Rozvody jsou navrzene s urcitou bezpecnosti a ta je jeste na urcite urovni pri predepsane vymene. Prodluzovat interval vymeny rozvodoveho remene neni setreni, ale hazard.Realife píše:dnes mi zase dalsi clovek rekl ze se da na rozvody podivat a zkontrolovat je vizualne v jakem jsou stavu pred tim nez se vymeni, tak uz nevim jestli to je vazne pravda nebo ne....martinsk píše:Dneska som dal v súkromnom servise vymeniť rozvody + klinový remeň spolu všetko aj s prácou 3.600,- Sk. Fofá sú v kurze, vo dvore mal ďalšie dva.
Rozvody - kompletni info na straně 62
- pelen
- Test driver

- Kontaktovat uživatele:
- Realife
- Junior

ale neeeepelen píše:Rozvody jsou navrzene s urcitou bezpecnosti a ta je jeste na urcite urovni pri predepsane vymene. Prodluzovat interval vymeny rozvodoveho remene neni setreni, ale hazard.Realife píše:dnes mi zase dalsi clovek rekl ze se da na rozvody podivat a zkontrolovat je vizualne v jakem jsou stavu pred tim nez se vymeni, tak uz nevim jestli to je vazne pravda nebo ne....martinsk píše:Dneska som dal v súkromnom servise vymeniť rozvody + klinový remeň spolu všetko aj s prácou 3.600,- Sk. Fofá sú v kurze, vo dvore mal ďalšie dva.
tohle mi tu uz nekdo presne napsal predtim ale ja to myslim uplne jinak..
jde mi o to, ze podle tachometru mam 100k km. Pokud jsou pravdive, vse je O.K. Ale kdyby byl tacho stoceny, tak je musim okamzite vymenit. A proto se ptam, jestli to je tedy pravda ze jdou zkontrolovat vizuelne. Ne pro prodlouzeni vymeny rozvodu, ale spise pro potvrzeni stavu a tim padem i najetych km a tim padem nevyhodim predcasne penize.....
- pelen
- Test driver

- Kontaktovat uživatele:
Zkontrolovat podle mne nejdou, je to plast a ten starne casem a zatizenim. Ztraci na pruznosti, tvrdne a mohou vznikat trhlinky. Jestli je na tachu 100000, tak bych je preventivne menil a mam jistotu svou a 100%.Realife píše:ale neeeepelen píše:Rozvody jsou navrzene s urcitou bezpecnosti a ta je jeste na urcite urovni pri predepsane vymene. Prodluzovat interval vymeny rozvodoveho remene neni setreni, ale hazard.Realife píše: dnes mi zase dalsi clovek rekl ze se da na rozvody podivat a zkontrolovat je vizualne v jakem jsou stavu pred tim nez se vymeni, tak uz nevim jestli to je vazne pravda nebo ne....![]()
tohle mi tu uz nekdo presne napsal predtim ale ja to myslim uplne jinak..
jde mi o to, ze podle tachometru mam 100k km. Pokud jsou pravdive, vse je O.K. Ale kdyby byl tacho stoceny, tak je musim okamzite vymenit. A proto se ptam, jestli to je tedy pravda ze jdou zkontrolovat vizuelne. Ne pro prodlouzeni vymeny rozvodu, ale spise pro potvrzeni stavu a tim padem i najetych km a tim padem nevyhodim predcasne penize.....
- martinsk
- Pokročilý

- Realife
- Junior

musi se pokazde neco zavazneho stat?martinsk píše:To Realife: Tie rozvody aj s klinovým remeňom som videl - zdali sa ako nové. Mechanik - kamárát, ktorý to robil povedal, že sa nedá určiť podľa videnia či sú dobré alebo nie. Zistíš to jedine keď sa ti roztrhnú a vtedy už máš väčší problém ako výmena remeňov.
je rozdil jestli se to stane v otackach nebo na volnobeh?
- pelen
- Test driver

- Kontaktovat uživatele:
Myslim, ze nikdo to nezkousel a zkouset nechce. Proc chces neustale riskovat na nespravnem miste. Budes s FoFem riskantne predjizdet, v tom ti praskne rozvodak, budes mit treba stesti, ze se motoru nahodou v ten okamziki nic nestane, ale nedokoncis predjizdeni a budes mit celni srazku s protijedoucim autem. To chces?Realife píše:musi se pokazde neco zavazneho stat?martinsk píše:To Realife: Tie rozvody aj s klinovým remeňom som videl - zdali sa ako nové. Mechanik - kamárát, ktorý to robil povedal, že sa nedá určiť podľa videnia či sú dobré alebo nie. Zistíš to jedine keď sa ti roztrhnú a vtedy už máš väčší problém ako výmena remeňov.
- Realife
- Junior

ale neee, vzdyt sem nikde nenapsal ze to chci zkousetpelen píše:Myslim, ze nikdo to nezkousel a zkouset nechce. Proc chces neustale riskovat na nespravnem miste. Budes s FoFem riskantne predjizdet, v tom ti praskne rozvodak, budes mit treba stesti, ze se motoru nahodou v ten okamziki nic nestane, ale nedokoncis predjizdeni a budes mit celni srazku s protijedoucim autem. To chces?Realife píše:musi se pokazde neco zavazneho stat?martinsk píše:To Realife: Tie rozvody aj s klinovým remeňom som videl - zdali sa ako nové. Mechanik - kamárát, ktorý to robil povedal, že sa nedá určiť podľa videnia či sú dobré alebo nie. Zistíš to jedine keď sa ti roztrhnú a vtedy už máš väčší problém ako výmena remeňov.
- pelen
- Test driver

