Politika z pr.. do pr..

Moderátor:phofy
Odpovědět

Rijnove volby do PSP CR 2025 (abecedne razeno)

ANO 2011 (cislo 22)
0
Žádná hlasování
Česká pirátská strana (cislo 16)
1
6%
Motoristé sobě (cislo 20)
0
Žádná hlasování
PŘÍSAHA občanské hnutí (cislo 8 )
0
Žádná hlasování
SPOLU: ODS, KDU-ČSL, TOP 09 (cislo 11)
10
59%
Stačilo! (cislo 25)
0
Žádná hlasování
STAROSTOVÉ A NEZÁVISLÍ (cislo 23)
3
18%
Svoboda a přímá demokracie (cislo 6)
2
12%
jina politicka strana, hnuti ci koalice
0
Žádná hlasování
nebudu volit
1
6%

Celkem hlasů: 17

mouse
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Re: Politika z pr.. do pr..

Příspěvek od mouse » 14.10.2012 16:25

HonzaK72 píše:
mouse píše:jj, přesně tak, jsem alergik a vše, opakuji vše si musím platit sám a proč, když si platím soc. a zdrav. pojištění
proč maj feťáci jehlu, stříkačku a dávku metadonu zdarma ?! proč ? oni si to udělaly sami a já taky jsem si jí udělal sám ? ať už jsou opravdu do HAJZLU pakáž jedna nenažraná
Vidíš a to je přesně to "knedlíkové" vidění světa. Problém drog tu je a zavírat před ním oči je to nejhorší co může být. Je potřeba ho nějak řešit. Máš tři varianty:
- nechat vše být, nic pojišťovnou nehradit
- mít Drop-in a metadonový program hrazený pojišťovnou
- represe, zavírání lidí, atd. (tobě nejbližší řešení?)
První varianta je asi nejhorší. Drogově závislí bez podané ruky, bez pomoci, zničené životy a rodiny a potenciální ohrožení i tvých (máš-li), zatím nezávislých dětí. To chceš? Troufám si říci, že ne.
Druhá varianta je Dropin a metadon hrazený pojišťovnou, kde tato substituce se ukazuje jako účinná a při spolupráci klienta a Dropinu může vést k úspěšnmu odvykání. Zároveň tento program působí i osvětově a preventivně na školách. Tohle chceš? Věřím, že ano.
Třetí varianta je tvrdá represe, kriminál. Co tím vyřešíš? Nic. Jen čistíš ulice pro další feťáky. Společnost je spokojená, "přeci jsme s těma fěťákama zatočili", ale výsledkem je to, že drogová scéna bude nekontrolovaná a bude se rozrůstat stejně dál a bez dozoru a kontroly či řízené pomoci streetworkerů. Tohle chceš? Cítím z tebe, že ano.

Vy, levičáci pořád křičíte po solidaritě a když jí máte ukázat, tak je najednou problém. Proč takhle neřveš pro hrazení např. kardiovaskulárních nemocí z přejídání, nedostatku pohybu, chlastání, apod.? Přitom je to úplně stejný princip, ale ani tě nenapadne se takhle kvůli tomu rozčilovat.
ale neřekl jsi mi proč já si to musím platit sám, dále srdcaři, cukrovkáři a atd ?proč si to musej platit ? a fetky to maj zdarma ?
a rozhodně nejsem 100% levičák, tak mi prosím nepodstrkuj tvůj názor, buď tak hodnej
a já jsem cítit, přes PC ? to je docela zajímavé, já jsem se, ale koupal :totlsmile:
to už fakt nemá cenu nějak reagovat a už nebudu, mám svůj názor a ten mi NIKDO nevezme
Obrázek
Ford Grand C-Max 1.6 TI-VCT 92kw rv.2012 GRANDÍK
Obrázek

HonzaK72
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od HonzaK72 » 14.10.2012 16:40

