Masarykův okruh Brno - jízdy veřejnosti 9. a 16.8.2012.

Moderátor:Quickie
Odpovědět
JIRKARS
Nováček
Nováček

Re: Masarykův okruh Brno - jízdy veřejnosti 9. a 16.8.2012.

Příspěvek od JIRKARS » 19.08.2012 06:37

9.8. to byla katastrofa... den před okruhem byl měněn olej a bohužel byl doplněn až po horní rysku ( což je na okruh blbost ...) tzn. při vysoké teplotě a tlaku se olej vytlačil přes odvětraní klikovky ven, kde naštěstí nešel do zpět do sání (origo Octa ), ale přes filtr sloužící odvětrávání klikovky přímo na turbo/svody. Vysledek: brutální oblaka... přibližně 3x blaflo takovým způsobem, že Avia v kopci by mě tiše záviděla...

Nehledě na fakt, že minuli týden to bylo celé "testovací": auto "hulilo" a přehřívalo se. Nebylo možné jet vice jak 1/2 kola na plno - 115st. a odstaveno. Proto stále to hlazení. ( naštěstí to bylo taky na 16.8 odstraněno )

Bob Wolf
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Bob Wolf » 19.08.2012 08:00

Marťas píše:Teda Bobe....co ta Octavka v 6:35? 8O

Prijde mi, ze mas porad hodne nizke otacky - pri kazdem vyjezdu ze zatacky. Nebo to dela mikrofon?

Ta černá Octa = také mírně poladěné auto - určitě racing brzdy , dost pravděpodobně samosvor plus možná lehce výkon - každopádně výborný řidič :palec_nahoru:

Na plyn jsem šel pravidelně už v podstatě při průjezdu apexem, to bude tím mírným posunem zvuku proti obrazu - záleží podle mého na připojovací rychlosti netu - když si to doma pouštím já přímo z SD karty, která je v kameře, do mojí televize, tak je tam ten zvuk ok.
Focus II. ST - r.v. 2006, úprava Wolf Racing (340 PS,545 Nm), Bilstein B16 Gewindefahrwerk PSS9, AP Racing (kotouče 362 mm, 6 pístků) - desky Raybestos směs ST31, samosvorný diferenciál Quaife, výfuk MILLTEK turbo back, Semi Slick TOYO R888

Bob Wolf
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Bob Wolf » 19.08.2012 08:20

JIRKARS píše:To:Takeshi, to jsou tady samá SILNÁ slova.... brzy dodám zaznam z 9/16.8. nicméně výkon i brzdy mají naprosto jina specifika...

To: Bob Wolf: paradní jizda.. Jak dodám video, tak budeš moct se na sebe podivat.. mám tě tam několikrát krásně zabraného...

Jirka Octavia RS
Ahoj,

tak jsi nás taky s naší diskuzí vyšpiónil jako kolega zxy s Hondou - super :palec_nahoru:

Octa Ti jela dost dobře, na to, že jsi měl taky "zátěž " (spolujezdce :) ) jsi byl v těch zatáčkách hodně rychlý :palec_nahoru: Máš tam samosvor? Auto máš super poladěné, dáš nám sem technickou specifikaci ? Kolega Takeshi se prý s Tebou toho 8.8. bavil, to je fajn, můžeme konzultovat optimální stopu a jak přiště neuvařit olej :D

Na video se těším :)
Focus II. ST - r.v. 2006, úprava Wolf Racing (340 PS,545 Nm), Bilstein B16 Gewindefahrwerk PSS9, AP Racing (kotouče 362 mm, 6 pístků) - desky Raybestos směs ST31, samosvorný diferenciál Quaife, výfuk MILLTEK turbo back, Semi Slick TOYO R888

Bob Wolf
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Bob Wolf » 19.08.2012 08:29

