mizí olej 1.6

Chcete s něčím poradit nebo se podělit o radu s ostatními?
Moderátor:foki
Odpovědět
speedy
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od speedy » 06.06.2007 14:24

Zaraženej můžeš bejt, ale Ford opravdu udává, že pokud ti ubývá 1l na 1000km, máš navštívit servis. 8)
Karel FoFo 3 combi 2015 1.5 TDCi Black Shadow
malá FoFi 1.4i 71kW 2009 titanium violet
historie FoFo2 combi 2006 1.6TDCi Tonic blue
hitorie FoFo1 HB5 1.8 85kwi 1999 green metallic
historie FoFo1 HB5 1.6 74kwi 1999 silver

couddy
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od couddy » 07.06.2007 14:45

Nie,nie...to som nechcel povedat. Vytasit 15.000 za 'nic' urcite neodporucam. Ale dolievat olej kazdu chvilu,to by ma zralo :cry:[/quote]

taky me te zere :!: pocam tyden resp. 1000km, co to bude delat a uvidim, jsem predbezne domluveny s fokim na polomotoru nebo celem motoru. A nebo pujde fofo do sveta :wink: :cry: (za predpokladu, ze bych nesel lepsi, coz se nestane, a zatim se mi to taky ani nestalo)

Uvidime, napisu sem co ten olej dela.
Couddy-Ford Focus kombi 1.6 16v 00/01 Ghia
Obrázek www.sherpaski.cz,www.skicamp.cz

Jairo
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jairo » 07.06.2007 14:59

TO couddy:

Jasne,napis. Toto vlakno ma zaujima. A najma drzim palce,aby sa situacia zlepsila. :!:
Bol - Ford Focus 1.6 16V HB 1999 Zelena metaliza
Obrázek

couddy
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od couddy » 07.06.2007 15:05

Jairo píše:TO couddy:

Jasne,napis. Toto vlakno ma zaujima. A najma drzim palce,aby sa situacia zlepsila. :!:
ok. kazdopadne. jsem si jisty, ze cukani zmizelo po nove sade kabelu, takze auti jede jak nove, a pokud zase nepoletim 4h v kuse 160, tak snad i ten olej se ustali.

KAPLIS
Nováček
Nováček

Příspěvek od KAPLIS » 12.06.2007 19:57

Dnes jsem zažil studenou sprchu. Potom co se mi zdálo, že se mi nějak rychle ztratil olej jsem to nechal zkontrolovat a... . Původní diagnoza klasicke přetěsnění, gufero, blablabla... se změnila a ještě teď mně brní hlava. Sundali mi olejovou vanu a zjistili, že klikovka nema "axialní" ložiska! Má vůli do boku (v ose) tak ,že se prostě opře o něco z boku (asi 8mm tolerance je prý 0,2mm) Ve vaně žadny bordel nebyl, takže ty ložika tam prostě nejsou.... Auto mam od ledna a nijak se to neprojevovalo. Řeším teď s prodejcem skrytou vadu, tak doufam že to nějak dopadne. Ještě nevím, co bude všechno špatně. Chci se zeptat kam až by jste zašli v přídadě "generálky" a kolik to tak muže stát.Dík
focus 1.6, r.v.1999, modrá švestka Obrázek<br>

pelen
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pelen » 12.06.2007 21:28

to KAPLIS:
Tezko dokazes, ze jsi ta axialni loziska nevymontoval. Prodejce napriklad dela jen zprostredkovatele a take nedemontuje vanu, aby kontroloval, zda tam prislusna loziska jsou nebo ne. :cry:
Ford Mondeo Combi 2.0 TDCi 12/2005, 85kW, Diamond White
Obrázek
Obrázek

KAPLIS
Nováček
Nováček

Příspěvek od KAPLIS » 12.06.2007 22:37

to pelen
Po telefonu vypadal ten člověk docela ochotně. Prý ještě žádnou skrytou vadu neřešili a to už dovezl docela dost aut. Spoléhám na jejich serioznost. samozřejmně nechci nový motor ale jakákoliv částka bude vítána. Jinak to mám natočené na videu.
Spíš jsem zvědav na to jak to zítra ten mechanik spočítá(odhad). Pak budu jednat dále.
Auto je z německa a koupeno v chrudimi - trošku z ruky navíc když mi to teď nejede :(

