DOTAZ PALIVOVE ČERPADLO 1,8TDDi 2001

Chcete s něčím poradit nebo se podělit o radu s ostatními?
Moderátor:foki
Odpovědět
EduardJulina
Nováček
Nováček

DOTAZ PALIVOVE ČERPADLO 1,8TDDi 2001

Příspěvek od EduardJulina » 17.07.2011 15:05

Dobrý den! Dne 26.8.2011 jsem u autobazaru zakoupil vozidlo Ford focus 1,8 Tddi 66kw. Při cestě ze Zlína do Ostravy mi v autě při 140km/h škublo a motor zdechnul. Po odtažení do servisu mi mechaik sdělil že se jedná o závadu palivového čerpadla. NEtlačí palivo. Z automobilem jsem k tomu dni měl ujeto 300km. Smlouvu mám typickou jakou dávají autobazary po čr. že jsem se stavem vozidla seznámen....atd...odpovídá stáří. JE možné tuto závadu reklamovat jako zkrytou vadu??? Mechanik mi pověděl že asi neuspěju. Repas v Polsku cca 8000kč. Nové až 30.000,- NEvím co s tím teď dělat. Dále mechanik zjistil že vozidlo bylo bouráno na levou stranu řidiče. Ve smluvě od bazaru však není žádný bod který vypovídá o tom že auto nebylo bouráno. Prodejce mě pouze slovně ujišŤoval že určitě bouráno nebylo. Nyní mi chce uhradit jen 50% opravy. Můžu nějak odstoupit od smlouvy a dostat své peníze zpět??? Prosím o radu.

EduardJulina
Nováček
Nováček

Re: DOTAZ PALIVOVE ČERPADLO 1,8TDDi 2001

Příspěvek od EduardJulina » 17.07.2011 15:09

26.7 to bylo ne 8. :o PRodejce mě výslovně ujistil že auto je nehavarováno ale ve smlouvě to napsáno není. levý prah.jiná barva celé dveře,blatník a dokonce nosník pod blatníkem. Auto mírně táhne do leva.

tym
Test driver
Test driver

Příspěvek od tym » 17.07.2011 15:37

Jen takový dotaz, proč jsi neměl u koupi mechanika a proč sis nenechal do smlouvy napsat, že auto nebylo havarované, když tě o tom bazárník ujišťoval? Při zkušební jízdě to netáhlo doleva? :roll: Skrytá vada podle mě tohle není, to bys musel bazárníkovi prokázat, že věděl o tom, že čerpadlo je vadné a co nejdříve odejte. Pokud je to jinak, opravte mě :D .

EduardJulina
Nováček
Nováček

Příspěvek od EduardJulina » 17.07.2011 15:41

JJ tak jak vidím tak za blbost se platí. Mechanika jsem tam měl. Jenže ten dával táhnutí do leva za vinu zomním protektorům a špatné geometrii. Ve smlouvě to nemám a je to moje blbost. Ukecal jsem bazaristu že mi uhradí 70% opravy. JEnže bych to tak nejraději vrátil. Předpokládám že to nepujde. Co si myslíte o tom repasu. VYdrží to něco??? Mechanik poznal že jsou jiné dveře az sundal blatník atd....

Odpovědět

Zpět na „Rady, nápady a dotazy“