spotreba TDDi
-
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
- Rudyshock
- Nováček
- zewl
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- Tad
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- Tad
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
nn, tim to nebude, loni jsem zkusil jezdit jednu nádrž pijánko, žádný rychlý přidávání, žadný rychlý rozjezdy, jízda předepsanou rychlostí, a musim říct že mi spotřeba klesla o cca. 0,5 l/100km, a to mi za to fakt nestojí, to na něj radši šlápnu.
ale možná bych to mohl zkusit znovu, protože předtím sem to auto neznal tolik jako dnes
ale možná bych to mohl zkusit znovu, protože předtím sem to auto neznal tolik jako dnes
- Ahmed
- Test driver
S tim prudkym pridavanim plynu by to nemela byt tak uplne pravda, u starych aut ano, ale u novych neni duvod, aby ridici jednotka povolila vstriknout tolik paliva, kdyz by se to nedokazalo spalit. U benzinu to ridi lambda sonda, pokud se nepletu. Takze pokud das plyn na podlahu, zaradis 5ku a jedes 30km/h, tak by to melo vyhodnotit velke emise a ubrat paliva... si myslim
Spotreba zalezi predevsim na tom, jak casto se rozjizdis, jak dlouho stojis na volnobeh a v jakem provozu se pohybujes. Nekdo s tim autem jezdi za 5, nekdo za 7. Pokud nekdo cele mesto projede 30-40km/h, tak na tom bude urcite lepe, nez nekdo, kdo zastavi 5x na cervenou, pak 3x v kolone a pak to bude honit na 60km/h, aby dojel dalsi cervenou
Ja jsem to taky zkousel, prvniho pul roku, co jsem mel auto, jsem jezdil jak duchodce, razeni v nizkych otackach, rychlost do 90km/h, co nejvyssi stupen, zadne honeni. Letos v zime jsem na to zacal slapat vice, obcas to protahnu do kopecku, par prudsich rozjezdu a spotreba sul nul, pokud budu zkoumat do detailu, tak mohla stoupnout o max. 0,2 litru. Ale jak zavodnik nejezdim

Spotreba zalezi predevsim na tom, jak casto se rozjizdis, jak dlouho stojis na volnobeh a v jakem provozu se pohybujes. Nekdo s tim autem jezdi za 5, nekdo za 7. Pokud nekdo cele mesto projede 30-40km/h, tak na tom bude urcite lepe, nez nekdo, kdo zastavi 5x na cervenou, pak 3x v kolone a pak to bude honit na 60km/h, aby dojel dalsi cervenou

Ja jsem to taky zkousel, prvniho pul roku, co jsem mel auto, jsem jezdil jak duchodce, razeni v nizkych otackach, rychlost do 90km/h, co nejvyssi stupen, zadne honeni. Letos v zime jsem na to zacal slapat vice, obcas to protahnu do kopecku, par prudsich rozjezdu a spotreba sul nul, pokud budu zkoumat do detailu, tak mohla stoupnout o max. 0,2 litru. Ale jak zavodnik nejezdim

- zewl
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Jo, taky souhlasim s Ahmedem. Myslim, ze pro spotrebu je podstatna souvisla, plynula jizda. Vsak kdyz se rozjizdim (standartnim zpusobem), tak spotreba skoci na uctyhodnych 35 litru / 100 km (podle palubniho pocitace) a kdyz na to slapnu, tak i 55 litru / 100 km
Ale jak uz tu hodnekrat zaznelo: proc jste si koupili tohle auto? Aby jste jezdili ekonomicke zavody? Ja uz to pomalu vzdavam, protoze kdyz jsem jel dneska rano do prace, tak jsem jel 100 km/hod po dalnici, kvuli spotrebe samozrejme, a pak jsem si rikal, sakra tak koupim si silnejsi auto (me predchozi melo 33 kW) a budu s tim jezdit jak pos...nej? Na spotrebu uz zacinam kaslat, nejaky ty 0.4 litru / 100 km nejak preziju, ale za ten zazitek to stoji. Nemyslim tim vylozene sportovni jizdu, ale takovy to krasny tahnuti motoru prece stoji za ten pocit
Budu tam lit jenom Shell V Power Diesel a uvidim, kde se spotreba ustali.

- omik
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Presne tak ako pise Ahmed. Nema to vyznam. Ta spotreba je v podstate len psychologicka vec, pretoze rozdiel 0.5 litra sa prejavi priblizne 15 korunami na 100km, co je naozaj zanedbatelne. Kym sa nepohybuje ten rozdiel radovo v litroch, tak o nic predsa nejde a nema vyznam sa obmedzovat. Na dialnici si to vzdy uvedomim, ked spomalim na 120 a musim potom behat z pruhu do pruhu, komplikovane predbiehat, zrychlovat spomalovat.... Je lepsie nastavit tempomat na 140-150 a ist v lavom pruhu a iba obcas sa uhnut niekomu rychlejsiemu, ten usetreny pol liter za to nestoji...
Ford Mondeo 2011 Titanium S, 2.0TDCi (120kW), panther black
ex: FoFo2 Ghia 5hatch, 1.6 TDCi (80kW), tonic blue, +eibach pro kit
ex: FoFo2 Ghia 5hatch, 1.6 TDCi (80kW), tonic blue, +eibach pro kit
- Ahmed
- Test driver
- lubec
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Tak konečne som zmeral spotrebu po zvýšení výkonu. Vyšla mi 6,4l pri kratších jazdách, moc som na to nešlapal, meral som to na 220km.
Ford Focus hatchback 1,8TDDi GHIA, 110+PS, 243+Nm, 12/2000, lightning blue, MOMO S-five black 17", H&R TwinTube-40-70mm, K&N, Alpine IVA-D511RB, chrom, airbrush...
FOTOGALÉRIA
Ford Transit 350L MR FWD Trend,2.2TDCi 140PS 350Nm,r.2013,frozen white
FOTOGALÉRIA
Ford Transit 350L MR FWD Trend,2.2TDCi 140PS 350Nm,r.2013,frozen white
-
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Já myslím, že fíka honím celkem fest (někdy už si sám říkám, že bych měl trochu brzdit) a nenechávám se spotřebou ovlivnit, jenom ji dlouhodobě sleduju, protože mě to zajímá.Ahmed píše:Vetsinou asi vsichni jezdi na spotrebu, aby potom mohli rict jezdim za 5,8l a ne za 6,3Vypada to hezky, ale v penezence to zadny zazrak neudela a to setreni postupne pokroci az na pasivni jezdeni a honeni se za kazdym decilitrem.

Je: Fofo II kombi 03/2009, 1.6 74 kW, vínová morello
Byl: Fofo kombi 05/2003, 1.8 TDDI, modrá
Byl: Fofo kombi 05/2003, 1.8 TDDI, modrá
- bason
- Nováček
len neplac, cital si na zaciatku vlakna aku mam spotrebu ja. a teraz pridam este jeden pre teba optimisticky udaj. Takze nahodil som nove kola 205/55/R16 a cuduj sa svete na trase Bytca-Brno a spat MIMO mesta (boli tam teda dva kopce) moja spotreba vyhupsla na 7,35lTad píše:proč já mám takovýho žrouta![]()
![]()
![]()