Můžu z VIN poznat, zda má Mk4 BT-modul podporující USB?
-
- Nováček
Re: Můžu z VIN poznat, zda má Mk4 BT-modul podporující USB?
vždycky jde jen o cenu... Když to bude za 5k, měl bych otázku USB vyřešenou. Když to bude za 20k, měl bych "vyřešenou" otázku tohohle auta.
Mrknu na ty ceny večer po práci. :)
Mrknu na ty ceny večer po práci. :)
Mondeo combi 2.0 TDCi Mk4 2008/10
- Anduril
- Test driver
Mne pripada, ze resis cipoviny..
Myslim tedy u tohohle konkretniho auta.
1) Resit, jestli je v aute koberec takovy nebo makovy
Nereknu, kdyby prodejce psal, ze to ma halogeny a na aute byly xenony ci naopak. Nebo podle VIN auto melo vzadu kotouce a na aute byly bubny, nebo barva byla jina, rok vyroby a podobne. Ale jestli to ma nebo nema koberec v kufru
2) Kupovat auto podle USB portu
USB se da dodelat ruznymi zpusoby, viz zaqik a navody zde na foru. At uz vymenou BT modulu, nebo nejakym aftermarket resenim.
Vypis dle VIN byva presny (aspon u fordu), pokud neco nesedi, duvodu muze byt mnoho, ale neresil bych koberce
Me by teda u ojetiny spise zajimalo, jak jezdi, jestli a jak moc bylo bourane a v jakem je aktualne stavu.

1) Resit, jestli je v aute koberec takovy nebo makovy

Nereknu, kdyby prodejce psal, ze to ma halogeny a na aute byly xenony ci naopak. Nebo podle VIN auto melo vzadu kotouce a na aute byly bubny, nebo barva byla jina, rok vyroby a podobne. Ale jestli to ma nebo nema koberec v kufru

2) Kupovat auto podle USB portu

USB se da dodelat ruznymi zpusoby, viz zaqik a navody zde na foru. At uz vymenou BT modulu, nebo nejakym aftermarket resenim.
Vypis dle VIN byva presny (aspon u fordu), pokud neco nesedi, duvodu muze byt mnoho, ale neresil bych koberce

Me by teda u ojetiny spise zajimalo, jak jezdi, jestli a jak moc bylo bourane a v jakem je aktualne stavu.
-
- Nováček
Nevím, jak to mám napsat polopatičtěji, že mi nejde o koberec nebo přihrádku, ale o to, jestli jsem vůbec dostal správný VIN.
-
- Test driver
A jak to napsat polopatičtěji ,že tu řeší naprosto jiné věci než je název vlákna 

-
- Nováček
Nojo, asi jsem neměl na replies, které se netýkaly toho BT-modulu, reagovat. V tu chvíli jsem na tom neviděl nis špatného. Mea culpa.
- Adow
- Člen klubu
Tak jsem to v rychlosti projel a mě ten VIN taky s výbavou docela sedí.. Klimatizovaná schránka je otázka sama pro sebe.. Když jsem auto kupoval, taky jsem ji měl napsanou a nebyla. A ten prodejce to tehdy měl napsaný u všech aut. Upozornil jsem ho na to. A myslíte, že se něco změnilo?
Je: Ford S-max II, 2.0 TDCi
Je: Ford B-max, 1.0 EB
Je: BMW i3, BEV 125 kW
Byl: Ford S-max I, 1.8 TDCi
Byl: Ford Focus III Combi FL, 1.5 EB
Byl: Ford Focus II Combi FL, 1.6i
-
- Nováček
Hele jestli ta výbava sedí, fakt neřešim proto, že bych se chtěl hádat o chybějící klimatizovanou přihrádku.
Ale zatím jsem viděl inzerát jen na webu, VIN jsem dostal dnes ráno SMSkou, když jsem dopsal svůj dotaz tady, některé prvky a rok výroby nesedí s inzerátem, prodejce vůbec neznám, tak mě prostě napadlo, jestli jsem nedostal nějaký fake VIN.
Že jsem se podílel na odklonění tématu, je fakt. Osobně to považuju za věc naprosto normální, přirozenou, ničemu nepřekážející, ale jestli je to proti místním pravidlům, omlouvám se. Nečinil jsem tak se zlým úmyslem.
Tímto děkuji všem, kdo mi tu poradili.
Majte sa

Že jsem se podílel na odklonění tématu, je fakt. Osobně to považuju za věc naprosto normální, přirozenou, ničemu nepřekážející, ale jestli je to proti místním pravidlům, omlouvám se. Nečinil jsem tak se zlým úmyslem.

