Ford Focus 09 - problém s volantem

Chcete s něčím poradit nebo se podělit o radu s ostatními?
Moderátor:foki
Milan86

Ford Focus 09 - problém s volantem

Příspěvek od Milan86 » 31.07.2011 15:28

Čau Fočusáci,

Mam problém :( který mě už stál několik peněz a nic nevim ...a problém se zase vrátil, nebo furt je :?
Takže, mam Ford Focus 1,6 rok 2009 a poslední 2 měsíce jsem zaregistroval, že volant už neni co býval - neboli ASI posilovač řízení. Řízení jde více ztuha, zdá se mi že více cítím kola a hlavně v zatáčkách, po dálnici to je jak kdybych jel v koleji od kamionů, auto se nehne a to jsem si vždy říkal, že škubnout lehce s volantem v rychlosti, by byl velkej problém. Myslel jsem si že jsem unavený už ze života
a že se mi to zdá :o ale i moje přítelkyněm která ma starou Fiestu říká, že už to neni ono . Je možné, že je to nějaký opotřebení, KDYŽ JE TO 2009 A NAJETO 22.550 KM. Byl jsem v servisu a nic nenašli kromě rozhozené geometri vpřed a vdáď, ale prý by to na to nemohlo mít žadný vliv, že to nebylo nějak moc. Po této akci jsem si říkal, jo super už je to asi dobrý, ale zase po 2-3 dnech to bylo tuhé, ale zas né nějak extra moc. Jinak kapalina v posilovači je OK, ten chlapík říkal že se mu to zas tak nezdá, ale on tim autem nejezdí skoro 3 roky :) Řekl mim, ať to neřeším, že pokud jde do kytek posilovač, tak je to otázka času, kdy to nepůjde vůbec a že prý se to nedá zjistit jestli bude KO a když to jde, tak čekat a zbytečné neutrácet 15.000 Kč. Ale co si budem říkat, pokud v autě je něco špatně a cítíme to, nejezdí se nám dobře 8O Tak pokud byste měli s tímto zkušenost, byl bych moc rád za pomoc. Jo a ještě mam v plánu se zastavit u PREJ dobrého domácího servisáka od známého a uvidim co řekne, věřim že se tomu bude věnovat lépe než ve velkých servisech :wink: Tak kdyby něco, napište budu rád.

Jo a ještě mam jednu věc, plánuji přestavbu na LPG, což budete asi řvát že to dávám sem, ale je těžký najít člověka co má Focuse roku 2009 jako já a poradit se :nazdravi:

DĚKUJU :gott:

ZaQik
Admin
Admin

Re: Ford Focus 09 - problém s volantem

Příspěvek od ZaQik » 31.07.2011 16:07

... a co mas za motor? at vime, jakej mas typ posilovace
Ford Focus mk3 combi 1.6 Ti-VCT, r.v.2018 + Ford Fiesta mk7 3D 1.25, r.v.2014
byl Ford Focus mk2 combi 1.6, r.v.2009 + Ford Fiesta mk6 1.4 TDCi r.v. 2004
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.

Milan86

Příspěvek od Milan86 » 31.07.2011 17:54

Bohužel 1,6 benzín :wink:

Děkuju za pomoooc :)

Tak asi s tim nikdo nemá zkušenost :( Tak to dám k tomu chlapíkovi mno a uvidíme :wallbash:

Milan86

Příspěvek od Milan86 » 20.08.2011 09:22

Tak jsem myslel, ze jak jsem prifoukl gumy na 2,3 ze to uz je dobre ale neni :( Lepsi jo ale stejne furt citim ty vibrace ve volantu hlavne kdyz vice zatacim a proste ten tah rizeni je tuzsi. Kde jsou ty casy kdy to slo samo :wallbash: Bylo to i u servisaka, ten auto zvedl a nic nenasel. Rekl at pockam do prezuti pneu na zimni, ze to bude mozna pneutikama coz doufam ze bude, jelikoz kupovat novy posilovac na 2,6 roku stare a 23 500 najete auto mi prijde fakt pic... :bebng: Tim ze 17 budu kupovat az na pristi sezonku :P Tak musim pockat do zimy a uvidim co to udela :nixw: :x kdybyste meli sikovneho cloveka z Prahy nebo blizko, dejte pls vedet jinak se uz zblaznim. Jizda s tim autem me total sere a to mam jit na LPG v zari :shocked: :wallbash:

pbjun
Test driver
Test driver

Příspěvek od pbjun » 20.08.2011 15:51

Tak tam ty zimni hod na chvilu uz ted ne? Vsak problem poznas defakto hned. Ja bych to videl na pridrene lozisko tyce volantu :D Taky mi sel volant ztuha pak v nem zaclo lehce vrzat tak sem namazal lozisko vo je na vodici tyci volantu a byl klid...