Jenže ty se opět mýlíš, jako ostatně v celé této diskuzi. Ty si léčbu a léky neplatíš, ty pouze doplácíš rozdíl mezi hrazenou péčí/lékem a tržní cenou. A rázem jsme zase u osobní odpovědnosti: zajímal ses, jestli ti doktor může předepsat lék plně hrazený pojišťovnou abys nemusel doplácet? Zajímal ses a nechal sis udělat rozpis od konkurenční zdravotní pojišťovny? Zajímal ses o altrnativní možnosti léčení a ceny za něj? Zajímal ses o to, zda tu alternativu a v jakém rozsahu proplácí tvá nebo jiná pojišťovna?
Já vím, že tohle asi nechceš slyšet a leze ti to na nervy a asi mě i označíš za jánevimco. Ale takhle by se měl chovat člověk zodpovědný sám za sebe, chápeš? Vím, snadnější je nadávat na všechno kolem, ale sám před sebou můžeš mít při tom nadávání čistý svědomí až ssi budeš jistý, žes ve všem na co nadáváš udělal maximum pro řešení.

A tos zřejmě (skoro i zjevně) neudělal.....bez jakékoliv urážky. Svůj názor si samozřejmě měj, ale nesmíš se pak divit až na něj někdy dojedeš....

mouse
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mouse » 14.10.2012 17:01

zajímal jsem se o to co píšeš a mohu ti říct, že SI TO VŠE PLATÍM SÁM a né, že si to doplácím, ale platím a to protože se snažím předejít alerg. záchvatům, jinak bych musel jít na JIPKU a tam to stojí třeba za den 100000,- a to pojišťovna proplatí
já si tě označovat za jánevimco, jak píšeš, nebudu, protože to nedělám dokud toho člověka neznám osobně, takže mi to opět prosím nepodsouvej, díky
jinak toto je TU můj poslední komentář a už tu na nikoho nebudu reagovat
Obrázek
Obrázek

tym
Test driver
Test driver

Příspěvek od tym » 14.10.2012 17:01

To, jaký ti doktor napíše lék, má ze značné části na svědomí i marže od farmaceutické firmy, která ho má zaháklého a nikoliv snaha lékaře o dobro pacienta a nejlevnější možný lék- tady je další ohromná korupce, tentokrát ve zdravotnictví, ale není tak pro laika viditelná. Navíc si myslím, že je jedno, u jaké jsi zdravotky, protože je to vesměs stejné, co se týká úhrad, určitě to Mouse zjišťoval. A jestli je metadon plně hrazen pojišťovnami a léky na alergie ne, tak je asi někde něco blbě, a nikoliv v přístupu Mouseho, ale ve zdravotnictví. :irre: . Protože alergik si za nemoci sám nemůže, feťák za svůj stav ano. Každý je přece sám za sebe zodpovědný, ne?
Edit: Mouse mě tak nějak předběhl...

HonzaK72
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od HonzaK72 » 14.10.2012 17:10

tym píše:Každý je přece sám za sebe zodpovědný.
Ano, je. Můžete napsat svým pojišťovnám, že od nich odcházíte k těm, které to nehradí.

Mouse: O důsledcích podceňování protidrogových aktivit jsem už psal. Ono to není srovnatelné, i když rozumím tomu, žes to potřeboval takhle postavit, abys mi dokázal svou pravdu. Nedokázal. Jedině snad to, že nepřemýšlíš v souvislostech.... Smutné, ale pro levici typické.... :-(

tym
Test driver
Test driver

Příspěvek od tym » 14.10.2012 17:22

Pro Honzu je typické, že neuzná cizí názor :mrgreen: a každého, kdo mu není po vůli, označí za levičáka... Super demagogická debata. Je na čase odtialto zmizet. :ble2:

HonzaK72
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od HonzaK72 » 14.10.2012 17:32

Ale to se pleteš a tím cos napsal z toho spíš usvědčuješ sebe.
Já vám vaše názory neberu, jen vysvětluju, že to vidím jinak. A tuším, že si oba uvědomujete vratkost vašich argumentů......

Diskutujeme o politice a každý si hájíme svůj pohled na věc, tak proč hned takhle útočit??? Z nejistoty? Pak to chápu....

