ale neřekl jsi mi proč já si to musím platit sám, dále srdcaři, cukrovkáři a atd ?proč si to musej platit ? a fetky to maj zdarma ?HonzaK72 píše:Vidíš a to je přesně to "knedlíkové" vidění světa. Problém drog tu je a zavírat před ním oči je to nejhorší co může být. Je potřeba ho nějak řešit. Máš tři varianty:mouse píše:jj, přesně tak, jsem alergik a vše, opakuji vše si musím platit sám a proč, když si platím soc. a zdrav. pojištění
proč maj feťáci jehlu, stříkačku a dávku metadonu zdarma ?! proč ? oni si to udělaly sami a já taky jsem si jí udělal sám ? ať už jsou opravdu do HAJZLU pakáž jedna nenažraná
- nechat vše být, nic pojišťovnou nehradit
- mít Drop-in a metadonový program hrazený pojišťovnou
- represe, zavírání lidí, atd. (tobě nejbližší řešení?)
První varianta je asi nejhorší. Drogově závislí bez podané ruky, bez pomoci, zničené životy a rodiny a potenciální ohrožení i tvých (máš-li), zatím nezávislých dětí. To chceš? Troufám si říci, že ne.
Druhá varianta je Dropin a metadon hrazený pojišťovnou, kde tato substituce se ukazuje jako účinná a při spolupráci klienta a Dropinu může vést k úspěšnmu odvykání. Zároveň tento program působí i osvětově a preventivně na školách. Tohle chceš? Věřím, že ano.
Třetí varianta je tvrdá represe, kriminál. Co tím vyřešíš? Nic. Jen čistíš ulice pro další feťáky. Společnost je spokojená, "přeci jsme s těma fěťákama zatočili", ale výsledkem je to, že drogová scéna bude nekontrolovaná a bude se rozrůstat stejně dál a bez dozoru a kontroly či řízené pomoci streetworkerů. Tohle chceš? Cítím z tebe, že ano.
Vy, levičáci pořád křičíte po solidaritě a když jí máte ukázat, tak je najednou problém. Proč takhle neřveš pro hrazení např. kardiovaskulárních nemocí z přejídání, nedostatku pohybu, chlastání, apod.? Přitom je to úplně stejný princip, ale ani tě nenapadne se takhle kvůli tomu rozčilovat.
a rozhodně nejsem 100% levičák, tak mi prosím nepodstrkuj tvůj názor, buď tak hodnej
a já jsem cítit, přes PC ? to je docela zajímavé, já jsem se, ale koupal

to už fakt nemá cenu nějak reagovat a už nebudu, mám svůj názor a ten mi NIKDO nevezme