Denní svícení - MONDEO
- ivcus
- Test driver
Re: Denní svícení - MONDEO
Kóťa:
Diky za navod,ale prijde mi to dost jiny.V galerce se pochlubim,az se na to budu citit:)
Diky za navod,ale prijde mi to dost jiny.V galerce se pochlubim,az se na to budu citit:)
Ford Mondeo 2,2 TDCi, 2006 GHIA X, DeCat, Airtec IC, bluefin STAGE II, Eibach ProKit 30/30, ATE PowerDisc
GALERIE
- Kóťa
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Jo sorry.Ty jsi se ptal fastra.ja myslel judzina,tak proto jsem daval ten navod...
- Fastr
- Junior
Ivcus- máš SZ a to zapojení je uplně stejné jak nahodil Kóťa, akorát jsou ty světla jiné a kousek jinde, ale elektrika je totožná.
Mondeo III 2,0 TDCI 96kW 2005 Ghia combi, Durashift 5-tronic
Mondeo V 2,0 TDCI 132kW 2015 liftback
- ivcus
- Test driver
Fastr:
Diky za navod. Svetla uz jsou objednany. Hned, jak bude trochu casu, tak se to pokusim nahodit.
Diky za navod. Svetla uz jsou objednany. Hned, jak bude trochu casu, tak se to pokusim nahodit.
Ford Mondeo 2,2 TDCi, 2006 GHIA X, DeCat, Airtec IC, bluefin STAGE II, Eibach ProKit 30/30, ATE PowerDisc
GALERIE
- ivcus
- Test driver
Tak jsem konecne taky namontil denni sviceni podle Fastrova navodu. Jeste jednou diky Fastr. Vypada to paradne!!
GALERIE
-
- Test driver
- Kóťa
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Vypadá to fakt dobře,žádný řezání...nic.Jen teda já osobně bych se mlhovek vzdát nechtěl.Používám je dost a přes zimu v těch chumelenicích byly dobrý...
- Boban
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Já osobně mám mlhovky jen na ozdobu
, teda já mám i mondeo na ozdobu
, na služebním najezdím 40t/rok a mlhovky jsem nepoužil ani jednou
, takže za mě jednoznačně

Ford Galaxy 2.0 \tdci
MB W124
Ford Fiesta 2007
old Mondeo galerie
old Focus galerie old Focus galerie II

MB W124
Ford Fiesta 2007
old Mondeo galerie
old Focus galerie old Focus galerie II
- ivcus
- Test driver
Taky mi mlhovky prijdou jako zbytecnost. Takze nez abych si kvuli dennimu sviceni vrtal do auta, radsi jsem se jich vzdal. Hlavne se tam fakt kdykoliv daji vratit zpet...
GALERIE
- Fastr
- Junior
Jsem rád, že se moje řešení líbí, akorát bych potřeboval vyřešit nějaké zpoždění rosvěcení hlavních světel. Nám automatické zapínání světel, funkce "auto" a ve světlech HIDky, ale parkuju v garáži a tam se mi samozřejmě po zapnutí zapalování rozsvítí hlavní světla, protože je tam celkem tma a pak když startuju, jeden xenon zhasne a už neneskočí (to startování nu nedělá dobře), proto musím světla ručně vypnout a zase zapnout aby naskočil, což pak ale funkci AUTO degraduje. Nevi někdo, který drát jde od světelného čidla na skle do spínače světel a ovládá to sepnutí? Chtěl bych ho před startem dočasně rozpojit přes relé ovládané např. signálem od čidla tlaku oleje, které zhasne až po rozběhu motoru. Který je to pin na spínači světel a jde to vůbec? Má někdo jiný nápad, nebo řešení? A prosím neřešte HIDky 

- Rumcajs1
- Test driver
tuším že z toho senzoru na skle je to zeleno - bílý drát po kterým běhají jedničky a nuly, ale pozor, když ten drát přerušíš nějakým relé, to to nebude dělat to co chceš, ale pravej opak.
Je to udělaný tak, že když máš vypínač světel v poloze AUTO a máš přerušený ten drát z čidla, tak světla svítí pořád bez ohledu na světlo nebo tmu. Je to tak udělaný z důvodu aby se nestalo, že když by nastala porucha, tak by jsi nesvítil
Otázka. Ty máš xenony originál nebo dodělávku??
Je to udělaný tak, že když máš vypínač světel v poloze AUTO a máš přerušený ten drát z čidla, tak světla svítí pořád bez ohledu na světlo nebo tmu. Je to tak udělaný z důvodu aby se nestalo, že když by nastala porucha, tak by jsi nesvítil

Otázka. Ty máš xenony originál nebo dodělávku??
Mondeo MK4 .. 2009, Titanium S, 2.2 TDCi, 129 kw, kombi
Focus MK2 ...... 2005, 1.6i 85 kw, kombi
- Kóťa
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Jestli hid,tak urcite dodelavku...
- Fastr
- Junior
Jenom dodělávky v parabolách. Já si to myslel, že tam bude nějaký problém. V tom případě by to chtělo přerušovat už přímo napájení světel, nezávisle na čidle. Otázka zůstává, které piny na spínači to jsou? Určitě to jde proměřit, ale třeba to někdo bude vědět a předpolkádám, že to budou dva dráty, na levé a pravé světlo, ale třeba né.
-
- Nováček
konektor svetiel
http://mtw.fordclubs.org/article.php?ar ... 4&rubrik=1
http://mtw.fordclubs.org/article.php?ar ... 4&rubrik=1
MONDEO 2.0TDCI GHIA X 2008
- Rumcajs1
- Test driver
já teda nevím jak je to s HIDkama, ale v podstatě problém s poblikáváním a nebo špatným startem výbojek může být problém úplně stejnej jako s klasickými xenony a to "slabý" plusko neboli napájení světel.
Vsadil bych se, že po přepojení napájení světel v motorový pojistkovce na "tvrdý" plusko by se tenhle problém vyřešil.
Je to na fóru ve vlákně o xenonech popsáno už víc než dost. Jde o to, že v motorový pojistkovce je relé který spíná světla a do toho relé jde u halogenových světel jako napájení plus v nějakým slabým drátku a jde to kdo ví odkud. Napětí tam není dostatečně silný pro start xenonů. Když se to ale přepojí tak, že do toho relé jde plusko přímo z tlustýho červenýho drátu rovnou od baterky, problém mizí. Mimochodem, tak je to u xenonů originál.
Mně to taky poblikávalo a blbě startovalo a po přepojení můžu startovat klidně s rozsvícenými světli a ani to neblikne, prostě nic.
Vsadil bych se, že po přepojení napájení světel v motorový pojistkovce na "tvrdý" plusko by se tenhle problém vyřešil.
Je to na fóru ve vlákně o xenonech popsáno už víc než dost. Jde o to, že v motorový pojistkovce je relé který spíná světla a do toho relé jde u halogenových světel jako napájení plus v nějakým slabým drátku a jde to kdo ví odkud. Napětí tam není dostatečně silný pro start xenonů. Když se to ale přepojí tak, že do toho relé jde plusko přímo z tlustýho červenýho drátu rovnou od baterky, problém mizí. Mimochodem, tak je to u xenonů originál.
Mně to taky poblikávalo a blbě startovalo a po přepojení můžu startovat klidně s rozsvícenými světli a ani to neblikne, prostě nic.
Mondeo MK4 .. 2009, Titanium S, 2.2 TDCi, 129 kw, kombi