Verim ze toto je fakt jedna z najbizarnejsich prihod, a neocakavam ani nejake uber riesenia, ale chcem skusit popisat moj problem zo vcera, je tu par velmi rozumnych a do aut sa vyznajucich ludi. Snazil som sa najst podobny problem ale nebol som schopny nic podobne vidiet, takze ak ma niekto tip, strasne rad si o tom precitam.
Jedna sa o Ford Focus 1.8tdci 115hp / 2001
Auto, viacmenej jazdi bez problemov, raz malo jednu situaciu s odidenym cidlom vackovej hriadele. To je asi tak vsetko. tyzden dozadu som dal cca 2800km do francie a naspat a ziadny problem.
Vcera som prisiel do prace autom, cely den stalo na parkovisku a pri odchode prec som sa rozhodol zhodit drziaky na truhlu (konecne). dal som ich dole, sadol do auta a nastartoval. Zapol som svetla a uvedomil som si ze mi uz 3 dni nejde lava ziarovka.
Vypol som motor, otvoril kapotu a vymenil ziarovku (za tych par rokov to nebolo prvy krat). Sadol som do auta, otocil klucom a zrazu:
- pristrojovka uplne zblbnuta, vsetko svieti a zaroven kmita intenzita
- imobilizer zacal rychlo preblikavat
- tacho a otackomer rucicky sa zdvihnu a hned vratia
- pocul som cvakanie relatka (FF ma dve poistkove skrinky a mam pocit ze zvuk bol zvnutra)
Okamzite som vybral kluc, vybral tu ziarovku, a nic.. deje sa to iste.
Pri otvorenej kapote som potom zistil ze:
- cvaka pravdepodobne relatko ktore je prepojene na palivovu pumpu (zistoval som to len tym ze som na to prilozil prst a snazil sa to odhadnut)
tu je nahlad na to - jedna sa o R7:
http://dl.dropbox.com/u/2381276/skrinkaff.jpg
http://dl.dropbox.com/u/2381276/popisff.jpg
- pristrojovka nabehne obcas do normalu ale vyzera ako by nemala dost vykonu a pri pokuse nastartovat len pocujem ako starter pohne pastorkom a cvakne ako pri vymlatenej baterke.
- Svetla v interieri svieta, ale kolisa intenzita, spolu s pristrojovkou
- Baterka by mala byt OK, potom som este zavolal kamosa, prepojili sme auta kablami a skusali to aj takto a nic.
Nenapada ma co este napisat, toto je tak v principe vsetko co som odpozoroval, a neviem vobec ako dalej.
Tipujem to na nejaky problem s ukostrenim, ale vobec netusim kde hladat problem a ako vobec postupovat - pravdepodobne to chce zohnat nejakeho auto elektrikara.
Kazdopadnem, rad by som vas poprosil o akykolvek tip na to co este pozriet, pripadne co by mohlo takuto vec sposobovat.
Problem s elektrikou - auto nestartuje, pristrojovka blika
-
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Problem s elektrikou - auto nestartuje, pristrojovka blika
Fedor 1.8TDCi 115k, 2001, strieborne kombi
-
- Nováček
Re: Problem s elektrikou - auto nestartuje, pristrojovka blika
Třeba ti to pomůže.U baterky je jeden černý kabel ukostřen na podběhu.Je trochu silnější, ale neni to ten nejsilnější ze svorky.Mě jednou upad a nešlo vůbec nic.Typoval bych velký přechodový odpor tohoto kabelu.Je to na 10 klíč.
- vitr73
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
jj. zkus na ten kabel kouknout. mnel jsem problem s spatnym dobijenim baterka...po oprave tohohle kabelu to funguje v pohode
Ford Focus kombi 1.8 16V zmetec -E léta páně 1999
Byl Peugeot 309 1.4 zvaný Rozbuch-budiz mu vrakoviste lehke
Byl Daihatsu Applause 1.6 16V...zlaty auto.totalni nehoda na 483tis km
Byla Mazda 323 1.6 turbo rok 1990...prodan pro poruchu turba...
Byl Peugeot 309 1.4 zvaný Rozbuch-budiz mu vrakoviste lehke
Byl Daihatsu Applause 1.6 16V...zlaty auto.totalni nehoda na 483tis km
Byla Mazda 323 1.6 turbo rok 1990...prodan pro poruchu turba...
-
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Takze problem je vyrieseny, pomohla vymena baterky.
Auto teraz aj citelne lepsie startuje.
Auto teraz aj citelne lepsie startuje.
Fedor 1.8TDCi 115k, 2001, strieborne kombi