Takeshi píše:boban,přijde mi že vlítneš do zatáčky a zadupneš natvrdo brzdy,až se rozevlaje zadek,pak se nediv že mizí gumy vpiči :mrgreen:
jinak ta octa má 380 kotouče viz
http://www.bt-design.cz/prodej-dilu/?vuz=O
a podle videa to nebrzdí nijak extra,ty jdeš mnohem pozdějc jak on,právě minulý týden jsem ho dojel,on chladil,a hned se za mě zavěsil v tý serii serpentýn pod diváckou tribunou,na rovince jsem naložil a ujel mu,ale pak jsem šel na brzdy a měl jsem ho plnej kufr,takže ty bt brzdy nejsou žádný zázrak,každopádně je mi jasný že mě chtěl překvapit svými 290 koni :cooler:
nicméně základ auta bylo zjištěno vědeckými pokusy - samosvor,minule prej ne nepotřebuju to, a včera telefon, tak jsem ho koupil :mrgreen: :bravo22:
Takeshi, ty zvíře, nejsem takový exot abych si zničil gumy tím, že je pokaždé před zatáčkou zablokuju - brzdil jsem sice tvrdě,
ale kola se vždycky otáčela a nikdy jsem to neprobrzdil - a že tam vždycky vlítnu naplno a brzdím až na poslední chvíli tak to máš pravdu :palec_nahoru: Ty brzdy jsou na to stavěné, tak není důvod je nikterak šetřit :mrgreen:

Ono bez samosvoru ostatně nemám jinou možnost jak udělat solidnější čas než být co nejpozdějc na brzdách....když jsem v zatáčkách pomalejší protože vnitřní kolečko chudák hrabe :(

JIRKARS
Nováček
Nováček

Příspěvek od JIRKARS » 19.08.2012 09:48

Děkuji, ano jizda byla pradní. Nebylo to vůbec snadné tě sjet, (ST jede VELMI dobře! ) každopádně vše uvidíš dnes nebo zítra na záznamu... ( jen řeším zda to budu s kamaradem zvukově a velikostně upravovat nebo to prásknu na youtube v original stavu )

Octavka je v úpravě od BT , ale to je v origanale velmi "softová" úprava. Vše je uzpusobeno, tak aby se auto dalo používat denně. Z tohoto titulu prakticky nezustal kamen na kameni a na autě od BT zustal pouze interier a airo paket. Z mé strany byl nahrazen podvozek(pevné tlumuče) KW, za stavitelný AP, brzdy jsou z AUDI R8/RS6/Gallardo apod., kotouče MD components, chip,intecooler, vyfuk "pouze od katu" a sáni - jinak je vše serie... (bez samosvoru apod.) včetně 4roky starých pneu, které mám na "dojetí/okruh" :)

Marťas
Test driver
Test driver

Příspěvek od Marťas » 19.08.2012 10:09

Tak pri tehle specifikaci kloubouk dolu :palec_nahoru:
Obrázek
Byl : Focus ST2 - 213kW
Byl : Freelander 2 S - 118kW
Byl : Fiesta Mk7 - 60kW
Je : Vauxhall Corsa VXR - 141kW
Je : Suzuki SV650 - 55kW
Je : BMW 520D - 128kW

...uz nic nedovolene neprodavam :P

Takeshi
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od Takeshi » 19.08.2012 10:21

JIRKARS píše:Děkuji, ano jizda byla pradní. Nebylo to vůbec snadné tě sjet, (ST jede VELMI dobře! ) každopádně vše uvidíš dnes nebo zítra na záznamu... ( jen řeším zda to budu s kamaradem zvukově a velikostně upravovat nebo to prásknu na youtube v original stavu )
dej to na yt rovnou,ono se to stejně zkazí tak jako tak,já to upravoval dva dny a pokud má soubor víc jak 2gb tak to prostě yt nedá
ex Focus ST 200hp
ex Focus RS399 hp
ex Ford turboKUGA Mk2 TDCi 180hp
nyní BMW 335d
pokrok nezastavíš :cooler:

