Pokud nechcete, abych se snížil do výrazů, které lze označit se hovorové (např. bláboly, blbost, či smajlíky

), tak prosím používejme takové výrazy, ze kterých nebude cítit flame, ale budou směřovat k podstatě problému. Děkuji.
Když už noví přispěvatelé do tohoto vlákna nechtějí číst celé vlákno, čtěte jej prosím alespoň od strany 84. Ideálně od strany 43, ale to bych asi chtěl moc.
Vyjádřil jsem svůj osobní názor, v textu jsem jasně napsal, "Ale je to můj osobní názor." 10.03.2013 09:38 a je to už pár stránek kamenování. Proč? Copak uživatel kaminek, prying nemůžou napsat svůj názor bez toho, aniž by měli potřebu skoro až osobního se vymezení vůči mě? Pokud máte pocit, že jsem Maxxmotion Diesel nevyzkoušel, a že kecám, tak jsem na Maxíka najel odhadem 5 tis. km (tankování výhradně Maxxmotion Diesel od jara 2012 do konce léta 2012). A kdyby jste četli, tak víte, že jsem zveřejnil fakt, že spotřeba u mě šla ještě o 0,2 dolů, oproti Vervě. S Maxíkem jsem dal 4,9 l na 100 km, to jsem s Vervou nikdy nedosáhl.
Ale zároveň se objevily potíže se startováním teplého motoru. Pak sem do tohoto vlákna uživatel Honza 73 dal test nafty (11.11.2012 20:20). 1 a 1 jsou dvě. Přečtěte si ten test. Děkuji.
A ten test pro mě osobně potvrdil domněnku, kterou jsem udělal v létě, že sice Maxík super, ale něco v případě mého TDCi je špatně. Protože návrat k Vervě vyřešil problém teplých startů.
Teď k otázce, co je základní nafta. Výraz není můj, převzal jsem jej od uživatele tomason. Výraz základní nafta označuje naftu, která je na výstupu z rafinerie. Tato základní nafta už obsahuje určitou aditivaci. Nicméně, pouze takovou, aby byla splněna norma ČSN EN 590.
Nicméně, jde o to, že v ČR koncový zákazník nemá přístup k výstupu z rafinerii, ale musí tam být distributor paliv a prodejce paliv. A pak je otázkou, jestli prodejce, od kterého naftu kupuješ, nemění věc, kterou Ti prodává. Věřím tomu, že brandové značky v ČR to nedělají. Ale naftu v ČR můžeš koupit na (h)různých místech.