Extra nafta a aditiva - zkušenosti, testy
-
- Test driver
Re: extra nafta,aditiva,co vy na to?skusenosti, testy
Co postřehy s OMW Maxxmotion? Co cena tohoto zlata?
Seat Altea XL-prodáno
Ford Focus kombi, 1,8 TDCi, 85 kW, Ghia(+tempomat,+DRL), RV 05/2002-prodáno
Honda Jazz, 1,4 GD1 61 kW, automat(+DRL), RV 03/2003
Škoda Forman 135, LPG, 43 kW, GLX, RV 12/1992, model 1993-prodáno
-
- .
- Kontaktovat uživatele:
Radekjo píše:Zima je pro mě utrpeníPřidávám do Vervy DieselX od Xintexu ale do práce to mám 5Km
proto mám spotřebu brutální.9l (sem tam na to šlápnu
)
..jestli jezdíš 5 km do práce v -18 a držíš to pěkně pod krkem, tak to se za rok budeš koukat po novém přibližovadle...já jezdím se svým dvoulitrem v naftě za 5.9 centrum, a teď jak sou ty mrazy tak 6.1...více ani náhodou. Mám DPF a aditiva dávám jenom na topQ.
I když nevěřím tomu, že ve Vervě je nějaké množství aditiv, něco tam přeci ale je. Proto nemíchám "premium" produkty benzínek, aby se mi to nepotkalo, a neudělalo neplechu.
Jedno musím říci, nikdy do mého auta nešlo nic jiného než produkt Benziny. Vstřiky jsem dělal, to ano, u minulého auta po koupi, u teď nového mě to čeká (bůh ví kdy) jelikož není nový, ale kupovaný jako ojetý. Ale s topQčkem ani Vervou jsem neměl problém, jak už je milionkrát zmiňováno, hlučnost šla dolu a i motoru jak je vidět prospívá více.
ST 340 by DreamScience ( 343PS 242kW 547Nm )
EX: Mondeo Mk4 Titanium S
- Stanley_vy
- Člen klubu
Vyjezdil jsem přes Vánoce jednu nádrž MaxxMotionu a pocitově se mi líp pozdává Verva. A dfíky tomu, že je u nás aktuálně Verva o 1,30 Kč levnější, nemám teď důvod dělat další pokusy.Eidž píše:Co postřehy s OMW Maxxmotion? Co cena tohoto zlata?
- postak
- Test driver
Já maxxmotion natankoval předevčírem, asi 40 litrů do služebního, s tím, že dalších 40 litrů zůstalo normální nafty z OMV. Jezdím jen na OMV, protože to mám nejblíž, je to v centru města, a tudíž tam mají největší výtok PHM.
V pondělí -18°C na normál naftu z OMV, kdy auto v těhle mrazech stálo od pátku a natočil jsem ho na poprvé. V pondělí odpoledne jsem natankoval těch zmiňovaných 40litrů maxxmotion na OMV a v úterý ráno jsem chytl na podruhé taky při -18°C.
Včera bylo trochu více, tuším že -16°C, chytnul jsem na poprvé a dnes tj. ve čtvrtek bylo -22°C. Pořádně jsem prožhavil, asi 5x po sobě, pak jsem točil, jakoby chtěl chytnout, ale nechytl. Tak jsem ještě 2x prožhavil, točil, chytnul ale jakmile jsem pustil klíček, tak zdechnul. Na potřetí se nenechal přemlouvat a chytnul. Nechal jsem ho chvíli běžet, asi minutu, než jsem oškrábal přední okno a pak jsem jel. Škubalo to jako kráva, ještě po 5km, ale celý den jsem odjezdil v pohodě. Samozřejmě, že jsem jel totálně piánko, na plyn jsem skoro nešlapal.
Než jsem přijel domů, tak motor byl zahřátý na optimum, než jsem ho vypnul, tak jsem ho nechal ještě asi minutu běžet na volnoběh, zchladnutí turba atd. Jsem zvědavý na zítra. Podám zprávu jakmile přijdu domů. Hodně štěstí přeju všem dieslakům.
V pondělí -18°C na normál naftu z OMV, kdy auto v těhle mrazech stálo od pátku a natočil jsem ho na poprvé. V pondělí odpoledne jsem natankoval těch zmiňovaných 40litrů maxxmotion na OMV a v úterý ráno jsem chytl na podruhé taky při -18°C.
Včera bylo trochu více, tuším že -16°C, chytnul jsem na poprvé a dnes tj. ve čtvrtek bylo -22°C. Pořádně jsem prožhavil, asi 5x po sobě, pak jsem točil, jakoby chtěl chytnout, ale nechytl. Tak jsem ještě 2x prožhavil, točil, chytnul ale jakmile jsem pustil klíček, tak zdechnul. Na potřetí se nenechal přemlouvat a chytnul. Nechal jsem ho chvíli běžet, asi minutu, než jsem oškrábal přední okno a pak jsem jel. Škubalo to jako kráva, ještě po 5km, ale celý den jsem odjezdil v pohodě. Samozřejmě, že jsem jel totálně piánko, na plyn jsem skoro nešlapal.
Než jsem přijel domů, tak motor byl zahřátý na optimum, než jsem ho vypnul, tak jsem ho nechal ještě asi minutu běžet na volnoběh, zchladnutí turba atd. Jsem zvědavý na zítra. Podám zprávu jakmile přijdu domů. Hodně štěstí přeju všem dieslakům.
-
- Test driver
Včera sem ten Třinecký maxxmotion z OMV bral do barelu,tak sem večer odlil trochu do sklenky a dal ven celou noc bylo pod -20 ,ráno -25 a nafta krásně čirá,bez sebemenšího zákalu.
- postak
- Test driver
Tak to jsou dobré zprávy, nevím jestli tím, jak se smíchalo těch 40litrů obyč nafty a 40litrů maxxmotionu to neudělalo nějaký sajrajt. Baby na benzince mi tvrdily, že i když se toho nevytočí tolik za den, že nemusím mít strach, že je to do -35°C. Snad tolik nebude, tak uvidíme. Velkou mírou se o to ale zasloužilo auto, a to tím, že je nové, nová batery atd.
- djdekl
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Zatím tankován DieselTech od Agipu (do -20) + předepsaný množství VIFu a no problem... ráno tu bylo -16 a cestou tam k vám do Asie až -19 na dálnici a nezamrzl jsem - akorát byla spotřeba asi o 1 litr / 100km vyšší... v OVĚ natankován Agip Diesel Arktic (-28 bez VIFu) tak uvidíme zítra...
- postak
- Test driver
- djdekl
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:

