Zdravím fšecky.
Tak já jsem z mého drakouše dostal dle tacho skoro 190. Už se mu dál vůbec nechtělo. Mám obuto 16" 205/50. Auto bylo i při té rychlosti naprosto v klidu, řízení přesné jako hodinky. Bohužel si ale nepamatuji kolik mi to točilo. Byl jsem vyvalený z té rychlosti. Měl bych mít Trenda, tak možná to už víc ani nepojede.
Každopádně mi připadalo jako by autu něco scházelo. Mám takový dojem že by na to mohl mít vliv zanesený palivový filtr. A proto jsem si ho včera objednal a dnes koupil. Šel jsem do originál Motorcraftu. Jal jsem se ho také dnes sám na parkovišti vyměnit, ale bohužel jsem to nedal. Vše začalo dobře. Vyndáním pojistky z pojistkové skříně v motoru jsem yyřadil z činnosti palivové čerpadlo. Nastartoval jsem a nechal motor chcípnout. Pak 5 vteřin točení startérem (to není z mé hlavy, takto se dle moudré knihy odstraňuje tlak z palivové soustavy) Zvednutí a zajištění auta atd. Vše v klidu.
Z klidu mě ale dostal přístup k filtru. Ten je mezi nádrží a karosérií tak napěchován, že je to až nepěkné. Samozřejmě šroubek který drží objímku s filtrem je za ním. Je to šroubek počítám tak na 6-tku klíč. No to bych musel být automechanik křížený s gynekologem abych se tam dostal a povolil to. Jinak by to asi fšecko šlo, ale u tohohle jsem prostě skončil. Nebudu přece odpojovat hadičky, když nesundám filtr ne? Naštěstí po zapojení čerpadla jsem zase auto na první šup nastartoval.
Takže zítra frčím za mechanikem a po výměně filtru se už těším až budu zkoušet top speed. Je to poslední věc co by to mohla brzdit. Mám vyměněný olej(Shell Helix F), svíčky(Motorcraft), kabely(Motorcraft), sport air vložku KN, tak teď ještě ten palivový filtr. Snad pak bude dvěstěvměstě

Tak se mějte a top speed zdar.
Až vyměním, teda si nechám vyměnit ten filtr, tak pak napíšu jestli to mělo vliv na mou top speed.