Před několika dny jsem si pořídil ST170 a chtěl bych se vás zeptat na pár věcí ohledně auta.
Najezdil jsem přibližne 1t Km takže se s ním pořad seznamuji, ST170 je takový můj malý sen, tak se pořtebuji ujistit zda je vše tak jak má být
Je normální, že se mi budík teploty vody po krátke době (cca tak 3km ani ne) ukazuje optimální teplotu? Také se mi zdá že se celý motor až moc zahříva, když jsem kontroloval olej tak se mi zdál rozpálený mnohem víc než u jiných benzínových motorů a to jsem jel pohodičku. Ovšem oba budíky ukazují optimální teplotu, takže asi hledám mouchy tam kde nejsou

Měnil jsem olej a když jsem to měl nahoře tak jsem si všiml ze mi chybí kryt katíku hned vedle olejové vany, tak mám strach aby se ten olej nepřehříval, budík stalé ukazuje optimální teplotu i při ostřejší jízdě, ale pro jistotu nevíte někdo kde by se ten kryt dal sehnat ? Olej jsem dal po radě kamarada (v olejích se moc nevyznám) Sunoco SYNTURO SPORTIVO 5W-50 doporučené třídy to prý překračuje a ohraní motor lépe při ostřejší jízdě než nízkovizkozní 5w30
Další věc, když jedu a motor je ještě studený tak se mi zda že při otačkách cca 1800 - 3500 lehce pokuckavá, plyn držím stále ve stejné poloze a motor jakoby ubral pak zase přidal a pořad dokola, je to jen takové jemné cukání, možna se mi to jen zdá ( opět asi blbost ale jistota je jistota) a prý je to u benzínoých aut normalní....
To by mělo být snad vše

Předem děkuji za Vaši pomoc.