já si nechal "zaservisovat" focus 1,6 zetec (r.v. 2003) u kámoše (vyučenej automechanik, ale už se tím neživí), a taky mi dělal rozvody, volej atd ...
K těm rovodům: když sem si byl auto vyzvednout, tak mi řekl (nejsem techik, snad si to dobře pamatuju), že když rozvoďák sundaval, tak si to zapomněl zaaretovat a prej se mu to pohnulo "asi" o 2 zuby, přesně neví

. . . Tak ať kdyžtak řeknu, jestli to hůř jede . .
Nepříde mi, že by to jelo nějak hůř, to ne, ale zvuk to má trochu hrubší - ikdyž zase dával i nový svíčky (origo motorcraft), olej (5W 40 - nevím co tam bylo předtím, servisku nemám, možná 5W 30, to bych hádal) a všechny filtry nový.
Takže plácnu, kdyby to bylo "hodně" hnutý, tak by to třeba brzdilo hodně motorem po ubrání nebo ne?, nebo víc žraso olej, škubalo, nebo tak něco? Co sem zkoušěl to i vytáčet, tak taky žádnej problém (6700/min na trojku víc sem nezkoušel)
Už sem s tím najel asi 800 km, spotřeba se nezvedla, tak nevím, ale furt mi to vrtá hlavou, co kdyby . . .
Chtěl bych se zeptat, jak by mi to v servise mohli seřídit, abych měj jistotu, případně co to obnáší a kolik by to tak asi stálo?

Za info moc děkuju!