Výber telefónu: HD2 vs. Galaxy S

Moderátor:Quickie
Odpovědět
georgi
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Re: Výber telefónu: HD2 vs. Galaxy S

Příspěvek od georgi » 09.10.2010 21:21

Anndy - najvacsi problem mam s malickostou, ktora sa vola OS/software, ale to som dufam dostatocne zretelne napisal hore. Zvysok je super ;). Osobne by som uz isiel do androida, preto som kolegu skusal tymto smerom nalomit, maximalne sa mi paci Desire HD - je to vylepsene HD2 rovno s Androidom. Dopadlo to ako dopadlo, dufam, ze o par dni nevznikne thread: predam HD2 skor nez ho od hnevu rozdupem ;).
FF II FL HB Titanium X 1.8TDCi Sea Grey, Galerka: https://forum.ford-focus.cz/viewtopic.php?t=11402 - predaný :'-(

Obrázek

Rusty-DC
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rusty-DC » 09.10.2010 21:55

no dufam ze nevznikne take vlakno lebo kto by ho kupil ked uz som hore napisal ze ho kupujem za 1 euro :mrgreen:

hd2 budem vacsinou aj tak pouzivat ako navigaciu a kedze je to multiplatforma, po preskumani WM budem pouzivat Android, takze tak :mrgreen:
Lubinov focusik
Ford Focus Tournier 1.8TDCi 74kW, apríl 2004, silver ,K&N
Obrázek
Obrázek

Anndy
Test driver
Test driver

Příspěvek od Anndy » 09.10.2010 22:00

O tych problemoch v zaciatkoch viem.
Ale si pvy user, ktoreho poznam, co sa stazuje na kombinaciu HTC v kombinacii WM.
Focus II kombi, facelift, r.v. 2008, 1.8 92kw Duratec, Titanium X Galéria
Obrázek

Robertilos
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Robertilos » 09.10.2010 22:28

Mám htc desire a jsem spokojený až na jednu věc. Na android zatím neexistuje žádná funkční navigace která by mi vyhovovala. Na WM jsem měl tomtoma, na android ho bohužel nedělají. Jako nejlepší se zdá být Sygic, ale ten padá a bývá občas dost nespolehlivý. Jinak myslím, že spojení WM s kapacitním displejem není zrovna nejlepší :nixw:
Ford Focus Combi 2.0i Titanium r.v. 2008, 107kW, Black Panther
Ford Focus Combi 1.6 Ti-VCT r.v. 2009, 85kW, Frozen white
Byl: Ford Focus Combi 1.8 TDCi Ghia r.v. 2002, 85kW, Blue tonic

Quickie
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Quickie » 09.10.2010 22:33

mna od Desire odradzuje to, že nema front kamerku :(
s frajerkou si často volame cez videohovor a toto by nam chybalo (chceme si na vianoce obaja kupit new mobil)
a pozeram sa po samsungu s tym OS Bada.. tušim je to tiez nejaky galaxy

georgi
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od georgi » 09.10.2010 22:43

@Rusty:
- za euro - to je cena, za ktoru ho dostanes teraz, ale za odmenu t-mobilu podpises aj viazanost, takze predsa len zaplatis o nieco viac - novy stoji momentalne okolo 400 EUR, keby si ho niekomu na druhy den ponukol bez viazanosti za 300, iba by sa po nom zaprasilo
- ako navigacie genialne... ted pokial nechces sync s exchange serverom, ktory ma nastavene security, ze sa musi telefon kazdych maximalne 5 minut locknut - potom je to o hubu, da sa to ofajcit v registroch, ale po najblizsej synchronizacii je to naspat ;-) - dufam, ze nemas v praci admina paranoika
- multiplatforma... wm... android - si vecny optimista, skus ma nakazit ;) IMO ked bude Android frcat na HD2, tak uz bude HD2 moralne zastaraly, lebo ako som pisal - android tu uz mame nejaky ten piatok a NAND boot nikde... opat je to len moj nazor, ale asi to bude tvrdsi oriesok

