Výber telefónu: HD2 vs. Galaxy S

Moderátor:Quickie
Odpovědět
Rusty-DC
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Výber telefónu: HD2 vs. Galaxy S

Příspěvek od Rusty-DC » 08.10.2010 18:20

Potrebujem pomôcť, som veľmi nerozhodný a neviem ani odkiaľ fúka vietor kvôli tomu :dih:

naskytla sa mi možnosť o pár dní si zaobstarať jeden z týchto telefónov. Cena u oboch telefónov je 1euro, takže tým pádom nerozhoduje cena. Ďalej nerozhoduje ani váha, veľkosť

HTC HD2

výhody:
- pekne HTC Sense,
- veľký 4,3" display,
- možnosť prehrávania všetkých formátov videa (.avi, .xvid, .divix, .mkv),
- možnosť portovať Android (pamäťovka zatiaľ, v blízkej budúcnosti aj internal pamäť) ,
- možnosť si ho upraviť podľa svojho gusta (rôzne tweaky, odomknutie RAM na 576 MB)
- jednoduchá synchronizácia
- HD2 má viac business vzhľad ako Galaxy S

nevýhody :
- bojím sa, že WM 6.5 alebo WM 6.5.x sa príchodom WP7 dá do ústrania a bude ešte viac mŕtvym OS akým je teraz, tým pádom app sa prestanú robiť s podporou WM ,
- iba TFT 65k display (obmedzené WM samozrejme)
- videl som videá ako reaguje prístroj s 1GHz procesorom ale i tak sa bojím, že bude spomalený
- malá ROM pamäť a pri rozšírení pamäťovkami si myslím, že sa spomalia reakcie telefónu
- absencia hw klávesnice ( z N97 som si na ňu zvykol veľmi)

Samsung Galaxy S

výhody:
- Super Amoled display
- v budúcnosti je tam 80% šanca podpory "super" androidu 3.x
- podpora xvid, divix
- 8/16 GB ROM

nevýhody:
- menší rozdiel v uhlopriečke displaya
- plastový kryt (hd2 ak má tiež plastový kryt tak potom tento dotaz berme ako bezpredmetný)
- absencia LED (kvôli svieteniu / mal som n97 a tam som LED používal na svietenie)
- absencia hw klávesnice ( ten istý dôvod aký je napísaný pri HD2)

S oboma OS sa stretávam prvý krát , mal som len symbian a "hlúpe telefóny". O WM som sa dočítal o tweakovaní ale o Androide neviem či sa dá upravovať (či ho vlastne treba). Ale rád sa hrám s telefónom, upravujem čo ma napadne a hrabem sa v tom, práve kvôli tomu sa prikláňam skôr k HD2 a aj kvôli rozmeru displaya. Ale zas Galaxy S ma zaujala cenou , tým že je to novinka, kandidát na najlepší smartphone 2010/2011 a v budúcnosti možnou podporou Android 3.x.

Oba telefóny je možnosť brať z TMO-SK. Tento OP blokuje telefóny, i keď mal som už pár neblokovaných kusov iných značiek. Myslíte si, že HD2 alebo Galaxy S môžu byť tiež blokované? Keďže sa jedná o WM a Android. A aká hrozná môže byť customizácia od operátora na tieto druhy OS.

Prosím, skúste mi nejak poradiť, sám som z toho výberu dosť mimo, najradšej by som bral obidva ale to nejde :?
Lubinov focusik
Ford Focus Tournier 1.8TDCi 74kW, apríl 2004, silver ,K&N
Obrázek
Obrázek

spoofan
Zkušený
Zkušený

Re: Výber telefónu: HD2 vs. Galaxy S

Příspěvek od spoofan » 08.10.2010 19:28

Ahoj, mal som moznost vyskusat si HD2 aj Galaxy S. Po par minutach som bol z Galaxy nadseny. V porovnani s HD2 ovela rychlejsi, posobi sviznejsie (adndroid 2.1 vs Win). Navyse mas vacsiu volnost, co sa aplikacii tyka. Samsung ma dalej skvely display - velmi pekne farby, niekedy az priliz syte, nie kazdemu to ale musi sadnut. Fotak som skusal len na samsungu, fotky robi celkom pekne. Skusenosti s internetom, alebo dalsimi vecami nemam, mobily som mal v ruke len par minut.

P.S.
som rozhodnuty kupit si Galaxy S :)
Snad ti moje skusenosti aspon trosku pomohli.

edit:
teraz som si vsimol, ze sa rad hras s mobilom. Android ako open source je pre to urcite dobra platforma, najdes vela navodou, co a ako. Win 6.5 je uz zastaraly a cakat na win 7 :?
Samsung urcite bude mat podporu androida 3.x, ide len o to, ako dlho to bude Samsungu trvat, aby upravilo android konkretne pre tento typ mobilu. V tomto ma HTC vyhodu, pretoze vzdy ma ako prvy novu verziu androidu (samozrejme hned po Nexuse, ktory je ale vlastne HTC).

