Ahoj! Zrovna to řeším, protože jsem načipoval od Dreamscience - mapa Race (bez plus) a okamžitě začala klouzat spojka na pětku a šestku!
Jednohmotu dělá Helix -
http://www.performanceclutch.co.uk/p0/2 ... 232658.htm
Taky by mě zajímalo jestli musim dávat novou dvouhmotu nebo by stačilo koupit pouze přítlačák a lamelu???
Kde na to má člověk brát!!! Asi začnu krást...
EDIT:
Takže jsem rozeslal emaily na všechny strany - Dreamscience, Helix a snad půlku Focusstoc.com, takže to by bylo abych nezjistil jak je to s tou jednohmotou!
Zatím akorát někdo psal, že je to trochu hlučnější - cvakání, ale mělo by to fungovat.
EDIT 2:
Tak po resetu jednotky (odpojit baterku a vytáhnout příslušnou pojistku) se ten šílený kopanec ve 3000ot/min trochu umoudřil a spojka si asi taky trochu sedla, takže celou cestu z Liberce do Prahy neklouzala a to jsem to i naschvál zkoušel z nízkých otáček. Tak uvidíme...
Každopádně jednohmotu dělá Helix dělá celý kit (setrvák 8kg) nebo Kalmar Union pouze setrvák (6kg). Origo dvouhmota má 11,5kg. Funguje je to, jen na volnoběh to trochu cvaká. Taky spojkový pedál je tvrdší.
EDIT3:
Takže mi další člověk odepsal své zkušenosti se spojkou od Helixu. Prý když je nová, tak je trochu hlučná, protože není dvouhmota, co by tlumila zvuky z převodovky, časem je to prý lepší.. Nad 3000ot. to necvaká. Co se týče přítlaku a funkčnosti, tak je prý pedál bez vůle a s perfektním citem.