Milan86

Příspěvek od Milan86 » 20.08.2011 16:35

No to musim volat do pneuservisu, já to mam uskladněné víš ale asi to možná udělám, at nejak pokročim čím to je :nixw:

:shocked: :shocked: Můžeš mi to vysvětlit trochu důkladněji kde je to ( pridrene ) lozisko tyce volantu určitě bych se na to juknul, teda pokud to zvládnu :nixw: :shocked: :bravo22:

DĚKUJU :)

ps. Zrovna jsem psal do toho pneuservisu a v týdnu to přezuji na 2 dny na otestování a jsem fakt zvědavej na ten volant :shocked: :dih:

pbjun
Test driver
Test driver

Příspěvek od pbjun » 20.08.2011 20:17

No nevim jak u fofo 2 ale u fofo 1 co mam stacilo odkrytovat plasty okolo volantu a je to hned videt...

Milan86

Příspěvek od Milan86 » 20.08.2011 22:14

Aháááááá :shocked: :shocked: :shocked: Mno podívám se po tom nebo nějaké info :palec_nahoru:

Díky za typ :nazdravi:

Milan86

Příspěvek od Milan86 » 21.08.2011 18:40

Tak jsem dneska jel na výlet a faaakt me ten volant sere, jako moooc sere !!! Snad to brzo vyřešim, musim to dát někam do pořádného servisu, kde mě moc neoberou kur ... :wallbash: :wallbash: :wallbash:

Ten volant prostě jakoby nefunguje jak má - posilovač funguje, ale přijde mi že jen tak na půl, nebo nevim :shocked: :dih: :blee: Cítim v něm všechno, hlavně když zatáčim a nechce se mu, je tam odpor :puke_r:

Anduril
Test driver
Test driver

Příspěvek od Anduril » 21.08.2011 19:15

Tak to je podle me uplne normalni. Tak to ma u FF2 byt. Spousta informaci ve volantu.
Jestli nechces nic citit v rizeni, kup si nejake preposilovane auto s el. posilovacem.
Je: Ford Focus IV Active X 1.5 EcoBoost 110kW Metallic (galerie)
Byl: Ford Focus III Titanium 1.6 EcoBoost 134kW Colorado (galerie)
Byl: Ford Focus II Trend X 1.6 74kW Avalon (galerie)

Milan86

Příspěvek od Milan86 » 21.08.2011 21:05

Ale takhle to nedělalo nikdy, jinak bych to neřešim !!! :dih: :wallbash: Kdybys měl cestu do Prahy, tak dej vědět tobě osobně bych ho půjčil schválně :D
Jinak pokud teda to znamená, že se to po 2,6 letech opotřebuje a dělá to todle, tak to neni moc dobré :wallbash: auto :nixw:

pbjun
Test driver
Test driver

Příspěvek od pbjun » 22.08.2011 09:38

A ty ho mas od novoty? Nevymetl si nejakou jamu ze by se ohlo treba rameno nebo tak? Protoze moje auto ma uz 10 let a zadne problemy s rizenim nejsou...

Milan86

Příspěvek od Milan86 » 22.08.2011 13:16

Mam nového přesně a najednou cca před 2 měsíci todle a jámu nějakou určo asi tady v Praze šílený, ale nikdy že by se to stalo hned při díře.
Auto bylo 2x v servisu ... asi v blbim a na nic nepřišli šmejdi, pokud se to nevyřeší dám to do Forda prostě ( zaplatim celý managment ) a uvidíme co řeknou, už mě to neba :wallbash: :wallbash: :wallbash: :wallbash: Teda ještě mam číslo na týpka co má home servis a je prý dobrý a levný, tak nevim :shocked: :nixw:

moje auto ma uz 10 let a zadne problemy s rizenim nejsou... záááávidim :bravo22:

Dneska jsem vše promazal pod volantem podle typu kolegy tady, tak uvidíme co to udělá :nixw:

Milan86

Příspěvek od Milan86 » 24.08.2011 20:35

Tak pánové, dneska jsem byl zas na výletě ( Slapy ) a co se týče toho volantu jak jsem to promazal včera pod volantem tu tyč a ne málo :D tak to jde teď lépe, určitě to tomu pomohlo, ale ještě cítim ten odpor lehký, hlavně při zatáčení jakoby trochu vibrace :nixw: Takže bud to chce ještě promazat někde jinde, nebo to jsou tedy ty gumy :irre: Takže ještě počkám jak to vyvine a pak ještě jedna a asi poslední věc před dáním auto do servisu číslo 3. :-D Přezout ty kola na zimní, jestli to bude stále to samé :-D Budu informovat dále, neboli tato telenovela nekončí :D :nixw: :puke_r: :bebng:

pbjun
Test driver
Test driver

Příspěvek od pbjun » 25.08.2011 21:18

Pokud vibrace tak by to mohly byt gumy nebo taky poloosy, ale takhle brzo..... :shocked:

Odpovědět

Zpět na „Rady, nápady a dotazy“