Inak spracovania samsungu by som sa nebal, drzi sa v ruke velmi pekne, pripomina iPhone (pre niekoho plus, pre ineho nie). Hardver ma podobny s iphone, kedze samsung sa podielal na vyvoji iPhone 4.

HW klavesnica - ak nepotrebujes pisat poslepiacky, napriklad za volantom, tak ti urcite chybat nebude. Na samsungu aj HD2 sa pise krasne, kedze maju kapacitny displej, staci dotyk. Zo zaciatku to chce trosku trpezlivost a cviku, ale je to otazka par minut.
Byl FF II 2.0 TDCI, je Seat Leon 1M 1.6 16V

kozlow
.
.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kozlow » 08.10.2010 19:59

Ahoj,

jednoznačně Galaxy S! Ruku na srdce, era windows pomalu ale jiste umira. Dle poptavky zakazniku take hovori vse jednoznacne pro android friendly zarizeni, takze galaxy:) Navic HD2 ma pomerne caste problemy s reproduktorem, ktere servis bere jako "vyrobni vadu", coz je nasledne neresitelna situace.

Rusty-DC
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rusty-DC » 08.10.2010 23:47

praveze stale som nakloneny k HD2 , som si ju proste zamiloval a ma pekny business styl. galaxy s vypada oproti tomu s prepacenim smejdne. ono to pripomina iphone ale zas samsung robi vzdy ten isty styl, takze by sa dalo povedat ze iphone kopiruje samsung ale to je jedno.

k tomu upgradu na android 3.x, teraz v oktobri mal byt ale bude to android 2.3 a bojim sa ze samsung sa vyserie s prepacenim na upgrady. predsta len sa nestara o svoje produkty velmi, najviac sa staral o omniu ale ta uz je mimo. ved uz 2 krat odlozil upgrade na android 2.2 a bohvie kedy zas bude, zevraj oktober, ale to ma byt uz 2.3 a takto a kedze telefon bude z tmo tak tmo mozno ani neda update, tiez sa seru na take veci. a flashovat, rootovat android nie je jednoducha zalezitost az tak ako wm.

wm je mrtvy , hlavne 6.x verzia. ofiko upgrade na wp7 nebude, ale zas hd2 ma obrovsku komunitu co varia romky ako na strojnom pase. teraz sa implementoval skoro bezproblemovy android a suska sa uz o implementacii wp7. hd2 je multi konzola a rozhodujem sa aj pre kupu stylusu pre kapacitne displaye ak si zadovazim hd2.

holt, zrejme rozhodne dizajn co v mojom pripade hra jasne pre hd2. najradsej by som zobral obidva ale to sa neda a kebyze mozem cakat tak si pockam na desire Z ale ponuka z tmo je casovo obmedzena.

stale som nerozhodny :dih:

ale dakujem vam za vase nazory a myslienky :bravo22:
Lubinov focusik
Obrázek
Obrázek

georgi
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od georgi » 09.10.2010 01:31

Mam HD2, takze par commentov na jeho adresu.

Asi najvacsou vyhodou tohto telefonu je obrovsky display, prijemne sa na neho pozera - ked citas maily, ked browsujes, ked ho pouzivas ako navigaciu, tak isto ked si chces cestou na sluzobke mrknut nejaky film. Samsung som sice nevidel, ale mal som v ruke HTC desire este verziu s AMOLEDom a ze by to bol rozdiel prave priepastny by som nepovedal. Takze co sa tyka displaya, HD2 urcite ponukne vynikajuce vysledky.

Co je z mojho pohladu ale este dolezitejsie je operacny system. Mal som 2 starsie telefony s windows mobile a vzdy som bol +- spokojny, ovladanie bolo kusok nesikovne (chcelo to stylus), ale vzdy to bolo fajn. Ak sa niekto stazoval, ze mu windows telefon blbne /mrzne, nesignalizuje hovor a tak/, pripisoval som to neschopnosti pouzivatela. Preto som si aj vybral HD2, ktory mal byt vdaka ovladaniu sense kompatibilny s prstami. Ocakaval som to iste, co som mal, ale rychlejsie, na vacsom screene a s HTC sense. Moja radost skoncila, ked telefon zamrzol pri prvom vytiahnuti z krabice. Prve 2 mesiace bol takmer nepouzitelnu. Napriek vyraznemu zlepseniu po niekolkych updatoch firmwaru ho stale nepouzivam ako budik a radsej si "natiahnem" staru nokiu. Kedze uz posledny firmware update som pre nas region musel z HTC supportu dolovat fakt nasilu, dalsi update ani neocakavam. Este je moznost ist cestou cooknutych romiek z xda-developers, ale nemyslim si, ze je normalne, aby to bola cesta pre bezneho pouzivatela (mala by to byt skor alternativa pre kutilov).

