.po prezuti na nové 18" som si všimol že vonkajšok zadných pneu nie je takmer vôbec jazdený. predné sú na oko v poriadku. na zadných aj voľným okom je vidieť mierny odklon kolies. na fotkách som vyznačil cca hranicu ktorá sa derie.
tak som zašiel na geometriu. povedal som že sa mi nezdá odklon kolies vzadu. kolesá zmerali, prišiel povedať že jedno predne je málinko mimo a že to nastaví. videl som ho z presklenej čakárne že na predku niečo nastavoval. vzadu nič. ale podľa protokolu sa aj vzadu záhadne zmenili hodnoty.

voľným okom samozrejme odklon stále vidieť.
na aute mám 93000 km. od nova som nebol na geo. auto išlo rovno, neťahalo do strán, pneumatiky sa drali rovnomerne. ale 16"ky.
teraz po prezuti na nové 18" som zrazu začal mať pocit nestability, akéhosi plávania, mierneho odskočenia cez rýchlejší prejazd na kruháčoch. dával som to za vinu novým pneumatikam. je pravda že keď sa trochu "zajazdili" tak je to lepšie.
stále mám ale pocit že na 16"- kach mi auto držalo stopu lepšie ako na 18" , čo je pre mňa teda paradox
asi zabehnem ešte na geometriu, ale niekam inam a poviem im nech mi pozrú aj silentbloky, či sú ok. hlavne niekde, kde budem môcť byť pri aute aj ja.