Bob Wolf
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Bob Wolf » 19.08.2012 13:44

JIRKARS píše:
Octavka je v úpravě od BT , ale to je v origanale velmi "softová" úprava. Vše je uzpusobeno, tak aby se auto dalo používat denně. Z tohoto titulu prakticky nezustal kamen na kameni a na autě od BT zustal pouze interier a airo paket. Z mé strany byl nahrazen podvozek(pevné tlumuče) KW, za stavitelný AP, brzdy jsou z AUDI R8/RS6/Gallardo apod., kotouče MD components, chip,intecooler, vyfuk "pouze od katu" a sáni - jinak je vše serie... (bez samosvoru apod.) včetně 4roky starých pneu, které mám na "dojetí/okruh" :)

Tak to jsme šli při úpravách stejnou cestou - u mně je to taky auto na každý den (do práce a zpět, s dcerou ráno do školy, na nákupy atd....) - prostě vnitřek série.

Ty rychlé průjezdy zatáček u Tebe jsou podle mně díky kombinaci super stavitelného podvozku AP Racing, který tam máš a nižší váhy auta na předku, než mají STčka (pětiválec v STčku od Volva je opravdu hodně moc těžký :( ) Samozřejmě také hodně udělá celková váha auta (máš zhruba představu, kolik Tvoje Octa váží teď ??? :?: ) a jak píšeš tak k tomu načipování výkonu, větší sání a výfuk s větší průchodností. Máš změřen aktuální výkon na brzdě ? Pokud by jsi tam měl (můj odhad) cca 265 koníků, potom při standardní hmotnosti Octy RS (1.325 kg) by byl výkonový poměr cca 5 kg / 1 koně - a to je na Octu RS nádherné číslo :bravo22:

Jestli přijedeš do Brna toho 11.9. , můžeme zkusit poměřit u obou aut pružné zrychlení na cílovce :cooler: Já už tam budu mít v té době přídavný chladič oleje, tak alespoň nebudu muset během těch 25 minut chladit :D

JIRKARS
Nováček
Nováček

Příspěvek od JIRKARS » 19.08.2012 15:46

to:Bob wolf.

Motor - ano, jedná se o AL. blok a pouze 4 válce. tzn. velmi lehký a zároveň pekelně výkonný. ST má litinový blok? mám doma ještě Fiat coupe 20VT (fantastický motor!..) ale má obrovský problém s rozložením hmotnosti skrze litin.blok.. :(

Výkon - na brzdě jsem nebyl, dle srovnání s jinými vozy odhaduji cca 280-310ps NM vůbec nemám tušení...

Podvozek - sice jsem ho vyměnil za AP, ale stejně je stavitelný pouze výškově:( do budoucna mám jasno D2 na unibalech (dle mých zkušenosti jeden z nejlepších hardcore podvozků)

Váha - OCII RS váží 1420kg a moje (možná diky jiným sedačkám ) 1370-80kg

Sečteno a potrženo: na příští sezónu to bude snad jiná gamesa - implementace samosvoru, hybridního turba, jiného podvozku a konečné pneu.

Určitě ano, 11.9.2012 dorazím můžeme srovnat :)

zyx
Nováček
Nováček

Příspěvek od zyx » 19.08.2012 17:03

Toho 11.9. dorazim taky 8) .Stim zrychlenim na cilovce je to dobry napad a taky bych se pridal :D .
Jirka RS:mohu sehnat za slusny peniz BC Racing podvozek.Kamarad je vyhradni dovozce.

Bob Wolf
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Bob Wolf » 19.08.2012 17:28

JIRKARS píše:to:Bob wolf.