@Anndy
No, to zalezi na tom, aku reprezentativnu vzorku mas ;). Ja som mal minuly phone SPV M700 /HTC P3600 trinity/ s Windows Mobile a bol som spokojny. Ludia, ktori v tom istom case mali HTC P3300 si tlkli hlavu o stenu a povedali, ze WM nikdy viac, iny model v tom istom case (neviem presne, ale mal vysuvnu klavesnicu) tiez vyprodukoval mnohych zarytych iPhonistov ;). Do HD2 som isiel s tym, ze nebude genialny, ale bude k mojej spokojnosti - to co som mal, ale vdaka sense ovladatelne prstami (vo vsetkych recenziach honili brko, ake je to genitalne, bombasticke... proste numberóne). Bohuzial kombinacia HTC + Windows Mobile + Sense od samotneho zaciatku znamenala mrznutie (a nie ze -5 ale -273.15) a prichod veci, ktore sme riesili so zvyskom na skupinovych terapiach 2 roky dozadu t.j. napr. niekto vola, ale telefon nic nesignalizuje, lebo je vytuhnuty. Na druhej strane ale dava tuut tuut signal, akoze vsetko je OK. Rano nezvoni budik - telefon je vytuhnuty, ze pomoze len baterka von a zase naspat. Po tomto ukone sa rozozvuci budik. Vsetkych som presviedcal, ze mne sa to nestava, takze urcite museli dat do telefonu nejaku zlu kombinaciu aplikacii... HD2 mi zamrzlo v ruke, ked som ho prvy krat vytiahol z krabice po prichode z obchodu - no nie je to ironia? ;). Proste pani inzinieri to az tak super nezvladli. Ako spravny IT clovek som najivne veril, ze je to samozrejme tym, ze mam v ruke horucu novinku ale v blizkej dobe vyjdu zaplaty a vsetko pojde ako ma. Prva ROMka a prve zlepsenie prislo o 2 tyzdne, co som povazoval za dobry trend, potom ale nic. Stale som trpezlivo cakal (boli vianoce, kto by kodil updaty), potom stale nic, tak uz som necakal az tak trpezlivo. Dalsiu verziu FW som vytlkol z HTC supportu az opakovanym stazovanim na mrznutie. Stale to ale nebolo uplne super, tak som cakal dalej. Cas som si kratil tym, ze som daval custom ROMky z xda-developers - zvacsa na poslednom builde WM6.5 - cim osekanejsia, tym stabilnejsia, ale zase tym horsie ovladatelna prstami (stylus pre kapacitny display ani neviem, ci vyrabaju, patent je, ale vyrobok asi nie - klasicky stylus je len kus nevodiveho plastu, takze nepomoze). Uz uz som mal 120 chuti mile HD2 zabalit a ist ho vratit, preto som sa vratil k oficialnej ROMke, ked tu zrazu mi ale telefon vypadol a rozbila sa obrazovka. Story o oprave vies, takze netreba rozvadzat. Dolezite je, ze tam bol pad s intenzivnymi doledkami a kedze verim, ze by akukolvek reklamaciu pripisali poskodeniu niecono vnutri pri pade (nie len v automobilovom priemysle su dobri rozpravkari), tak som to uz uplne vzdal a musim to s nim teda zrejme vydrzat "do konca". Na poslednom oficialnom firmware (1.66nieco) mam pocit, ze sa veci zlepsili a kompletne mi phone vymrzne mozno 1x do mesiaca, takze to nie je az taka tragedia, ale mouj dalsi kusok uz zrejme bude ina platforma. Zatial som najviac nakloneny androidu (keby som kupoval v najblizsej dobe, tak zrejme striehnem na desire hd), ale kedze mam este minimalne rok casu, necham sa prekvapit, co trh prinesie ;).
FF II FL HB Titanium X 1.8TDCi Sea Grey, Galerka: https://forum.ford-focus.cz/viewtopic.php?t=11402 - predaný :'-(

Obrázek

georgi
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od georgi » 09.10.2010 22:45

Quickie - si fakt prvy clovek o ktorom pocujem, ze to pouziva. Mame tu este niekoho? Ja som to na starom telefone pouzil za 3 roky asi 2x aj to len ako demonstraciu, ze aha, co sa da. Preto som pri vybere HD2 nad tym, ze nema prednu kameru, len mavol rukou.

