EGR ventil - mondeo
-
- Nováček
Re: EGR ventil - mondeo
Ahoj chlapi, před týdnem mi praskla hadice mezi Intercoolerem a EGR ventilem (ve Fordu 1480,-) a po výměně se mi zdá že motor subjektivně o něco méně táhne v nižších otáčkách je malinko hlučnější a navíc se přítelkyni 2x stalo že motor po ubrání a opětovném přidání plynu v cca 1800 otáčkách párkrát jemně zacukal. Před závadou se tyto problémy vůbec neobjevili a auto jelo jako drak. Moje zatím čistě teoretická diagnóze je:
1. během kilometrů najetých s prasklou hadicí sbírala jednotka špatná data a s nimi počítá i teď po výměně hadice.
2. při výměně hadice jelo auto pár metrů se sundanou hadicí (za zdviže a zpět na ní)
tudíž se mohl nějakej sajrat uvolnit a dostat se do EGR.
3. Auto jezdilo vždy na Vervu nebo TopQ+Vif, ale bohužel při posledním tankování do téměř prázdné nádrže pouze Lukoil nafta bez aditiv. (zanesený palivový filtr?)
Víc mne v tuhle chvíli nenapadá, každopádně zítra začnu s odpojením baterky a čištěním EGR, dnes natankuju plnou Vervy s trochou VIFu. Napadá vás ještě něco, co bych mohl zkusit/ověřit bez diagnostiky?
Podpis si dodělám, ale jinak je to 2.0 TDCI 96kW r.v. 12/2002. Díky všem za rady, postřehy a návrhy!
1. během kilometrů najetých s prasklou hadicí sbírala jednotka špatná data a s nimi počítá i teď po výměně hadice.
2. při výměně hadice jelo auto pár metrů se sundanou hadicí (za zdviže a zpět na ní)
tudíž se mohl nějakej sajrat uvolnit a dostat se do EGR.
3. Auto jezdilo vždy na Vervu nebo TopQ+Vif, ale bohužel při posledním tankování do téměř prázdné nádrže pouze Lukoil nafta bez aditiv. (zanesený palivový filtr?)
Víc mne v tuhle chvíli nenapadá, každopádně zítra začnu s odpojením baterky a čištěním EGR, dnes natankuju plnou Vervy s trochou VIFu. Napadá vás ještě něco, co bych mohl zkusit/ověřit bez diagnostiky?
Podpis si dodělám, ale jinak je to 2.0 TDCI 96kW r.v. 12/2002. Díky všem za rady, postřehy a návrhy!
Ford Mondeo Combi 2.0 TDCi 96 kW - 12/2002
- veny
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
ta nafta by to klidně být mohla, že by ale jedna nádrž zanesla pal.filtr se mi nezdá... To spíš u luk oilu něčím ředili...
Taky by to klidně mohl být špatný egr, ale v tom případě myslím že nepomůže vyčištění, ale zkusit můžeš...
špatná data? Nevím no, ale můžeš skusit odpojit baterku a pak by se jednotka měla vyresetovat a sbírat nová data
dej vědět jak postupuješ a jak to dopadlo... Tohle může mít za příčinu fakt mnoho věcí... bohužel se tím ted nějak zabejvám ted taky... Autoo nejdřív cukalo, pak přestalo startovat uplně a ted to vypadá bud na špatný egr nebo klapku turba... Tak nějak zkráceně...
Taky by to klidně mohl být špatný egr, ale v tom případě myslím že nepomůže vyčištění, ale zkusit můžeš...
špatná data? Nevím no, ale můžeš skusit odpojit baterku a pak by se jednotka měla vyresetovat a sbírat nová data
dej vědět jak postupuješ a jak to dopadlo... Tohle může mít za příčinu fakt mnoho věcí... bohužel se tím ted nějak zabejvám ted taky... Autoo nejdřív cukalo, pak přestalo startovat uplně a ted to vypadá bud na špatný egr nebo klapku turba... Tak nějak zkráceně...

-
- Nováček
Vrhnu se na to o víkendu nebo dnes odpoledne, dám určitě vědět. Každopádně cukání zatím zmizelo úplně...
Ford Mondeo Combi 2.0 TDCi 96 kW - 12/2002
-
- Junior
-
- Test driver
-
- Junior
jj,je to jednoduší,něž hledat na všech stránkách,místo nějaké hloupé odpovědi co jsi napsal jsi mohl napsat jestli je to dobrý nebo ne,já nemám čas tu sedět a hledat 5 hodin,se radši zeptám znovu a snad se najde nějakje dobrák a znovu odpoví
Mondeo 2.0 TDCI 96kw\2006 kombi
-
- Test driver
úplné zaslepení u tdci ne
...zaslepit a udělat centymetrovou dirku...ale jinak měl Hmer X pravdu 

Now: Mazda 6 2.5i GTA 2008
Ex: Ford mondeo Mk3 2.0 Duratec 107kw * Bmw e39 530Da 142Kw/420Nm....
Ex: Ford mondeo Mk3 2.0 Duratec 107kw * Bmw e39 530Da 142Kw/420Nm....
-
- Junior
-
- Test driver
vencator : Ty nemáš čas?
Se Ti nechce hledat. Vždyť to máš informace zadarmo, jen číst
Ještě že se najdou borci, kteří si najdou čas a chce se jim Tobě odpovídat ... i když si to podle mě za svůj přístup nezasloužíš ... Dej příště auto do servisu a ušetříš čas 

Ford Focus 2005 2,0 TDCi
-
- Junior
no pochybuju že když dojdu do fordu a řeknu at mě zaslepí egr ventil že to udělají.já mám normální přístup,já se jen zeptal a ty jsi odpověděl z cesty,to je to tak špatný odpovědět znovu?
-
- Test driver
Ptal ses na to, co už tady je napsáno několikrát ... přijde Ti to "normální" ? Nebuď línej, a taky pro to něco udělej tím, že to přečteš ... alespoň pochopíš, proč to zaslepení pro TDCi dobré není 

Ford Focus 2005 2,0 TDCi
- Vlada
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Já jsem zkoušel udělat záslepku s dírou 6, 10 , 12mm, ale vždy vyskočila porucha o průchodu plynů EGR ventilem. Na 6mm díru se dokonce rozsvítila kontrolka motoru (jak je již v diskuzi někde napsáno). Na 10 a 12mm sice nic nesvítí, ale chyba v ŘJ je zapsaná (po 40 až 100km jízdy) - mám diagnostiku. Nakonec jsem zvolil úplný zaslepení s tím, že svítí kontrolka motoru. Ale od tý doby motor necuká, a hlavně nezatuhuje táhlo naklápění lopatek turba. A to jezdím do práce 8km
BTW: vím, že jsem blbec a takle blízko do práce mám chodit pěšky

BTW: vím, že jsem blbec a takle blízko do práce mám chodit pěšky

FOCUS 1.6i 16V 74kW 1999 5-dv. GHIA RED PEPPER

Mondeo 2.0 TDCI 96KW kombi, 2004, Ghia, Tonic - nejporuchovější auto v rodině :/

Mondeo 2.0 TDCI 96KW kombi, 2004, Ghia, Tonic - nejporuchovější auto v rodině :/
-
- Junior
- Vlada
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
FOCUS 1.6i 16V 74kW 1999 5-dv. GHIA RED PEPPER

-
- Junior
aha,tam jsem to chtěl zkusit taky,takže když tam mám to čidlo tak to prostě uplně zaslepit nepujde,jestli to správně chápu.