Koupe GPS - rada, vase zkusenosti - GARMIN
- Cowley
- Zkušený
Re: Koupe GPS - rada, vase zkusenosti
nesouhlasim:
Jak má být použité zboží prodáváno
-Při prodeji použitých výrobků musí prodávající na tuto skutečnost spotřebitele předem zřetelně upozornit. Takové výrobky musí být prodávány odděleně od ostatních výrobků. V této části provozovny nesmí být uloženy předměty, které neslouží k prodeji.
-Na prodej použitého zboží se vztahuje povinnost značení názvem výrobku, označením výrobce nebo dovozce, popř. dodavatele, údaji o hmotnosti, množství nebo velikosti, popř. rozměru, stejně jako značení údaji o složení materiálu či dalšími údaji nezbytnými k identifikaci popř. užití výrobku, ovšem jen v přiměřené míře.
-Skutečnost, že jde o použitý výrobek, musí být zřetelně vyznačena v dokladu o zakoupení zboží.
Zdroj: SOS
Tzn. pokud zakaznik koupi zbozi jako nove, nemuze pri jako vyrizeni reklamace dostat zbozi pouzite. Jedine, ze by na to byl vyslovne upozornen a souhlasil s tim.
-Při prodeji použitých výrobků musí prodávající na tuto skutečnost spotřebitele předem zřetelně upozornit. Takové výrobky musí být prodávány odděleně od ostatních výrobků. V této části provozovny nesmí být uloženy předměty, které neslouží k prodeji.
-Na prodej použitého zboží se vztahuje povinnost značení názvem výrobku, označením výrobce nebo dovozce, popř. dodavatele, údaji o hmotnosti, množství nebo velikosti, popř. rozměru, stejně jako značení údaji o složení materiálu či dalšími údaji nezbytnými k identifikaci popř. užití výrobku, ovšem jen v přiměřené míře.
-Skutečnost, že jde o použitý výrobek, musí být zřetelně vyznačena v dokladu o zakoupení zboží.
Tzn. pokud zakaznik koupi zbozi jako nove, nemuze pri jako vyrizeni reklamace dostat zbozi pouzite. Jedine, ze by na to byl vyslovne upozornen a souhlasil s tim.
- Plechac
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem ji byl dneska vrátit. Nejdříve na mě prodejce zkoušel, že je to divné, protože krabice byla zalepená pečetí, což je pravda, ale uvnitř už prostě byla rozbalená. Takže jsem jim řekl, že jo, ale nevim jakou minulost už ta gpska má a že prostě použité zboží nechci a tečka. Samozřejmě, že o tom nejspíš nevěděli, ale věta, že to asi jen výrobce zapomněl pořádně zabalit mě nezajímá. Pokud si koupim nový výrobek, tak ho chci řádně zabalený.
Poté jsem se dozvěděl, že neví co s tím, protože pečet byla v pořádku a že tedy vystaví dobropis a pošle jim to, ale peníze mi hned dát moct nebude a že nevi co s tím. Tak jsem mu na to oznámil, že jelikož jsem to kupoval přes net, tak mám do 14 dnů nárok ji vrátit bez udání důvodu a požadovat peníze, takže v tom žádný problém nevidim.. Na základě této věty jsem dostal zpátky peníze (najednou to šlo) a koupim si ji u konkurence v CZC. Doufám, že potřetí už bude gps v pořádku
Poté jsem se dozvěděl, že neví co s tím, protože pečet byla v pořádku a že tedy vystaví dobropis a pošle jim to, ale peníze mi hned dát moct nebude a že nevi co s tím. Tak jsem mu na to oznámil, že jelikož jsem to kupoval přes net, tak mám do 14 dnů nárok ji vrátit bez udání důvodu a požadovat peníze, takže v tom žádný problém nevidim.. Na základě této věty jsem dostal zpátky peníze (najednou to šlo) a koupim si ji u konkurence v CZC. Doufám, že potřetí už bude gps v pořádku

Ford Focus 5dv, 1.6 74kW Zetec, r.v.2002, černá-metal
https://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... 94&t=29719
-
- Junior
Jako spotřebitel s Tebou plně souhlasím. Jen si nejsem jist, jak zákon nahlíží na zboží vrácené dle §53 Občanského zákoníku. V kamenném shopu taky těžko zboží, které otevřou jen proto, že si ho chtěl zákazník prohlédnout, rovnou zlevní, když porušili pečeť. A §53 chápu jako jistou obdobu - můžeš si zboží osahat, což v e-shopu nemůžeš. Jen to není pod dohledem prodejce.