Takze long story short HD2 je super telefon, ale windows mobile + HTC sense uz zacinam mat akurat tak plne zuby. Navyse windows mobile 6.5 je uz stary a verzia 7 na HD2 nebude (nesplna specifikaciu - ma na prednom paneli 5 tlacitok miesto 4 ;) ). Nehovoriac o tom, ze podla prvych sprav windows 7 vyzera ako nepodarena kopia iPhone.

Ok, long story short sa nepodarilo, tak skusim este raz - na zaklade mojich skusenosti by som doporucil telefon s Androidom. Co tak ostat pri HTC a skusit Desire resp. Desire HD?

Jeden clanok na temu Samsungu:
http://mobil.idnes.cz/super-amoled-disp ... amsung_ada
FF II FL HB Titanium X 1.8TDCi Sea Grey, Galerka: https://forum.ford-focus.cz/viewtopic.php?t=11402 - predaný :'-(

Obrázek

georgi
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od georgi » 09.10.2010 01:41

A este par veci, ktorych som sa nedotkol:
- port androidu na HD2 tak skoro nebude (ak vobec), nie je to trivialne
- HW klava - otazka je, ci vela pises, alebo hlavne citas - na screene sa da nieco vyklepkat, ale nie eseje - ak pises vela, urcite vol HW klavu
- HD2 ma zadny kryt kovovy a zvysok plast, ale je fantasticky (z fleku poviem, ze lepsi som este nevidel), ako to pisavaju v recenziach "posobi hodnotne" absolutne na nom nevidiet, ze by bol zamackany, teda ak zrovna neladujes hranolky v macdonalde popri pisani SMSky. Toto samozrejme plati o kryte - display sa zamacka hned, ale to nie je bug, ale vlastnost ;). Display je super tvrdeny, za 1/2 roka ani skrabancek napriek tomu, ze si uzil vela. Po pol roku mi padol na obrubnik a display sa rozbil /pavuk/, takze mam novy, ale tiez na nom nie je ani skrabancek ;-).
- customizacia operatora - bacha na orezanie HW specifikacie (z nejakeho davnejsieho HTC vybrali polku pamate) a kompletne domilovanie software, nastastie dodatocny brandovany content sa da obycajne vyrazit (magentove menu), doporucujem prebrowsit nejake mobilne fora
- android ma buducnost, ak si vsimnes, ako rychlo chrlia nove verzie, je jasne, ze to chalani myslia vazne a snazia sa ho vylepsovat, fixovat problemy, etc. Samozrejme to zavisi aj od vyrobcu, ale som presvedceny, ze na Android telefony bude viac oficialnych aktualizacii, ktore donesu nove features nez na windows telefony
FF II FL HB Titanium X 1.8TDCi Sea Grey, Galerka: https://forum.ford-focus.cz/viewtopic.php?t=11402 - predaný :'-(

Obrázek

kasi
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kasi » 09.10.2010 10:52

Kdybych měl peníze má volba by byla jasná Galaxy S ,ale šetřím na auto..tudíž sem se spokojil s Samsungem S8000 Jet a spokojenost veliká a ušetřil sem 9tis :hhura:
je Ford Focus 1.8L Zetec-E EFI r.v.00,Sedan,Pacific Green Metallic,Ghia
byl Ford Focus 1.8L Endura TDdi r.v.99,Hatchback,Moondust Silver Metallic,Ghia
Obrázek

Rusty-DC
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rusty-DC » 09.10.2010 12:14

georgi: dakujem za tvoje postrehy, zacinam uz rozmyslat o galaxy s

s tym androidom na HD2 , on uz je ale to uz asi vies , len sa portuje z pamatovky, neskor chcu spravit aj priamu portaciu (aby to bolo ako HTC EVO 4G) a wp7 sa tam bude dat tiez natrepat, nevadi ze nesplna poziadavky ale na XDA su na dobrej ceste.

Viem ze android sa vylepsuje kazdu chvilu, ale kedze bude Galaxy S brandovane tak sa obavam toho jak TMO-SK okrese aktualizacie a jak ich bude spristupnovat, ak vobec bude :bebng:

S tym orezanim hw si ma vystrasil u HD 2. ako ze orezali, skus mi to trosku vysvetlit ak vies nieco o tom. mobilne fora som skusal , vsade mi doporucili Galaxy S ale o customizacii nikde nepadlo ani slovko.

