Dvouhmotový setrvačník - Mondeo
- pavel85
- Nováček
Re: Dvouhmotový setrvačník - Mondeo
Neříkám,že to chci měnit hned,ale dělám si dopředu takový odhad kolik si mám odkládat bokem.Až to jednouodejde,tak najednou dohromady větší obnos nedám,tak si raději budu dělat rezervu.Nejdříve musím dát do kupy podvozek a to taky něco sežere a ještě musím sehnat kočárek pro dvojčata a to jsou taky pěkné pálky. 

Mondeo MK3 Kombi, 2.0 TDCi 96kW, r.v.2005
Mondeo MK3 Kombi, 2.0i 107kW, r.v.2001, GHIA - na prodej
- jimm
- Zkušený
Jasný uplně tě chápu ,kočárek budu shánět taky
Já mám taky najeto 180.tis a to cvakání neřeším dokud ti se nezvyšují samovolně při zrychlování otáčky motoru tak na dvouhmotku ser,pokud jsi trpělivej,spíš na ten podvozek si schovej na tyčky stablíku,čepy,brzd.válce desky..atd.Ale je to na tobě 

ford mondeo 1.8 92kw lpg elpigaz r.v.2001 https://www.lpg.cz/main/
- pavel85
- Nováček
Zadní brzdy už mám hotové,sice na 4x ale zdá se to už OK.Pořád hřál LZ kotouč.Nakonec jsem rozebral celý třmen a udělal repas vnitřku.Spíš budu dělat zadní nápravu.Něco tam klepe a ramena jsou neskutečně orezlé,takže ty dvě velké,co v nich sedí pružiny budu asi dávat nové a na zbytku jen silentbloky a samozřejmě tlumiče.Pak příjde na řadu předek a tam uvažuju o komplet ramenech.I když jsem byl teď na STK ať mi to proklepnou a technik nenašel žádné vůle.Alei tak se mi chování auta nezdá a když jsem přezouval,tak se mi silentbloky na předních ramenech zdály popraskané,ale nebylo to moc vidět,protože to celkem překrývá plast podběhu a nechtělo se mi to sundávat.
Sorry za trochu odbočení od tématu.Tohle by bylospíš na pokec někde v sekci všeobecně.
Sorry za trochu odbočení od tématu.Tohle by bylospíš na pokec někde v sekci všeobecně.
Mondeo MK3 Kombi, 2.0 TDCi 96kW, r.v.2005
-
- Nováček
Taky rozšířím řady těch, které čeká výměna dvouhmoťáku. V orig servise u Janiše mi řekli 30 tisíc se vším všudy, málem jsem dostal infarkt, po trošce čtení a hledání jsem našel tyhle 2 verze, jak zjistím, která je pro mě? Zároveň kdybyste věděli o spolehlivém mechanikovi v okolí Olomouce, který to udělá za rozumnou cenu, byl bych vděčný.
LuK - 624 3378 09 - Spojková sada cca 5300 Kč s DPH
kód motoru QYBA
převodovka typ MTX75
průměr v mm 240
Doplnkovy vyrobek/ doplnkove info 2 se spojkovou lamelou
Doplnkovy vyrobek/ doplnkove info s pritlacnym talirem spojky
Doplnkovy vyrobek/ doplnkove info 2 bez vypinaciho loziska
seřízení s automatickým nastavením
Doplnkovy vyrobek/ doplnkove info 2 Pro montaz je nutne specialni naradi
provedení motoru pro motory s dvouhmotovým setrvačníkem
Doplnkovy vyrobek/ doplnkove info 2 Dvouhmotovy setrvacnik prezkouset a pripadne obnovit
LuK - 624 3378 33 - Spojková sada cca 7500 Kč s DPH
kód motoru QYBA
převodovka typ MTX75
průměr v mm 240
Doplnkovy vyrobek/ doplnkove info s centrálním vypínačem relé
Doplnkovy vyrobek/ doplnkove info 2 Dvouhmotovy setrvacnik prezkouset a pripadne obnovit
LuK - 624 3378 09 - Spojková sada cca 5300 Kč s DPH
kód motoru QYBA
převodovka typ MTX75
průměr v mm 240
Doplnkovy vyrobek/ doplnkove info 2 se spojkovou lamelou
Doplnkovy vyrobek/ doplnkove info s pritlacnym talirem spojky
Doplnkovy vyrobek/ doplnkove info 2 bez vypinaciho loziska
LuK - 624 3378 33 - Spojková sada cca 7500 Kč s DPH
kód motoru QYBA
převodovka typ MTX75
průměr v mm 240
Doplnkovy vyrobek/ doplnkove info s centrálním vypínačem relé
Ford Mondeo IV Ghia 1.8 TDCi, 92 kW, 01/2009, Black
- djdekl
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
V cene asi nebude dvouhmotak...
- Rumcajs1
- Test driver
rozhodně ne.
To je pouze spojková sada. Ta horní je jen lamela a přítlačák, v té spodní je přibaleno i ložisko
Tyhle sady jsou navíc určené pro převodovku MTX75, na to taky pozor.
Samostatný setrvačník k tomu je LUK 415 0478 10
To je pouze spojková sada. Ta horní je jen lamela a přítlačák, v té spodní je přibaleno i ložisko