P.S. Dělal už někdo "motor"? Za kolik...

pelen
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pelen » 13.06.2007 00:15

Mozna to bude uplatnovat az v Nemecku, vsak uvidis v praxi, jaka bude jeho solidnost. Preji hodne stesti.
Ford Mondeo Combi 2.0 TDCi 12/2005, 85kW, Diamond White
Obrázek
Obrázek

kanzy
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kanzy » 13.06.2007 07:35

KAPLIS píše:to pelen
Po telefonu vypadal ten člověk docela ochotně. Prý ještě žádnou skrytou vadu neřešili a to už dovezl docela dost aut. Spoléhám na jejich serioznost. samozřejmně nechci nový motor ale jakákoliv částka bude vítána. Jinak to mám natočené na videu.
Spíš jsem zvědav na to jak to zítra ten mechanik spočítá(odhad). Pak budu jednat dále.
Auto je z německa a koupeno v chrudimi - trošku z ruky navíc když mi to teď nejede :(

P.S. Dělal už někdo "motor"? Za kolik...
Nechci tě strašit ale:
Generálku motoru mi dělali na předcházejícím autě Peugeot 306 TD. Jenom součástky a růrný ty přebroušení mě vyšly na 35 000,-. Když k tomu připočítám peníze pro mechanika za vyndání , poskládání a nandání motoru, tak to dohromady vyšlo na 50 tis. Všichni mě od generálky odrazovali, ať koupím jinej motor, že na vrakáči jich je plno. Stál by (na toho peugeota) kolem 25 tis, ale já se bál, že koupím vrak. Nakonec se mi po půl roce ježdění začala ztrácet voda, Peugeot šel do světa a já koupil Fofo
Ford Focus Kombi Viva 1,6 16V, r.v. 2004, stříbrná met.

canndale
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od canndale » 15.06.2007 02:02

ja som o generalke tiez pocul svoje, bola potrebna na byvalej felicii s najazdenymi 260 tis.. zarazajucu info mi povedali v servise ked som sa uz na GO pre feldu rozhodol, ze vzhladom na doterajsie zabehnutie motora, ak sa rozoberie a posklada moze to byt uplne v poriadku ale ze hrozi iste risiko zadretia motoru :!: , alebo to moze robit dalsie problemy s motorom.. tato informacia ma zarazila, ale podobne reagovali aj v inom servise a radsej mi odporucili vymenu motora ako celku z vrakoviska ktory by mal menej nalietane. Feliciu som vymenil za focus a novy majitel feldy vymenil motor
Toyota Highlander 2.5h
Small CX3
Ford Focus 2010, 1.6i 74kW

couddy
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od couddy » 15.06.2007 10:01

Kluci, tak prubezny stav. Zatim olej dobry pocitam, ze pristi tyden budu vedet vic. Zatim to vypada, ze auto reagovalo na 160km rychlost na vestsi vzdalenost. (ccca400km)

canndale
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od canndale » 16.06.2007 13:33

Len tak BTW: ked som dostal fofo do ruky prvy tyzden, prechod z felicie bol uzasny tak som nesetril motor a tahal som tiez par krat nad 170 a jazdil som dost agresivnejsie aj po meste a po 650 km to tiez vzalo cca 0.5l oleja.. odkedy jazdim slusnejsie tak mi olej nemizne.. inak vo fkusoch je dost riedky olej, tusim je tam 5w-30, udajne keby sa tam dala hustejsia 5w-40 tka (co je podla manualu tiez pouzitelne) tak by sa mal olej menej stracat
Toyota Highlander 2.5h
Small CX3
Ford Focus 2010, 1.6i 74kW

Jiri02
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Jiri02 » 17.06.2007 14:35

2 couddy:
Zvysena potreba oleje muze byt ovlivnena i malichernostmi:
- moc oleje v motoru (nemel by byt nad prostredek mezi ryskami)
- olej Castrol byval (nevim jak dnes) povestny tim, ze ubyval - a nemusi to byt zrovna jen Castrol
- kdyz je auto cumakem do kopce, je na merce videt mene oleje