Galaxy S kebyze nema problem s GPS a viem ze to fixnu tak by som isiel donho hned, ale obavam sa operatora a hlavne toho zblbnuteho GPS :dih:
Lubinov focusik
Obrázek
Obrázek

georgi
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od georgi » 09.10.2010 13:13

Tak tak, s pamatovky viem, ze ide, ale je to ako hladnemu na saniach, takze ho treba dostat do NAND a s tym si chlapci uz lamu hlavu dost dlho... stale nic.

Co sa tyka orzeania HW, len skus skontrolovat specifikaciu na strankach TMO a HTC. Kolega takto davnejsie kupoval iny model HTC /presny neviem/ a mal polovicnu internu pamat.

BTW - preco do uzsieho vyberu nepostupil HTC Desire?

Obrázek

swah
Junior
Junior

Příspěvek od swah » 09.10.2010 15:13

Vše podstatné tu už zaznělo, se Samsungem zkušenosti nemám, ale jako dlouholetý uživatel WM si HD2 nemohu vynachválit. Zpracování telefonu je perfektní, je sice rozměrově větší, ale díky malé tloušťce s ním není v kapse problém. HW výbava a xda komunita se určitě postará o to, aby ani WP7 na HD2 nebyl problém. Android na HD2 jste už zmínili. Pro hračičky se dá na HD2 bezproblému rozjet emulátor PSX, takže první playstationové hry na tel. je radost hrát, stejně jako emulátor starých dosových adventurek (Legend of Kyrandia, Indiana Jones, Monkey Island, Broken Sword atd. atd.).

Co mi vadí je někdy přístup HTC, viz nedávno, kdy přešel Twitter na bezpečnější autentitaci. Vědělo se o tom dlouho dobře a oni nejsou do teď schopni aktualizovat svého twitter klienta, takže je nepoužitelný.

Rusty-DC
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rusty-DC » 09.10.2010 17:41

georgi: htc desire by vyslo na priblizne 60eur a to ochotny nie som zaplatit. rozhodol som sa ze si kupim mobil za co najlacnejsi peniaz (neratam pausal, lebo ten je na otca). Ale kebyze je Desire Z v ponuke , nerozmyslam ani chvilu

swah: presne to tovarenske spracovanie telefonu ma najviac oslovilo, mal som ho pred chvilou v rukach a tie materialy su strasne super spracovane a po precitany fora s galaxy S ze 8 z 10 ludi sa to rozvrzgalo do mesiaca som ju zatratil. Mal som n97 , ktora sa rozvrzgala nenormalne, vrzgala ako stare drevene schody a uz sa bojim ist do plastoveho telefonu aj kebyze je vykonnejsi ako pocitace v NASA

proste HD2 vyhralo na plnej ciare s materialmi, skoda ze ho nemaju na predajni, musim cakat do pondelka :dih:
Lubinov focusik
Obrázek
Obrázek

georgi
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od georgi » 09.10.2010 18:26

Taaaak potom cokosoro vitaj v HD2 klube ;-).
p.s. Imho skoda Desire, nechcel 60E prispiet predcasne Jezisko? ;-)

Obrázek

Rusty-DC
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rusty-DC » 09.10.2010 19:16

s tym Desire, pravdu povediac, nezaujal ma az tak moc, kamarat ho ma tak obcas s tym robim ale nenadchol ma.

Dakujem za privitanie do HD2 klubu :mrgreen:
Lubinov focusik
Obrázek
Obrázek

urquell
Nováček
Nováček

Příspěvek od urquell » 09.10.2010 20:08

kasi píše: Samsungem S8000 Jet a spokojenost veliká
hodně mě zaujal, vadí mi jen, že nemá hlasové ovládání, což zrovna v autě při řízení využívám (přes BT)
FoFo I 1.6/16V 74 kW 2002 kombi

Obrázek

Anndy
Test driver
Test driver

Příspěvek od Anndy » 09.10.2010 21:02

Georgi. Oprav ma, ale mam pocit, ze nazivo nie si tak nespokojny s HD 2, ako pises ;-).

Ja mam z androida zmiesane pocity, najviac mi vadi, ze kazdu chvilu vychadza nova verzia a nie vzdy sa objavi aktualizacia na dany hw, co si clovek kupil. Plus sem-tam divne problemy, na to ake je storocie. Ale to ma kazdy OS, asi.

Ale asi by som mu dal prednost pred WM.
Focus II kombi, facelift, r.v. 2008, 1.8 92kw Duratec, Titanium X Galéria
Obrázek

Odpovědět

Zpět na „.. aneb co nelze nikam zařadit“