Lupání ve spojkovém pedálu a na přední nápravě

Nápravy, řízení ...
Moderátor:ZaQik
Odpovědět
tom06889
Nováček
Nováček

Lupání ve spojkovém pedálu a na přední nápravě

Příspěvek od tom06889 » 22.05.2007 22:38

Nevím čím to může být, ale v poslední době se mi stává stále častěji, že po sešlápnutí spojkového pedálu a následném přeřazení rychlosti v pedálu slyším lupnutí a to s malým zpožděním. Je zajímavé, že stejné lupnutí slyším i když například trochu přibrzdím a nemám zmáčknutý spojkový pedál a snížím rychlost auta. Byl jsem u známého aby se mi na to podíval, ale ten mi říkal, že pedály jsou v pořádku. Ale jak jsem už uvedl výše stává se to pořád častěji a nemůžu přijít na to co to způsobuje. jestli stímto má někdo podobné zkušenosti tak mi prosím poraďte, protože mi to leze na nervy a nevím, jak bych se toho zbavil. Během rychlejší jízdy mi to nedělá.

pelen
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pelen » 22.05.2007 23:07

Zkus trochu pohledat. Dela to nejaky bazmek u pedalu, nejaka pojistka pro pedaly v pripade narazu auta. Jsou tady i fotky.
Ford Mondeo Combi 2.0 TDCi 12/2005, 85kW, Diamond White
Obrázek
Obrázek

Libak
Nováček
Nováček

Re: Lupání ve spojkovém pedálu a na přední nápravě

Příspěvek od Libak » 22.05.2007 23:19

Mě to dělá pouze v případě, že šlápnu na pedál brzdy v nižší rychlosti. Když se mi to začalo ozývat, tak jsem si nejdříve myslel, že to je nějaký čep nebo kloub. Tak jsem se domluvil s jedním automechanikem, že se na to podíváme. Byl to docela oříšek. Po pěti hodinách různých pokusů jsme zjistili, že se mi v brzdičích mírně při sešlápnutí brzdy posunou destičky a lehce ťuknou do brzdiče v místě, kde je destička zaháknuta. Dělá mi to pouze levé kolo. Destičky mám originál od Fordu. Taková malá nepřesnost při výrobě. Odhadem to není ani 1mm. Zkoušeli jsme tam dávat různé podložky, ale vždycky se to po pár šlápnutí na brzdu vymáčklo. Na nic jiného jsme nepřišli. Třeba ti to jako tip pomůže
Libák
FF kombi 1,6 16V, 74kW

tom06889
Nováček
Nováček

Příspěvek od tom06889 » 22.05.2007 23:59

Zkusím to říct tomu mému automechanikovi a anásledně pak dám vědět jak jsem dopadl, ale prozatím děkuji za radu.

chaluha
Nováček
Nováček

Příspěvek od chaluha » 23.05.2007 08:53

tvuj automechanik stejně nebude vědět,tak se na něj vyprdni a hledej tu odkaz "lupání od podlahy" nebo takhle nějak to tu je nazvaný.Měl jsem s tim sám problém ,tak tam je popsáno co a jak!!
Ford Focus combi II 1,6 16v duratec

Odpovědět

Zpět na „Podvozek“