-
- .
- Kontaktovat uživatele:
To se mi stává u Vervy, když beru TopQ mam spotřebu až o pět deci menší, nestává se vám to?...
ST 340 by DreamScience ( 343PS 242kW 547Nm )
-
- Test driver
djdekl - bílá nafta? To je už s parafínem, ne?
Seat Altea XL-prodáno
Ford Focus kombi, 1,8 TDCi, 85 kW, Ghia(+tempomat,+DRL), RV 05/2002-prodáno
Honda Jazz, 1,4 GD1 61 kW, automat(+DRL), RV 03/2003
Škoda Forman 135, LPG, 43 kW, GLX, RV 12/1992, model 1993-prodáno
- djdekl
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Bílá ne, myšleno bylo že je čirá jako voda 

-
- Test driver
Tak po dnešku bohužel hlásím že maxxmotion je po dvou dnech ve sklenici venku kalný takže se nejspíš nějaký parafin sráží i v něm , vydržel v tak malém množství čirý jen jeden den
.

- Radekjo
- Zkušený
To není špatný nápad. Vzít si s sebou lahvinku od tatarky nebo přesnídávky a pumpnout to tam jen tak pro radost a potom za oknem pro zlost 

FM MKV 2,0 TDCI 15
FF II 1,8 TDCI 05 (pořád žije ale hnije)
RS MSI GS73VR 6RF-048CZ Stealth Pro
FF II 1,8 TDCI 05 (pořád žije ale hnije)

RS MSI GS73VR 6RF-048CZ Stealth Pro
-
- .
Jestli to nebude tím, že by se paliva měly uchovávat v uzavřených nádržích za nepřístupu vzduchu a světla...Brehowicz píše:Tak po dnešku bohužel hlásím že maxxmotion je po dvou dnech ve sklenici venku kalný takže se nejspíš nějaký parafin sráží i v něm , vydržel v tak malém množství čirý jen jeden den.
Focus ST