Když je to bazarová věc, tak je to jinačí - prodejce ji může odkoupit za sníženou cenu, něco si přirazit a věc prodat. U dle §53 vrácených věcí to ale udělat musí, vzniklou režii na základě odst. 10 nevymůže a v případě nízké marže by šel se zbožím pod cenu. A to nepočítám možné radovánky s náhradou poštovného (viz. rozsudek Soudního dvora EU ve věci C-511/08).
Když je to bazarová věc, tak je to jinačí - prodejce ji může odkoupit za sníženou cenu, něco si přirazit a věc prodat. U dle §53 vrácených věcí to ale udělat musí, vzniklou režii na základě odst. 10 nevymůže a v případě nízké marže by šel se zbožím pod cenu. A to nepočítám možné radovánky s náhradou poštovného (viz. rozsudek Soudního dvora EU ve věci C-511/08).
Cowley píše:nesouhlasim:
Ford Focus II Combi 1,6 16V, 2006, 74 kW, Stříbrný
-
- Junior
2 Plechac:
Gratulace, tak to dobře dopadlo a držím palce s CZC. Však to znáš: Do třetice...
Gratulace, tak to dobře dopadlo a držím palce s CZC. Však to znáš: Do třetice...

- mouse
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
tak mi dnes příde nová GPS a to tato
http://www.ceshop.cz/navigacni-zarizeni ... 57618.html
ale za o hodně menší cenu a jsem opravdu rád, že jsem jí sehnal
http://www.ceshop.cz/navigacni-zarizeni ... 57618.html
ale za o hodně menší cenu a jsem opravdu rád, že jsem jí sehnal
- Cowley
- Zkušený
Vewehr: podle mne to souvisi i s druhem zbozi - treba u lesenarsky trubky rozbaleni vadit nemusi, u navigace (kde je navic pouzity aktivacni kod) uz to problem nejspis bude.
Jinak v byvaly firme jsme prodavali se slevou i veci, ktery mely treba jenom tuknutej obal. Proste 100% penez jenom za 100% zbozi.
Jinak v byvaly firme jsme prodavali se slevou i veci, ktery mely treba jenom tuknutej obal. Proste 100% penez jenom za 100% zbozi.
-
- Junior
Jj, na zboží to závisí určitě. Třeba takový blister dokonce těžko vrátíš nepoškozený
. To už ale je navíc otázka, jak se v tomto případě postavit k porušení obalu a jestli se na něj vztahuje §10 (jestli může prodávající požadovat náhradu). Slušná firma to určitě udělá tak, jak píšeš. Jen by mě zajímalo, jestli je to zákonná povinnost a co já tuším, je to trochu "na vodě". U pouze vyzkoušené navigace bych si nebyl jist, ale je fakt, že použitý kód už není OK a prodávající by na to upozornit měl. No nic, Plechac má peníze
, trochu jsme podrbali a zbytek nechme na právnících
.

- C-Maxis
- Zkušený
Blistr neblistr, ty v obchode muzes pozadovat predvedeni zbozi. A jestli je baleno v blistru, tak to prodavac rozbali. Pokud to objednas domu, tak na to "predvedeni" mas prave tech 14 dni.
Pravda je, ze "Uplatní-li spotřebitel právo na odstoupení od smlouvy podle odstavce 7, má dodavatel právo pouze na náhradu skutečně vynaložených nákladů spojených s vrácením zboží.".
Hloupe je, ze se do toho muze schovat ledasco. Proto se silne doporucuje nakupovat v takovych obchodech, kde nevznikaji zadne komplikace. Nektere obchody se naopak specializuji na delani obstrukci. A ted neresim, ze zakaznici umi byt pekni lisaci.
Za sebe muzu dat priklad CZC (pres internet) a treba TESCO kamenny. Tady s vracenim (nebo reklamaci) zadne problemy nebyvaji.