Obrázek

georgi
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od georgi » 09.10.2010 22:49

Robertilos - ja viem, ze najlepsi by bol asi priamo TomTom, ale je kopec alternativ. Napr. ja som na WM vzdy fical na iGo, takze ten by som asi volil aj na Androide. Kuk sem pre dalsie: http://mobile.jack-frost.co.uk/android_sat_nav_apps.php

Obrázek

Anndy
Test driver
Test driver

Příspěvek od Anndy » 09.10.2010 23:33

Tak pani. Ja osobne som uz dlho nevidel 100% funkcny soft v nejakom zariadeni, nehovoriac o mobiloch.
Napr. mobil, ktory by mi aspon 1x mesacne nevytuhol, som nikdy nemal.
Focus II kombi, facelift, r.v. 2008, 1.8 92kw Duratec, Titanium X Galéria
Obrázek

Robertilos
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Robertilos » 09.10.2010 23:36

Georgi asi jsi nevidel jak vypada igo pro android.... fakt neni moc z ceho vybirat.
Ford Focus Combi 2.0i Titanium r.v. 2008, 107kW, Black Panther
Ford Focus Combi 1.6 Ti-VCT r.v. 2009, 85kW, Frozen white
Byl: Ford Focus Combi 1.8 TDCi Ghia r.v. 2002, 85kW, Blue tonic

Quickie
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Quickie » 10.10.2010 07:52

OT
chlapi Slováci kto máte operátora O2... ako je na tom s internetom? že vraj je dosť pomalý
ak mi u pomaranca po 10 rokoch vernosti nebudu vediet ponuknut niečo ovela ovela lepšie od toho co mám teraz tak planujem prechod ku kysliku... ale ten net ma trosku zneistuje :?

miggell
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od miggell » 10.10.2010 09:53

quickie ja mám O2 a použivam ten ich neobmedzený internet za 6 Eur. treba povedať, že zaleži aj na mobile aký používaš. teraz mám Desire a som spokojný. pred tým som použival SE G900 a SE Xperia1 a na tých sa mi zdal ten internet pomalý,ale može to byt sposobene prehliadačom v nich.
určite ten net nie je na nejake stahovanie vačšich suborov(na to mám WIFI :mrgreen: ),ale na bežne pozeranie stranok uplne v pohode stači.
bol :Focus combi II Sport 2005 2.0 TDCI 154PS + Eibach Prokit
je:Renault Laguna GT Grandtour 2.0 dCi 180 PS
Obrázek
Obrázek

georgi
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od georgi » 10.10.2010 10:45

O2 hlavne nema 3g pokrytie, takze ficis stale cez edge/gprs. Okrem ineho, Quickie, by si mohol zabudnut na video hovory ;(.

Obrázek

Rusty-DC
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rusty-DC » 10.10.2010 12:03

georgi: som si vedomy toho ze wm nie je dobry soft, ale tie materialy ktore su pouzite na hd2 jednoducho vyhrali a potrebujem mobil ktory nebude vyzerat ako kebyze na nom sufrujem po dialnici lanom zakvaceny o auto. tak dopadla moja n97cka ktoru som nosil stale v puzdri! :( a rozhodol som sa ze hd2 budem pouzivat na telefonovanie, sms, filmy, audio, wifi net a navigaciu. to ze vytuhuje mi nebude vadit, symbian mi tuhol kazdy den , takze na to som zvyknuty.

quickie: o2 buduje 3G siet, takze je dost mozne ze zdvihnu cenu internetu zo 6eur na vyssi poplatok , uz len preto ze bude 3G net frcat neobmedzene, ale to je rozpravka zatial, najblizsie 3mesiace sa nic nezmeni
Lubinov focusik
Ford Focus Tournier 1.8TDCi 74kW, apríl 2004, silver ,K&N
Obrázek
Obrázek

miggell
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od miggell » 10.10.2010 12:06

georgi ma pravdu ,pokial chces videotelefonovať tak "zatial" zabudni na O2.
ako som napisal je to len na prehliadanie stranok.
sranda je že nepoznam nikoho v mojom okolí,kto by využival video hovory :mrgreen:
bol :Focus combi II Sport 2005 2.0 TDCI 154PS + Eibach Prokit
je:Renault Laguna GT Grandtour 2.0 dCi 180 PS
Obrázek
Obrázek

Odpovědět

Zpět na „.. aneb co nelze nikam zařadit“