Jak ses jiste dovedel od mechaniku, krouzky tesni pist ve valci. Aby mohly dobre tesnit, nesmi byt valec opotrebeny do sisata. Delaji se i krouzky, ktere se i trochu umeji prizpusobit, ale to opravdu bez rozdelani motoru a promereni nejde rozhodnout.
Pozoroval jsi (nebo spise nekdo jiny), ze z vyfuku jde namodraly kour? Zjmena pokud uberes a pak pridas.
FoFo II, Combi, 1,6 Ti-VCT Kumulovana spotreba (od zacatku provozu):Obrázek

couddy
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od couddy » 17.06.2007 21:08

Jiri02 píše:2 couddy:
Zvysena potreba oleje muze byt ovlivnena i malichernostmi:
- moc oleje v motoru (nemel by byt nad prostredek mezi ryskami)
- olej Castrol byval (nevim jak dnes) povestny tim, ze ubyval - a nemusi to byt zrovna jen Castrol
- kdyz je auto cumakem do kopce, je na merce videt mene oleje

Jak ses jiste dovedel od mechaniku, krouzky tesni pist ve valci. Aby mohly dobre tesnit, nesmi byt valec opotrebeny do sisata. Delaji se i krouzky, ktere se i trochu umeji prizpusobit, ale to opravdu bez rozdelani motoru a promereni nejde rozhodnout.
Pozoroval jsi (nebo spise nekdo jiny), ze z vyfuku jde namodraly kour? Zjmena pokud uberes a pak pridas.
Diky za konkretni rady. Fakt az ted jsem malinko klidnejsi. Takze poporade:
-k odkazu nad : olej je tam 5w40
-k dnesku mi do povestne tisicovky zbyva neco pres kilo. nejel jsem rychlej nez 140km a a ukazuje plno

k jiri02, diky
-mam ho vic, sleduju
-asi zkusim jiny nez castrol (zrejme vymenim i servis) -btw protoze mam i mozne podezreni na kluka, co mi menil olej posledne, ze je moc mladej, je tam novej, a treba tam toho dal mene.
-rozhodne nekourim modre
-na mereni jsem byl, bylo v podle nich gut.

Zaverem si myslim, ze tento problem, mozna neni na strane FoFa, prozatim se vse jevi, jako v normal. Mozna shodou vsech okolnosti, jsem se uz malem unahlil, rozhodl jsem se ted auto pozorovat. Testem bude cesta na Makarskou (pro sichr si vemu s sebou flasu oleje :) , pojedu tam po novem oleji, ten bude jiny. Takze pote budu snad chytrejsi....

KAPLIS
Nováček
Nováček

Příspěvek od KAPLIS » 17.06.2007 22:20

Zítra snad bude můj motor znovu provozu schopný. Vypadá to, že ho někdo spravoval horkou jehlou (nevím proč). Chyběly v něm axiální ložiska na klice :roll: ..., jinak bylo vše vyměněno. Nechápu jak je to možné, když se to prý prodává jako sada... . Klika i válce to přežily, tak se mění jenom pístní kroužky, uložení kliky a těsnění. Rozpočet mám na 12500,- . Nevím kdo a proč to dělal, ale chtěl bych varovat všechny, kdo se chystají koupit ojetinu, o maximální pozornost. Měl jsem sebou při nákupu odborníka a i přesto jsme nic nepoznali :oops: Kdyby se mi neztratil olej, tak nic nepoznám. Doufám že oprava bude ok.
P.S. S prodejcem jsem si domluvil uhradu náhradních dílů. Říkal že mi je pošle, že to bude stát 3500,-. Mechanik mi řekl že to bude to nejlevnější a že to mi tam montovat nebude (jeho cena 7000- a bude mi za opravu ručit). Tak jsem se domluvil ať pošle aspoň ty prachy... Holt riziko ojetin. PROČ ZROVNA JÁÁÁÁÁ....

Odpovědět

Zpět na „Rady, nápady a dotazy“