Tímto děkuji všem, kdo mi tu poradili.
Majte sa
- Anduril
- Test driver
Auto bzlo dle VIN vyrobeno v listopadu o rok drive, nez je uvadeno. Ale auto samotne mohlo byt uvedeno do provozu az v prodejcem uvadenem roce. Nic extra zvlastniho.
A ty nesedici prvky vybavy uz nekomentuju, sedi tam vse - krome te chlazene prihradky.
A ty nesedici prvky vybavy uz nekomentuju, sedi tam vse - krome te chlazene prihradky.
-
- Nováček
komentuješ, a ještě nepravdivě
- Adow
- Člen klubu
No a co z té výbavy teda ještě nesedí???
-
- Nováček
Už zmiňovaná nákladová plocha. (Neprocházel jsem to ale bod po bodu.)
Taky nesedí ten rok výroby. V nabídce je "rok výroby", ne "rok uvedení do provozu".
A je podružný, že ta nákladová plocha navíc je prkotina, kterou si tam majitel možná dodělal.
Zajímá mě, jestli jsem vlbec dostal VIN prodávanýho auta.
Taky nesedí ten rok výroby. V nabídce je "rok výroby", ne "rok uvedení do provozu".
A je podružný, že ta nákladová plocha navíc je prkotina, kterou si tam majitel možná dodělal.
Zajímá mě, jestli jsem vlbec dostal VIN prodávanýho auta.
- Adow
- Člen klubu
Nechápu proč by ti někdo posílal schválně jinej VIN. To je přece to první, co si na autě v reálu zkontroluješ...
Nákladová plocha - vždyť tam žádná speciální není a to, že někdo nechá jakousi protiskluzovou podložku v autě a vyfotí to - ber to jako bonus navíc. Ten deštník ve výpisu z fordzony asi taky nenajdeš a je tam
Rok výroby/rok uvedení do provozu - rok obecně: tím bych se vůbec netrápil - to je běžná praxe, že se auta takto "omlazují"
. Navíc tady je to asi o měsíc - v inzerátu to prostě vypadá líp..
Nákladová plocha - vždyť tam žádná speciální není a to, že někdo nechá jakousi protiskluzovou podložku v autě a vyfotí to - ber to jako bonus navíc. Ten deštník ve výpisu z fordzony asi taky nenajdeš a je tam

Rok výroby/rok uvedení do provozu - rok obecně: tím bych se vůbec netrápil - to je běžná praxe, že se auta takto "omlazují"

-
- Nováček
Odpověď do SZ.
- Lishak
- Pokročilý
Pár postřehů, jestli dovolíte... 
Rok výroby: dle VIN 16.11.2007, první registrace 20-12-2007. Prodejce uvádí 2008 (předpokládám, že "zaokrouhlil posledních 10 dní v roce 2007 na rok 2008) - nic neobvyklého, u našich prodejců standard
Prodejce obecně nemá povědomí o výbavách MK4, tohle rozhodně není v nejvyšší možné, xenony tam budou (viz VIN - s vysokovýkonnými výbojkami a díky ostřiku), ale nejsou natáčecí! To stejný přihrádka apod. Prodejci si rádi "kopírují" inzeráty pod heslem "čím víc, tím líp"...prostě inzerát je to, co tě k němu přivede! Z případných niancí už se vždycky nějak vykecá...
"poctivě vedená servisní knížka-pravidelný servis" - absolutní utopie tomuto věřit. Doporučuju tel. prověřit servisy dle kontaktu z razítka v servisce. Pokud na autě nenejdeš nikde žádnou známku kontroly = 99,9% podvod! KAŽDÝ servis vylepuje etikety o provedených servisních prohlídkách.
...a k zmiňované podložce...to, co je na fotce je kus hadru rozprostřený po kufru. Nákladová podložka (viz VIN) vypadá takto:
Podle VIN máš ale jen koberec nákladového prostoru a ten tam je! 
jo a to USB tam fakt není
Suma-sumárum, podle mě je VIN správně a skutečně patří k inzerovanému vozu! -;)

Suma-sumárum, podle mě je VIN správně a skutečně patří k inzerovanému vozu! -;)
Ford Mondeo Turnier '08
Titanium X, 2.0 TDCi 103 kW, Sea Grey
Titanium X, 2.0 TDCi 103 kW, Sea Grey
-
- Nováček
Díky
Tu plochu jsem viděl, ale ne z tohohle úhlu, takže ten rám, který je v inzerátu vidět, mě zmátl.
Tu plochu jsem viděl, ale ne z tohohle úhlu, takže ten rám, který je v inzerátu vidět, mě zmátl.