K tomu Davidovi, to by bylo spíše na osobní debatu, tady člověk neví kdo co si přečte, ale tak asi takhle. Věřím a jsem si tim na 99% jist, že celá akce byla připravená a vše v režii Kubice, Kalousek a jeho "soukromý" finanční analyzanční útvar. To mi nikdo nevymluví a "vládní" media, už vůbec ne.
Jeho projev byl dobrý, i když bylo podle mě vidět, že ví, že ho nakonec pustí, když bude mlčet. Jediný účel je ho pošpinit před volbama, pošpinit celou CSSD a pomstit se mu. David Rath ležel opravdu hodně lidem v žaludku. To jak se k němu strana otočila okamžitě zády nebylo taky hezký a je vidět, že se bojí. Co si budeme vykladát ČSSD ovládá téměř všechny kraje a tak něco najít nebude pro vládu, která ovládá policii problém. Ostatně sám Dryml říká, že problem je v dalších 4 krajích, takže je otázka času, kdy se to bude postupně vytahovat.
Každopadně ten postup policie, Němcové vydání během minuty, napojení vyšetřování na určité lidi je zvláštní, nestandardní a já si troufám tvrdit předem řádně připravený a Rath neměl šanci. Nikdo by ji neměl. Hodně nejasnosti sam řekl v projevu, takže to tu nemá smysl psát...
Co nechápu a co mi vadí, je to, že v připadě Wolfa (ODS) mohli jeho právnici vystoupit a zavedli tak predecenz, tak v případě Ratha to nebylo povoleno. Dvojí metr a každý si musí uvědomit, že důvod k tomu mohl být jen jediný a to, aby se ovečky náhodou něco nedozvěděli a nezačali pochybovat.
Co mě naštvalo ještě více, byla přitomnost policie byt v civilu u Ratha ve sněmovně. Sakra, sněmovna má svoji ostrahu. Ve sněmovně vůbec ozbrojení lidé nemají co dělat! Pokud se báli, že uteče, tak měli stát ozbrojeni u vchodu, na střeše, před sálem, zkrátka hlídat všechny možné východy, ale NIC VICE! Ubohá prezentace síly nic více. Vůbec celé policejní manévry byly uplně zbytečné a ani nechci vědět co to stálo peněz. Vyhozený prachy z okna, které se mohly použít lépe.
Vážně mě irituje, jak se nešetří ostatní kauzy, typu Promopro, Opencard, Mostecká uhelná a další. Jak je možný, že soudce nepovolil odposlouchávání Vondry, když se vyšetřovalo Promopro a u Ratha odposlechy povolil? Rath není hold z té správné strany. Bém by měl sedět dávno a lidí by se našlo. A že nejsou důkazy? Ale jsou, jen se dělá, že nejsou a policie je zaplacená a nedělá.
Ale pozor, to nejsou jen tyhle kauzy, to jsou i krádeže ve velkém ve městech, na městských části, kde tečou miliony ven. Řeší to nekdo? Ne, protože to dělá ta "správná" strana. Lidi na politiku kašlou, zvykly si na rozkrádání, nějak zvlášt jim to nevadí a tak se nic neřeší a obávám se, že ještě dlouho nic nebude. Dokud masivně nezačnou lidi co chtěji něco skutečně udělat vstupovat do stran a nezačně se to měnit, tak to takhle půjde dál.