Turbo
- Miro Hudák
- Nováček
Re: Turbo
Prosím vás, ako lahko má chodiť to natacanie lopatiek? Zalepil som tu deravu prepazku vo ventile, auto ide lepsie, tak lahsie, no o TURBOBOOSTE ani chyru. Možno že este to natacanie nie je v poriadku. Vdaka za pomoc.
FoFo I, ´02, 1.8TDCi 85kW, 5.8 l/100km, xenony ST170

- ajvn
- Nováček
No lehko
. já jsem to zkoušel takhle: po nastartování, když tyčka zajede dolů, jsem na ni zkusil ještě zatlačit ( jestli se zasune až do koncové polohy ) a pak jsem zkoušel odpojovat a zapojovat ten konektor na elmag. ventilu, jak jsem psal už výš a zároveň sledoval, jak rychle zajíždí a vyjíždí ta tyčka, zda nejde "líně" a jde do krajních poloh. Nic lepšího mě nenapadlo, snad ti to taky trochu pomůže.

Ford Focus Combi 1.8 TDCi 85kW/ 2002 Moondust Silver
- Miro Hudák
- Nováček
Ale mne to natacanie nechodi vobec. Ani ked nastartujem, ani v otackach, nic. Odmontoval som ventil ktory priamo uz nataca lopatky, ten ktory je prisrubovany na turbu a zistil som, ze lopatky chodia uplne lahucko, ale ten ventil dost tuho. Podarilo sa mi ho otvorit, no nevyzera poskodeny. Stava sa, ze je chybny on? Ved je v nom len pruzina a gumova prepazka, obidve vyzeraju ako nove....ziadna hrdza, ziadne ryhy co by svedcilo o zasekavani... Som v koncoch.

- ajvn
- Nováček
Tak to ti už neporadím. Já s baňkou problém neměl a nevzpomínám si, jak těžko šla ( je v ní ale membrána a pružina jak píšeš, takže lehce určitě jít nemá ). Ještě bych snad zkusil ten podtlak připojit napřímo bez toho elektromag. ventilu ( vyloučil bys, jestli není vadný ). Jo ale s tím nejezdi - jen na vyzkoušení, že táhlo zajede až dolů! Pokud se už ani pak lopatky nepohnou, tak to myslím servis jistí. Jinak ten elektromagnetický ventil má zezadu seřizovací šroub, ale pokud to není nutné, nevrtej do něj, ať si s tím pak nemusíš hrát formou pokus - omyl jak já 

Ford Focus Combi 1.8 TDCi 85kW/ 2002 Moondust Silver
- Miro Hudák
- Nováček
No a problem je vyriešený. Mal som vadný MAP senzor. Autíčko si chodí ako nové. Pre informáciu, MAP senzor stál 40e.

-
- Nováček
čau chtěl bych se zeptat co s tím pokud mi nejde natáčení lopatek. pokud se srouby dotahnou nejde tocit. ve fordu rekli ze tomu nekdo dal kopr za studena a zkroutilo se to ? nevite nebo nemel by nekdo naprodej tento kus aby byl oka?
focus hatchback r.v.2003, 85kW TDCI 1.8