šaráda pokračuje
tak mám zpátky svýho focuse, ventily na čtvrtým válci opraveny - některý se opět měnily..
cestou po dálnici vyskočila "opět" ikonka motoru, jezdim ted jen na benzin. Znamej co mi opravoval auto, doporucil at s tim jdu do autorizovanyho servisu, ze jim to neukazuje vsechny podrobnosti o chybe. Ikonka vyskocila dvakrat: asi po 100km po prvni zkusebni jizde, vypisovalo to neco së snimacem vackovy hridele, ale neukazalo ty detaily plus jeste neco. Tak tam nasli nejakou hadicku nepripojenou a pak kdyz chybu smazli a hadicku pripojili vše ok.Po druhy to vyhodilo ikonku na dalnici(cestou ze sk do Prahy), po nejakych 200Km, ta ikonka svitila do vcera. Dnes rano uz zmizla. Zitra jsem objednanej do charouze, no nejsem si jistej, jestli jim neco diagnostika najde, kdyz ikona sama zhasla. (baterka neodesla, pri startovani sviti...)
Muj dotaz pro zkusenejsi: Mam to podtlakovy primazavani, vsiml jsem si, ze jak jezdim na benzin, tak to taky bere olej(jestli jsem spravne pochopil, tak ty hadicky jsou namontovany nekam ke vstrikovani, tak to nerozlisuje jestli jezdim na plyn, ci lpg). Proto jsem to radeji odstavil, at tam ten olej nekape, prijde mi zbytecny pridavat to tam, kdyz nejedu lpg. Je mozny, ze ta ikonka souvisela nejak s tim olejem? Protoze je to jedina vec co jsem po predani auta udelal a ikona prestala po par km svitit.
Druhej dotaz: nikde se mi nepodarilo najit zpusob, jak to primazavani odmontovat, nemate zkusenost/ neznate postup?
treti dotaz: vsiml jsem si, ze jak to vyhodilo chybu motoru a byl zahratej tak na volnobehu skakali otacky, ne moc, ale velmi nepravidelne - ze 750 na 500, pak 1000 apod. a motor pti tom delal divny zvuky. Nejaky napad?
Dik za vase odpovedi