Motor - ano, jedná se o AL. blok a pouze 4 válce. tzn. velmi lehký a zároveň pekelně výkonný. ST má litinový blok? mám doma ještě Fiat coupe 20VT (fantastický motor!..) ale má obrovský problém s rozložením hmotnosti skrze litin.blok.. :(

Výkon - na brzdě jsem nebyl, dle srovnání s jinými vozy odhaduji cca 280-310ps NM vůbec nemám tušení...

Podvozek - sice jsem ho vyměnil za AP, ale stejně je stavitelný pouze výškově:( do budoucna mám jasno D2 na unibalech (dle mých zkušenosti jeden z nejlepších hardcore podvozků)

Váha - OCII RS váží 1420kg a moje (možná diky jiným sedačkám ) 1370-80kg

Sečteno a potrženo: na příští sezónu to bude snad jiná gamesa - implementace samosvoru, hybridního turba, jiného podvozku a konečné pneu.

Určitě ano, 11.9.2012 dorazím můžeme srovnat :)

No tak to je jiná - pokud jseš na cca 300 konících jako já, tak se nedivím, že Ti to tak frčí :palec_nahoru:

S motorem STčka nejsem na 100% jistý, ale domnívám se, že je blok motoru taky z hliníku - každopádně je těžký jak hrom, v každé zatáčce je cítit, když člověk jede pilu, jak se předek má tendenci hrnout po tečně ven :(

Podvozek - já mám všude kompletně měněné silentbloky za unibaly od Powerflexu plus tam mám plně nastavitelný podvozek BILSTEIN B16 PSS9 - mrkni na mou galerii tady na fóru:

http://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... &start=450

a myslím, že je to asi v současnosti jedna z nejlepších voleb pokud jde o mechanicky stavitelné podvozky - výška je tam štelovatelná o + - 6 cm vpředu a vzadu a tuhost odpružení je volitelná celkem v 9 úrovních. Jen se musí vlézt při štělování tuhosti na zem, když se to rukou nastavuje - jinak super věc. :palec_nahoru:

Jinak ale i s tou stávající specifikací, co tam máš, se dost přibližuješ možnostem cupových Octávek - až tam dáš ten samosvor a okruhové gumy, bude to stíhačka :bravo22:

11.9. se určitě potkáme, zaplatím si on-line zase 1.jízdu (to by neměl být na dráze takový bordel) a zkusíme tu rovinku :cooler:

Takeshi
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od Takeshi » 22.08.2012 16:53

pořád no video z octy a mondea ? :D
ex Focus ST 200hp
ex Focus RS399 hp
nyní BMW 335d

Takeshi
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od Takeshi » 26.08.2012 18:02

tak jsem v úterý dal státnice,v pátek jsem se probral,v sobotu jsem byl pokoukat na vrchy a večer jsem se byl projet a dostal jsem nápad,dnes ráno jsem to zkusil a vyšlo to , takže moje povolání je nyní střihač videa :mrgreen:
takže video je komplet,aji zvuk sedi a kvalita fullRS 1080p
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=szrtGaLlibk[/youtube]
jsou tam všichni,bob,kosta pak stdrivers mondeo st,fiesta st,octa rs,m3 atd :palec_nahoru: :palec_nahoru:
ex Focus ST 200hp
ex Focus RS399 hp
nyní BMW 335d

fleguso
.
.

Příspěvek od fleguso » 26.08.2012 19:02

Super video :palec_nahoru: :palec_nahoru: :palec_nahoru:
Škoda,že není vidět na budíky.A ten Golf by měl dostat černou vlajku :blee: :blee:
Nyní:Mondeo ST220 V6 3.0 sedan blue performance
Bylo:Mondeo ST200 V6 2.5 kombi
https://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... 54&t=27828
Bylo:Mondeo MKI 1.8 HB
Bylo:Mondeo MKI 1.6 HB
Bylo:Sierra 2.0

kozlow
.
.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kozlow » 26.08.2012 23:30

4:52? 8O

Odpovědět

Zpět na „Srazy - Celorepublikové“