Pravda je, ze "Uplatní-li spotřebitel právo na odstoupení od smlouvy podle odstavce 7, má dodavatel právo pouze na náhradu skutečně vynaložených nákladů spojených s vrácením zboží.".
Hloupe je, ze se do toho muze schovat ledasco. Proto se silne doporucuje nakupovat v takovych obchodech, kde nevznikaji zadne komplikace. Nektere obchody se naopak specializuji na delani obstrukci. A ted neresim, ze zakaznici umi byt pekni lisaci.
Za sebe muzu dat priklad CZC (pres internet) a treba TESCO kamenny. Tady s vracenim (nebo reklamaci) zadne problemy nebyvaji.
-
- Junior
Právě že těch 14 dní chápeme úplně stejně. Tahle diskuze začala spíš kvůli tomu, co může prodejce (dodavatel) udělat s vráceným zbožím. Jestli ho v případě vrácení v neporušeném stavu (bylo zabaleno k krabici, která se dá zase zavřít) může hodit na krám jako nové. Jinak je jasné, že ověřené krámy jsou základ.
- C-Maxis
- Zkušený
Obavam se, ze prodejce s tim muze udelat, co uzna za vhodne. Ze je neco rozbalene neznamena, ze to je pouzite. Pokud teda nejsou v navigaci jine mapy, POI...
Pokud je prodejce ne zcela seriozni, tak ti muze tvrdit, ze to bylo nove, ze jsi to udelal ty...
Padla tu zminka, co ma chudak prodejce delat s tema rozbalenyma vecma. Ze davat nejakou slevu na rozbalene zbozi muze byt problem. Ano, u tech malych shopu, co nic nemaj a jen organizujou prodej ze skladu distributora a maji 150,- na navigaci, tak kdyby meli dat 200 slevu, tak jdou do minusu. Tomu se rika riziko podnikani, nikdo je nenuti. Na druhou stranu je pravda, ze staci par lidi, kteri podniknou koordinovany vraceci utok a u drazsich veci to ten shop klidne polozi. Ale opet to znamena, ze shop nebyl postaven na dobrych zakladech.
Pokud je prodejce ne zcela seriozni, tak ti muze tvrdit, ze to bylo nove, ze jsi to udelal ty...
Padla tu zminka, co ma chudak prodejce delat s tema rozbalenyma vecma. Ze davat nejakou slevu na rozbalene zbozi muze byt problem. Ano, u tech malych shopu, co nic nemaj a jen organizujou prodej ze skladu distributora a maji 150,- na navigaci, tak kdyby meli dat 200 slevu, tak jdou do minusu. Tomu se rika riziko podnikani, nikdo je nenuti. Na druhou stranu je pravda, ze staci par lidi, kteri podniknou koordinovany vraceci utok a u drazsich veci to ten shop klidne polozi. Ale opet to znamena, ze shop nebyl postaven na dobrych zakladech.
- Plechac
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
Jsem zapomněl jsem pak napsat.. Nakonec jsem tu třetí koupil v CZC a zatím funguje co jsem zkoušel dobře. Koupil jsem si tedy opět tu Garmin 1410.. časem hodim nějaké první větší dojmy až s ní něco pořádně najedu...
- C-Maxis
- Zkušený
Tak CZC je velmi solidni. A casto i ceny jsou velmi slusne.
Naopak - treba Alza ani pres nizsi ceny u me defacto nema sanci.
Naopak - treba Alza ani pres nizsi ceny u me defacto nema sanci.
- Plechac
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem s navigaci uz neco najel a neni spatna, ALE:
udelal jsem update a zmizel mi asistent jizdnich pruhu a temer prestala mluvit a krome prepocitavam skoro nic nerekne
Z Garmina teda moc nadsenej nejsem...
udelal jsem update a zmizel mi asistent jizdnich pruhu a temer prestala mluvit a krome prepocitavam skoro nic nerekne

Z Garmina teda moc nadsenej nejsem...
-
- Zkušený
S fw.má garmin někdy problémy,někdy pomůže hard reset, to je "při zapnutí držet pravý dolní roh displeje a pak potvrdit ano". Nebo přehrát původním fw.
Kuga ST-Line X 2.5 Duratec Hybrid AWD Solar
- Plechac
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
nenainstaloval uz nekdo z vas ATLAS 2012NT?