Tyhle sady jsou navíc určené pro převodovku MTX75, na to taky pozor.
Samostatný setrvačník k tomu je LUK 415 0478 10
Mondeo MK4 .. 2009, Titanium S, 2.2 TDCi, 129 kw, kombi
Focus MK2 ...... 2005, 1.6i 85 kw, kombi
-
- Nováček
V jednom článku jsem našel toto: V některých případech ovšem dochází ke vzniku torzních kmitů v okamžiku, kdy je frekvence pohybu motoru shodná s rezonanční frekvencí podvozku. Pro tyto případy vyvinul SACHS novou konstrukci setrvačníku s planetovýmy koly. Konstrukce SACHSu dále značně omezuje možnost vzniku a rošíření vibrací.
Je teda lepší jít do SACHS setrvačníku než LUK? V čem je o tolik lepší VALEO, že je téměř 2x tak drahý?
A ještě jeden dotaz, má smysl zkoušet jít do setrvačníku z vrakoviště z vraku, co měl málo najeto, nebo riskuju, že ho po roce budu měnit znova?
Je teda lepší jít do SACHS setrvačníku než LUK? V čem je o tolik lepší VALEO, že je téměř 2x tak drahý?
A ještě jeden dotaz, má smysl zkoušet jít do setrvačníku z vrakoviště z vraku, co měl málo najeto, nebo riskuju, že ho po roce budu měnit znova?
Ford Mondeo IV Ghia 1.8 TDCi, 92 kW, 01/2009, Black
- Rumcajs1
- Test driver
Nemá smysl kupovat starý setrvačník. I kdyby byla pravda, že mělo auto málo najeto, stejně nevíš jakým stylem se s ním jezdilo. Jestli ho majitel neustále podtáčel tak jak to mají ve zvyku taxikáři, může v 50ti tis. vypadat hůř než kdejakej jinej ve 150ti tis.. Pak Ti může za rok nebo dva odejít taky a stejně koupíš novej a navíc ještě zaplatíš znovu práci.
Jinak SACHS, LUK a VALEO ... to je naprosto to samé. Nikdo nemá jinou konstrukci než ten druhý. Všechno je to dělané naprosto stejně, max. jsou použité jiné materiály. Všechny tyhle tři značky jsou kvalitativně na stejné úrpvni. Krok vedle koupí některého z nich neuděláš. Na co bych si ale dal pozor jsou levné značky typu NEXUS, STARLINE a podobně. Tak se obvykle i stane, že je třeba i rozměr úplně jiný.
Když koupíš setrvačník od firmy s dobrým renomé, budeš spokojený. Když od nějakého NoName výrobce, budeš za půl roku akorát rozčilený.
Jinak SACHS, LUK a VALEO ... to je naprosto to samé. Nikdo nemá jinou konstrukci než ten druhý. Všechno je to dělané naprosto stejně, max. jsou použité jiné materiály. Všechny tyhle tři značky jsou kvalitativně na stejné úrpvni. Krok vedle koupí některého z nich neuděláš. Na co bych si ale dal pozor jsou levné značky typu NEXUS, STARLINE a podobně. Tak se obvykle i stane, že je třeba i rozměr úplně jiný.
Když koupíš setrvačník od firmy s dobrým renomé, budeš spokojený. Když od nějakého NoName výrobce, budeš za půl roku akorát rozčilený.
Mondeo MK4 .. 2009, Titanium S, 2.2 TDCi, 129 kw, kombi
- pepa.spider
- Nováček
Jak je na tom Mondeo B4Y 2.5 V6 dvouhmota nebo ne? Čeká mě výměna spojky, tak ať jsem na to připraven. Dík za odpověď!
Mondeo MKIII 2.5 V6
-
- Test driver
MK III maji dvouhmotu vsechny, bohuzel...
Ford Mondeo Turnier, 2.0 107kW, 2010 FL
no start&stop, no TPMS, no shift advisor, no FAP, no turbo, no direct injection, no intelligent charging = no features getting you down
Dříve: Ford Mondeo Turnier, 1.8 92kW, 2001
no start&stop, no TPMS, no shift advisor, no FAP, no turbo, no direct injection, no intelligent charging = no features getting you down
Dříve: Ford Mondeo Turnier, 1.8 92kW, 2001
- davemomo
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
pepo já bych si stim hlavu ale moc nedělal, pokaď máš v poho spojku, 6vály na to nebudou tolik trpět, páč maj podstatně menší rázy, osobně kdybych už tu spojku u V6 dělal, zjistil bych jesi jde zaměnit setrvák z mk2 jako že by měl
- pepa.spider
- Nováček
mě právě pomalu odchází spojkové ložisko, někdy ho už slyším jak píská, a prý je dobré s tím vyměnit i spojku a se spojkou prý i setrvák
Mondeo MKIII 2.5 V6
- davemomo
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
jako než se do toho pozdějš šťourat znova, tak určitě udělat všechno, ale osobně bych to řešil jednohmotou pokaď by to šlo, na V6 to na chodu nepoznáš
-
- Nováček
Zdarec chlapi.Mam Mondeo 2.0 TDCi 96kw a v prudkem kopci kdy to tahnu na trojec na 2500 otacek jde citit takova vibrace cele kasle.Ale jen pri prudkem zaberu.Jinak nic.Nekdy kdyz se rozjizdim z nizsich otacek tak to taky zavibruje ale nic mi necvaka atd.Je to dvouhmotou??Nebo cim muzou byt zpusobene ty vibrace.Opravdu je to jen v takovych prudkych kopcich pri velkem zaberu jinak je vse ok.Dik za odpoved
Ford Mondeo Kombi 2.0 TDCi 96kw GHIA Black Panter
- Lishak
- Pokročilý
99,9% je!Kuba85 píše:Je to dvouhmotou??

Ford Mondeo Turnier '08
Titanium X, 2.0 TDCi 103 kW, Sea Grey
Titanium X, 2.0 TDCi 103 kW, Sea Grey