Takže přátelé všem co se časem dostanete do podobného problému jako mám já:
*nevěřte na pověry a řeči
*zajeďte do Fordu nebo k Fokimu (kamž se taky pomalu chystám)
*cukání motoru jednoznačně řeší svíčky, kabely, cívka (v tomto pořadí, jak už mi i radili dávno pánové Ahmed a Pelen, tímto děkuji)
*jinak k úbytku oleje v motoru se mi dostalo toto: auto na to kolik, jsem nalital jezdi stale (a táhne) super, nikde z něj nic neteče. Pokud je úbytek do 1l na 1000km / pak dle Ford-Zlín je toto v normě. Dále jediné možné řešení je jak už mi napsal Foki (a tímto se skláním), a potvrdil to i Ford, výměna bloku motoru, nebo polomotor. Bude-li Vám, tak jako mě, někdo někdy časem tvrdit (za vidinou zisku), že Vám auto "překroužkuje", tak mu asi ani moc netleskejte. Já dělám do ekonomie a do lyžování, ale intuice mi říkala, že přece Foki ví, co píše, a že si nenechám zkurvit auto. Ve fordu se mi dostalo celkem velmi dobrých informací, co a jak a proč tak ne. Tedy jsem si rozšířil obzory.
* momentálně jsem ve stavu "nasranosti" na svůj "domovský" servis. A očekávám po 1000km, tedy tak za týden, nějakou změnu se stavem oleje. Dále budu rešit s Fokin, osobní návštevu u něj (přec celou ČR) nevylučuji.
Takže čao, až budete mít najeto tolik jako můj Fokin, tak Vám přeju ať Vás zlobí, v rámci možností, co nejméně.
ps mám trošku nasraný tón, bo jsem dnes ještě dostal pokutu od krásné, mladé, leč blbé policistky. (a tímto se omlouvám policistům zde na foru)