- Kontaktovat uživatele:
- Realife
- Junior

tak jeste jednou: zajimalo me co se stane kdyz prasknou, co to udela s motorem.pelen píše:To Realife:
A kolik jsi nasel odpovedi, ze ty rozvody okolo 100000km uz vymenili, kdyz vlastne nevedeli, kolik ma FoFo vlastne najeto? A kolik jeste shodnych odpovedi potrebujes?
Puvodne sem se zeptal jestli to JE nebo NENI pravda, ze jde stav poznat vizuelne. Ale NIKDE jsem se neptal jak prodlouzit dobu vymeny...
A take jsem nenapsal, ze nevim kolik mam najeto..
- canndale
- Zkušený

Vzhladom na to ze rozvodvy remen pohana ventily sa ti moze stat ze praskne remen a ventily ostanu v blbej polohe, stretne sa piest valca z ventilom, a kedze sa motor nezastavi hned, parkrat to omlati o ventil atd.. atd.. a to si myslim ze nieje velmi slubna predstava pokracovania, v zavislosti od otacok miera poskodenia ale aj tak asi na vymenu motora.Realife píše:musi se pokazde neco zavazneho stat?martinsk píše:To Realife: Tie rozvody aj s klinovým remeňom som videl - zdali sa ako nové. Mechanik - kamárát, ktorý to robil povedal, že sa nedá určiť podľa videnia či sú dobré alebo nie. Zistíš to jedine keď sa ti roztrhnú a vtedy už máš väčší problém ako výmena remeňov.
A.D. servisna knizka ford: Vymena rozvodov je v servisnej knizke aspon u mna pisana na samostatnej strane mimo kontrol, inak vymena stoji na SK tusim nieco kol 8tis (mozem sa mylit, na mojom to robil este predosly majitel) v autorizovanom servise Ford (dovezies, vymenia, odvezies).
Ked som prisiel k mojmu mechanikovi na kontrolu Focusa po kupe, prva otazka bola: ma to menene rozvody? A len na okraj mi nechcel verit ze focusy maju interval po 150tis vymenu rozvodov, ze v priemere sa tento interval pohybuje u inych znaciek okolo 80 tis, tak sa mi nezda v 100 tis km zbytocne menit rozvod uz len pre pokoj duse
Toyota Highlander 2.5h
Small CX3
Ford Focus 2010, 1.6i 74kW
Small CX3
Ford Focus 2010, 1.6i 74kW
- Realife
- Junior

To jsem chtel, dekuji..Vzhladom na to ze rozvodvy remen pohana ventily sa ti moze stat ze praskne remen a ventily ostanu v blbej polohe, stretne sa piest valca z ventilom, a kedze sa motor nezastavi hned, parkrat to omlati o ventil atd.. atd.. a to si myslim ze nieje velmi slubna predstava pokracovania, v zavislosti od otacok miera poskodenia ale aj tak asi na vymenu motora.
Taky se mi to zda hodne, souhlasim , ale je to tak opravdu napsane vsudeKed som prisiel k mojmu mechanikovi na kontrolu Focusa po kupe, prva otazka bola: ma to menene rozvody? A len na okraj mi nechcel verit ze focusy maju interval po 150tis vymenu rozvodov, ze v priemere sa tento interval pohybuje u inych znaciek okolo 80 tis, tak sa mi nezda v 100 tis km zbytocne menit rozvod uz len pre pokoj duse
- jamaka
- Test driver

Preco by malo byt 150tkm vela? Tem remen ma dlzku tusim nejakych 850cm, takze nie je nejako moc namahany a natahovany. Je rozdiel ked mate remen dlzky skoro 2metre, to je potom uz ina vec.
Focus ma najskor pohon dvojitou retazou kod kluky k cerpadlu a az potom je tam od cerpadla na vacku remen.
Focus ma najskor pohon dvojitou retazou kod kluky k cerpadlu a az potom je tam od cerpadla na vacku remen.
3D 1,8TDCi SPORT 85kW(116PS) 2003
3D 2,0 ST170 127kW(173PS) 2002
3D 2,0 ST170 127kW(173PS) 2002
- Ferris
- Nováček

toto je normalne otazka dnaRealife píše:tak jeste jednou: zajimalo me co se stane kdyz prasknou, co to udela s motorem.pelen píše:To Realife:
A kolik jsi nasel odpovedi, ze ty rozvody okolo 100000km uz vymenili, kdyz vlastne nevedeli, kolik ma FoFo vlastne najeto? A kolik jeste shodnych odpovedi potrebujes?
Puvodne sem se zeptal jestli to JE nebo NENI pravda, ze jde stav poznat vizuelne. Ale NIKDE jsem se neptal jak prodlouzit dobu vymeny...![]()
A take jsem nenapsal, ze nevim kolik mam najeto..
to jamaka: kolko ma ten remen 850cm si sa asi preklepol nie ? teda dufam
to canndale : dobra odpoved
1,8 TDCi 85kw, K&N air filter, Eibach springs