Ostry zvuk a fucanie v motore 1,8tdci
- montoja
- Nováček
Re: Ostry zvuk a fucanie v motore 1,8tdci
To sycanie a klepanie motora mi robi od vtedy ako som zapol klimu.Uz som aj oblieval hadice mydlovou vodou ci daktora neprepusta a nic.To gumene koleno co ide od turba a s rurou po ic tak mam nove original.Skusal som zaslepit aj egr ventil a nespravilo to nic.Idem este vybrat komplet sanie a s egerkom ci neni nahodou prasknute tasnenie.
Ford focus 1,8tdci 85kw r.v 2005
- montoja
- Nováček
[YouTube]http://www.youtube.com/watch?v=YtV0TRRM ... 5PezkayyGE[
/YouTube]
Skusil som znova nahrat to sycanie ale ten fotak je sstrasne citlivy tak to moc nepocut
/YouTube]
Skusil som znova nahrat to sycanie ale ten fotak je sstrasne citlivy tak to moc nepocut
- phofy
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
když pustíš plyn přestaneto? Za studena ti to taky dělá nebo ne? U mě to je skoro stejný a čím jedu dál a čím víc je motor teplejší tím víc to syčí a píská.
- montoja
- Nováček
Ked uberem plyn tak to prestane .Ja jazdim s tym uz dva tyzdne a stale sa to zhorsuje.Ked je studeny tak nepocut sycanie iba to klepe ale staci prejst 2km a uz to aj fuci.To video som nahral pri jazde do kopca.Neviem ako tebe ale mne klesol aj vykon.
- phofy
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
To mi příjde taky, že už klesl výkon a když pořádně na to dupneš a jak to začne foukat a hned pustíš plyn odfoukne to? Mě to právě udělá takový tcccctccc a poslední doubou dost hlasitě. Čím dál víc se mi to zhoršuje. Hlavně když jedu někam dál, tak je to horší a horší. A včera jsem si všimnul, že mi auto pěkně hulí když na to dupnu. Mě příjde jak když je podfouklý těsnění na svodech. Za studena mi to taky nedělá, začne to dělat asi taky po 2km, ale včera mi to začalo za studena houkat jak siréna. Někdy příští týden stím jdu do servisu, tak se uvidí mechanik říkal, že asi bude někde nakousnutá hadice, ale to se mi nezdá, to by to dělalo i za studena. Mi to příjde fakt jak nějaký těsnění, nebo prasklina někde na svodech. Za studena je zavřená a za tepla se roztáhne a pak to fučí.Ked uberem plyn tak to prestane .Ja jazdim s tym uz dva tyzdne a stale sa to zhorsuje.Ked je studeny tak nepocut sycanie iba to klepe ale staci prejst 2km a uz to aj fuci.To video som nahral pri jazde do kopca.Neviem ako tebe ale mne klesol aj vykon.
Kdy tohle budeš dělat?Idem este vybrat komplet sanie a s egerkom ci neni nahodou prasknute tasnenie.
- montoja
- Nováček
Mam brachu v anglicku a toho to nasralo ze unas na sk to nedokazu zistit,tak zasiel u nich do servisu a povedal mu aky mam problem a ten zaras povedal ze to fuci akolo vstrekovaca ako je osadeny v hlave.Dnes som to chcel skusit ale robim kamaratovi feldu.Vyvaral som mu lemy a striekal tak na svoje auto nemam kedy.
- phofy
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Tak to nechápu jak to může foukat okolo vstřikovače, když jsou zepředu a hlavně by kolem nich byly nehorázný humus. To ufukuje, někde na svodech nebo někde je prasklej výfuk před katalyzátorem, někde tam jinak to není možný.
- montoja
- Nováček
Chlapik z UK mi odkazal ze je to casta zavada na tychto focusoch ze mam auto dosikovat a on mi to spravi.Zajtra to idem vyskusat obliat mydlovou vodou a ak sa budu robit bubliny tak je to ono.Lebo mne ten motor vrci aj na volnobeh ostrejsie a pocut to ako keby vstrekovace klepali.
- phofy
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
častá závada to je na 1.6 tdci tam jsou hodně podfouknutý vstřiky viz. tady http://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... 96&t=21346
Zkusit to můžeš, ale pochybuju protože ten zvuk jde někde od turba a to je vzadu za motorem a tam není vidět bohužel
Mě příjde jak když je někde prasklej výfuk někde za svodama i ten zvuk by tomu napovídal a i to foukání, no uvidí se já jdu zítra kvůli tomu volat do servisu tak jsem zvědavej 
Zkusit to můžeš, ale pochybuju protože ten zvuk jde někde od turba a to je vzadu za motorem a tam není vidět bohužel

- Jardak
- Test driver
A co se kouknout jestli není vystřelený těsnění mezi hlavou a svodama? Je tam špatně vidět,ale pře zrcátko tam jde nahlídnout. Pokud tam bude nějaká netěsnost,bude to očouzený.
je: Rapid 1,6 TDI 85 kW 2015, Fabia kombi 1,4 TDI 70 kW 2008
byl: Focus kombi 1,8 TDCi 74 kW 2002,
byl: Focus kombi 1,8 TDCi 74 kW 2002,
- montoja
- Nováček
Tak dnes som to skusal obliat vodou akolo vstrekovacou.Vidno nebolo skoro nic lebo vodda sa rychlo vyparovala ale teraz mi to zacalo fukat este viac a pocut v motore take cs cs cs akolo posledneho vstrekovaca aj ostatne vstrekovace ako keby moc klepali.
- phofy
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Jardak taky bych řekl že to bude podfouklý někde tam, protože za studena to nedělá. Ale kdyby to bylo tam podfouklý myslí, že by byl cítit smrad v kabině?
Montoja: kdyby byly podfoulý tak tam je černej humus okolo. Co tankuješ za naftu?
Montoja: kdyby byly podfoulý tak tam je černej humus okolo. Co tankuješ za naftu?
- montoja
- Nováček
Ja tankujem na onf a pridavam castrol tda
- montoja
- Nováček
Dnes ako som skusal tie vstrekovace tak motor vrci na volnobeh celkom dobre ale ked pridam a uberem na volnobeh tak motor ostane chvilu hrkotat a potom stichne.Uz som z toho blbi 

- phofy
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Tak ten můj má taky takový chrochtavý zvuk když je studenej, ale pak to pochvilce ztichne, ale tohle jsem slyšel i u více aut, tak to nějak neřeším i v těch -15 jsem nastartoval, tak by vstřiky měli být si myslím OK. Ale spíš to foukání mě docela štve, už by tu chtělo najít tu závadu.