Jen tak na okraj, kdo tedy zaplatí dph a z čeho?MaxSand píše:Nakonec teda na účelový úvěr nedošlo, takže jsme to řešili přímo koupí od toho němce.

Jen tak na okraj, kdo tedy zaplatí dph a z čeho?MaxSand píše:Nakonec teda na účelový úvěr nedošlo, takže jsme to řešili přímo koupí od toho němce.
Přesně jak jsi to napsal. Kdyby to dovezl na sebe tak platí DPH a daň z příjmu. Takhle zaplatí jen daň z příjmu. Je to legální a oba zplatíme míň státutym píše:Jen tak na okraj, kdo tedy zaplatí dph a z čeho?MaxSand píše:Nakonec teda na účelový úvěr nedošlo, takže jsme to řešili přímo koupí od toho němce.Dovozce to může být slušný, ale jestli to chápu správně, on jen tedy tobě zprostředkoval prodej, který se uskutečnil mezi tebou a nějakým Němcem. Pokud bys to bral na úvěr, asi logicky on by musel zaplatit auto, z toho odvést dph a potom by se řešil jeho prodej tobě a financování úvěrovou společností. Takhle v podstatě on dovezl auto, ale dph ojebal tím, že ti to jakoby prodal přímo od Němce, protože jsi platil cash a on v prodeji nefiguruje.
Zajímalo by tě to v okamžiku, kdyby se ti na autě něco pos... a přijel bys za panem zprostředkovatelem, a on by řekl... co po mně chcete? Já Vám nic neprodal, to musíte do rajchu, pane.silverwolf píše:To snad jeho jako kupce nemusí vůbec zajímat ne?A mně by to taky nezajímalo
Buď klidný, brzo bude na českém trhu hodně aut v zajímavých cenách...vidlema je budeme moct přehazovat.foki píše:tak uz mi dochazi proc jsou nemci tak haklivý kdyz slysi ze to chci koupit netto . a proc ja blbec nosim ctvrtletne 150-200t DPH za prodana auta na finanacak ? to bych mel za 3 mesice na novou karku ?
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti