Teda s ohledem na auta, o kterých se tu bavíme.
Vzdyt je to jednoduchy - aby se to zakalilo, musi se nad teplotu prechodu krystalizace, jinak to nema smysl. Rekrystalizace je (podle obsahu uhliku) kolem 800 - 900 °C. Teorie infracerveneho zareni rika, ze posuv maxima vyzarovani je viditelny nad 530 °C, takze by kotouce musely urcite byt v cervenem zaru, ne-li vyse ... Sorry za OT.enjoy píše:Ty vole škoda že už si ze strojárny nepamatuju postup kalení, při jakých teplotách se kalí do vody, asi bych tady tu teorii rozprášil![]()
Teda s ohledem na auta, o kterých se tu bavíme.
Bullitt píše:Já si na zadní brzdy takovej jednoduchej přípravek narychlo udělal (tehdy jsem to potřeboval o víkendu), stačí na to minimální dílenské vybavení - silnější pasovina (opře se o třmen), skrz ní uprostřed závit a M8 šroub, který se koncem opírá do důlku v hlavě většího šroubu (zkrácený na minimum) s vybroušenými zářezy, které zapadají do pístku (aby se s tím dalo otáčet). Takže stačí postupně přitahovat tu osmičku šroub a vždy pak pootočit ten větší šroub, až se zase ta osmička uvolní, atd.
Ještě poznámka - je důležité při finální montáži destiček natočit zářezy v pístku do takové polohy, aby zapadly do výčnělku na plechu destičky (zabraňuje to pootáčení pístku). Nějaký inteligent přede mnou to neudělal a pístek na ten výčnělek tlačil svojí plochou a úplně ho rozlisoval. Pak je tam riziko, že aspoň ze začátku destička nebude sedět správně na kotouči.
Přesně tak - dozadu Brembo Max ne, viz můj příspěvek na str.23 (15.07.2013 20:24). Já prve dal Brembo Max dozadu ne kvůli drážkám, ale že jako jediný zadní měly antikorozní úpravu (něco tepelně odolného na způsob Geomet apod. - podobný povrch mají Ate Powerdisc), protože zadní kotouče mají snahu víc reznout a chtěl jsem tomu předejít.stano. píše:Dozadu nedavaj Brembo max. Zahrdzaveju v drazkach a bude to robit problemy. Zadok brzdi ovela slabsie ako predok, nederie az tolko kotuce. Viacero ludi co dalo Max pisalo, ze spravili chybu.
...
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 hosti