Na druhou stranu až na tenhle tvůj poslední výpad musím ocenit slušnou úroveň debaty. Klidně bych pokračoval u toho piva s oběma, chlapi :-)

mouse
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mouse » 14.10.2012 17:33

takže tu bohužel musím reagovat ještě jednou
tyme: :bravo22: :bravo22: přesně to jsem už psal, že nedokáže přijmout jinej názor než ten svůj
HonzaK72: už jsem ti tu psal nepodsouvej mi prosím tvůj názor, že jsem levičák, mám prostě soc. cítění
svou pravdu skrze léky a fetky jsem ti napsal, za tou si tvrdě stojím a případně se postav na hlavu
a ty mi zase připadáš jako ultrapravičák, když já jsem u tebe levičák
a to je už fakt poslední můj komentář tuto
Obrázek
Obrázek

HonzaK72
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od HonzaK72 » 14.10.2012 17:37

:mrgreen: klídek..... Zdraví máš jen jedno :mrgreen:

tym
Test driver
Test driver

Příspěvek od tym » 14.10.2012 17:39

Kruci on nedá pokoj, kanec jeden... :totlsmile: .
To poslední co jsem napsal, byla reakce na následující: Mouse ti napsal, že nechápe, proč musí platit za léky na alergie, když feťáci nemusí. Tys napsal - najdi si pojišťovnu, která to plně hradí, je to tvůj boj, jsi líný, nic nezjišťuješ... On ti napsal - to jsem dělal, ale nehradí to žádná. A tys na to odepsal, že ti nedokázal pravdu, a že je levičák :dih: . Na to jsem napsal to o demagogii, protože podle mého selského rozumu ses v tomhle mýlil, protože Mouse si srovnání dělal a zjistil, že musí platit všude... a neuznal jsi to a naopak jsi Mouseho nazval levičákem. :nazdravi:
Jinak fakt mizím, musím jít tvořit hodnoty, protože pečení holubi k nám nelétají :ble2: . To pivo klidně, nemám s nikým problém, ani s Honzou :nazdravi: ...

Zdwora
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdwora » 14.10.2012 17:41

Uz jsme se sem fakr nechtel michat, protoze bych to bez osobnich vypadu asi nezvladnul... ale musim :mrgreen: Beztak chci rict jen jedno: Honzo vzdej to, mas muj obdiv za vyrecnost, trpelivost a pohotovy reakce, ale tvy oponenti melou hospodsky blbosti jak kolovratek... Na nasledujici nenavistny prispevky stejne nebudu reagovat. Jo a je mi 24, nadruhou stranu temer kazdy muz v nasi rodine byl vezneny disident, chartista, rozvracec rezimu a podobne, takze jsem si neco vyslechnul :wink: A pri vsi ucte, jim verim mnohem vic nez ostatnim co se za totalitnich rezimu mely "dobre".
"Vysmivam se do ksichtu vsem nechapavejm k0k0tum!" by Řezník

Obrázek

Miguelicek
Test driver
Test driver

Příspěvek od Miguelicek » 14.10.2012 17:43

A pojďme si všichni zazpívat naši novou hymnu...a jedééém všichni...

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=110k5hsSTjo[/youtube]

HonzaK72
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od HonzaK72 » 14.10.2012 17:47

zdwora: Tenhle víkend pracuju doma na ntb, tak jsem si tím vyplňoval pauzy......jsou to oba příjemný kluci, jen trochu popletený zprávama na Nově.....ale nemám jim to za zlý, koneckonců každý si formuje svůj názor na základě svých zkušeností, rozhledu, vzdělání a rozumu a vizitku si tím taky dělá sám. :perfect:

HonzaK72
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od HonzaK72 » 14.10.2012 17:48

Miguelicek: Zabils.....mlátím se tu smíchy, díky! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

tym
Test driver
Test driver

Příspěvek od tym » 14.10.2012 19:28

Honza - dík, ale Novu nesleduju, měl bych? :mrgreen:
Zdwora - jaký hospodský blbosti? :hah:
Víte co je na tom nejsmutnější? Že se tu dohadujem a nadáváme jen proto, že v podstatě nikdo není spokojený s tím, jak to tu dneska vypadá. A v 89-tém jsme se všichni na Václaváku objímali, nosili stužky s Havlem a byli jsme největší kámoši. :nixw:

Odpovědět

Zpět na „Pokec“