Motor obcas netahne

Odpovědět
Haaantr
Nováček
Nováček

Motor obcas netahne

Příspěvek od Haaantr » 19.12.2012 16:03

Zdravim,
snažil jsem se jak jinde na netu, tak i tady hledat, ale přímo můj problém sem nikde neobjevil (nebo sem špatně hledal :oops: )

Každopádně, mám FF r.v. 2003 66kW kombi TDDI dotažený z německa najeto cca 200tis. Mám ho rok a občas (zatím asi celkově 3-4* s intervalem tak 3 měsíce) se stane, že motor úplně ztratí výkon.
Jednou sem jel po vsi (sice v 5ti lidech) ale do mírného kopce na 3ku a musel sem podřadit až na 1ku aby sem kopec vyjel. Na 1čce se motor opět chytl a už jel v pořádku.
Nebo jindy po rovince taky najendou nechtěl jít přes rychlost 50km/h. Tak jsem zastavil a vypnul/zapnul motor a bylo vše v pořádku.

Jsem bohužel úplný auto-moto nevzdělanec,ale přijde mi že jinak auto jezdí v pořádku. Startuje v pohodě i v zimě a spotřeba přes léta cca 6l a v zimě 6,5l. I když občas se mi zdá že při brždění nebo vyšlápnutí spojky trošku zakolísají volnoběžné otáčky,ale rychle se ustálí.

Předem díky za odpovědi a rady.

ZAHRY
.
.

Re: Motor obcas netahne

Příspěvek od ZAHRY » 19.12.2012 16:14

Zdravim - tak faktoru muze byt opravdu hodne a bude tezky nekde zacit...Tak nejak zacnem a az to tu najdou dalsi tak Ti porad treba Jardak ten toho vi opravdu dost...

tak zacnem palivem - kde beres naftu?A jakou?
za dalsi - co naftovy filtr - menil jsi ho od koupe nebo jeste ne?

pak bych zkontroloval taky treba vzduchovy filtr jestli neni uz nepropustny, dale saci trubky a take trubky k turbu a hlavne turbo samotne jestli se nepridira...

Pricin muze byt vic - kazdopadne uved kde bydlis, treba ve Tvem okoli bude nekdo s diagnostikou a mohl by Ti auto napojit a treba se problem ukaze i tam :wink:

Edit: co rozvody?Kdy byly delane?
Ford Focus combi ST170 r.v. 02 173+PS
Ford Focus combi ST170 r.v. 02 173PS
Ford Focus BAU!!!ST170 r.v. 02 173PS

Ford Focus combi 1,8 TDi Endura, r.v. 01, 90PS - aneb limitovaná série TDDi LPG by kozlow
Zahryho Focusek

Jardak
Test driver
Test driver

Příspěvek od Jardak » 19.12.2012 19:36

V okamžiku kdy auto přestane táhnout,jsou nějaký další projevy? Třeba začne hulit,nebo motor změní zvuk? Kolik kilometrů najedeš mezi výpadky? Zkracují se intervaly?
je: Rapid 1,6 TDI 85 kW 2015, Fabia kombi 1,4 TDI 70 kW 2008
byl: Focus kombi 1,8 TDCi 74 kW 2002,

Haaantr
Nováček
Nováček

Příspěvek od Haaantr » 19.12.2012 20:28

Naftu beru většinu času u Shell - tu základní + leju vif.
Nyní s autem jezdí hlavně přítelkyně a ta to dělá taky tak něbo bere naftu u OMV + vif.

Když bylo auto převáženo, tak rozvody se měnily, zároveň myslím i filtry.
Máme ho rok a půl a minulou zimu se měnily i žhaviče.

Jak poznám že se turbo přidírá?
Když ráno jedu a mám vypnuté rádio, tak slyším (ale šíleně slabě) zvuk jakoby krokového motorku z auta, ale jen když šlape na pedál, hádám, že to je čerpadlo a je to normální,že?

Když nastane onen stav kdy motor netahne, tak sme se ničeho jiného nevšimli. Žádný rachot, kouř, cukání, nic. Jen projevy decelerace nebo nulové akcelerace.

A jak sem napsal, opakuje se to velmi zřídka. Stalo se to celkově asi 3* a intervaly si opravdu nepamatuji.Co se týče nafty, tak ve 2 případech tam byla určitě ta od shellu.

Jardak
Test driver
Test driver

Příspěvek od Jardak » 19.12.2012 20:47

Pokud to není moc dlouho od posledního výpadku,možná by mohla něco říct diagnostika. Ideální by bylo mít to napíchnutý v okamžiku výpadku - jenže to je možný v případě,že výpadek dokážeš vyvolat zacházením s autem. Jinak je samozřejmě dost možností co to může způsobovat. Třeba plynovej pedál,seknutá obtoková klapka v turbu v otevřený poloze,možná i EGR ventil,ale to by to asi hulilo. Čerpadlem radši strašit nebudu....
Udělal bych jak doporučuje ZAHRY: vyměnit filtry,hlavně naftový a nechal bych to napíchnout.
je: Rapid 1,6 TDI 85 kW 2015, Fabia kombi 1,4 TDI 70 kW 2008
byl: Focus kombi 1,8 TDCi 74 kW 2002,

ZAHRY
.
.

Příspěvek od ZAHRY » 20.12.2012 06:43

Vypln si kde bydlis at muzem zjistit koho ze clenu s diagnostikou mas pobliz.Bude to asi nejjednodussi cesta zatim - a rozhodne Te to vyjde treba na pivo nebo nejakou malou korunku nez v servisu za napichnuti :wink: Je sice taky mozny ze treba diagnostika neukaze nic, ale pri techto nepravidelnych intervalech si myslim ze to proste vyvolava nejakou chybu a proto se to deje,takze to bych zkusil :wink: Nic tim neztratis,navic zjistis i dalsi veci jestli jsou v poradku :palec_nahoru:
Kazdopadne zkus omrknout,nebo vymenit ty filtry na tom se s Jardakem shodneme.
Ford Focus combi ST170 r.v. 02 173+PS
Ford Focus combi ST170 r.v. 02 173PS
Ford Focus BAU!!!ST170 r.v. 02 173PS

Ford Focus combi 1,8 TDi Endura, r.v. 01, 90PS - aneb limitovaná série TDDi LPG by kozlow
Zahryho Focusek

Odpovědět

Zpět na „Focus - naftové 1998 - 2004“