Alternátor
-
- Nováček
Re: Alternátor
oprava 100 evri, vcera som bola po auticko..nakoniec to bol odpaleny, ten viackrat spominany, diodovy mostik...
-
- Nováček
oprava 130 e a dobíjanie stále svieti uz som z toho nestastny:(((

-
- Nováček
zrepasoavá alternátor a svietik aj tak a vybíja... na pi...

- hagen
- Nováček
....tiez sa mi rozvietila kontrolka dobijania.....
po skontrolovani privodnych kablikov, som nastartoval motor , a zistil som, ze vlastne sa alternator netoci.........tak ze spojka alternatora, je na nic......
po skontrolovani privodnych kablikov, som nastartoval motor , a zistil som, ze vlastne sa alternator netoci.........tak ze spojka alternatora, je na nic......
- petulak
- Test driver
- hagen
- Nováček
....vola sa to presne : hriadeľ (spojka) remeňa alternátora Ford - TDDI.....

motor bezi a alternator stoji ako keby sa ho to netykalo......
bodaj by to dobijalo......

motor bezi a alternator stoji ako keby sa ho to netykalo......
bodaj by to dobijalo......

- Rumbo
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
tak po precitani vsetkych 12.5 stran sa pripajam s mojim problemom. Je takmer totozny s uz popisanymi zavadami. Najskor iba prebliknutie sem - tam ale..
problem pokracuje.. dobijanie mi blika iba pri zohriatom motore po cca 25 - 30 km jazdy. Uz bol aj altik vonku ale na nic sme nedosli. Uhliky ok, diodovy mostik bez nejakych viditelnych zavad alebo farieb, ked nesvieti tak dobija v pohode, v servise sa mi ju rozsvietit nepodarilo.
Blikanie sa cim dalej tym castejsie opakuje a zacina prechadzat do svietenia
Dnes som skusal nastartovat a odpojit baterku (po navrate z BA cca 70 km) a ked zacalo svietit dobijanie, zacalo blikat osvetlenie palubovky aj interieru a nieco cvakalo v pristrojovke (rele snimaca otvorenych dveri?)
Co dalej? Vyriesil to uz niekto?
problem pokracuje.. dobijanie mi blika iba pri zohriatom motore po cca 25 - 30 km jazdy. Uz bol aj altik vonku ale na nic sme nedosli. Uhliky ok, diodovy mostik bez nejakych viditelnych zavad alebo farieb, ked nesvieti tak dobija v pohode, v servise sa mi ju rozsvietit nepodarilo.
Blikanie sa cim dalej tym castejsie opakuje a zacina prechadzat do svietenia

Dnes som skusal nastartovat a odpojit baterku (po navrate z BA cca 70 km) a ked zacalo svietit dobijanie, zacalo blikat osvetlenie palubovky aj interieru a nieco cvakalo v pristrojovke (rele snimaca otvorenych dveri?)
Co dalej? Vyriesil to uz niekto?
- erik1978
- Nováček
zdravím,
aj ja mam problém s alternátorom . Alternátor prestal dobíjať, tak som skontroloval regulátor. V jeho elektronike bol zlý kontakt na jeden uhlík tak som ho preletoval a vrátil naspäť. Asi 1000 km bolo všetko v poriadku. Potom zase začala svietiť kontrolka. Dal som alternátor zrepasovať (vymenený regulátor a stieracie krúžky).
A teraz môj problém: Na voľnobehu iba svetlá a rádio namerané na baterke cca 14,4V. Ak zapnem aj klímu + ventilátor (alebo vyhrievanie okien alebo hmlovky...) tak napätie začne klesať až dosiahne napätie na baterke a zasvieti kontrolka dobíjania.
Pri vyšších otáčkach je všetko aj zo všetkými spotrebičmi OK (nad 14V) pri vyradení rýchlostí (voľnobeh) začne klesať..
Skúšal som aj druhú novú baterku, prečistil kontakty.... ale nič nepomohlo.
Nemal niekto podobný problém s nízkym výkonom alt. pri záťaži?
aj ja mam problém s alternátorom . Alternátor prestal dobíjať, tak som skontroloval regulátor. V jeho elektronike bol zlý kontakt na jeden uhlík tak som ho preletoval a vrátil naspäť. Asi 1000 km bolo všetko v poriadku. Potom zase začala svietiť kontrolka. Dal som alternátor zrepasovať (vymenený regulátor a stieracie krúžky).
A teraz môj problém: Na voľnobehu iba svetlá a rádio namerané na baterke cca 14,4V. Ak zapnem aj klímu + ventilátor (alebo vyhrievanie okien alebo hmlovky...) tak napätie začne klesať až dosiahne napätie na baterke a zasvieti kontrolka dobíjania.
Pri vyšších otáčkach je všetko aj zo všetkými spotrebičmi OK (nad 14V) pri vyradení rýchlostí (voľnobeh) začne klesať..
Skúšal som aj druhú novú baterku, prečistil kontakty.... ale nič nepomohlo.
Nemal niekto podobný problém s nízkym výkonom alt. pri záťaži?
FORD FOCUS 1,8 TDDI, 66kW,
FIAT BRAVO 1,9 JTD 77kW
FIAT BRAVO 1,9 JTD 77kW
- Rumbo
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
no mne to nakoniec robil regulator (teda dufam, ze sa to neobjavi znovu). Ked zasvietila kontrolka dobijania, namerali sme 16V. Teraz na volnobehu aj pri zapnutych svetlach dobija 14,4 - 14,5V.
63 eur za nahradu, original Magnetti Marelli stoji 92 eur
63 eur za nahradu, original Magnetti Marelli stoji 92 eur

-
- Nováček
Měl sem podobný problém, odešli mi 3 altíky během roku, prostě smůla na použitě kousky. Největší problém je v tom, že jsou posazeny dost pod motorem,(a já to mám ještě snížený) takže dostávaj velký nápor pachu, špíny, sole, vody a pak se prostě prostřelej.
-
- Zkušený
Mě odešel altík na 98 tis.km.Při jízdě po se mi najednou rozsvítila kontrolka dobíjení.Ještě že jsem byl 15km od domova a dojel jsem na baterku.Měl jsem docela obavy jestli baterka vydrží,bylo to večer a ještě pršelo.V garáži jsem zkontroloval kabely na nic jsem nepřišel a tak jsem dal baterku na nabíječku a ráno maxík jel na forďáckou chirulgii.Za dva dny mi volali, že oprava by vyšla dráž než nový (byl tam Denso),namontovali tam tedy nový,kdo je výrobce nevím, je na něm logo Ford.Zaplatil jsem 4270 kč za výměnu.Zjistili,že na altík kapala chladící kapalina z prolínajícího tělesa termostatu.Je pravda, že kapalina drobně mizela, tak asi 1,5l za rok.Nikde ale únik vidět nebyl,kapalo to přímo do alternátoru a uvnitř to udělalo paseku.Těleso termostatu je teď hliníkové z Tddi a je pokoj.
Kuga ST-Line X 2.5 Duratec Hybrid AWD Solar
-
- Nováček
zdravím, po výměně alternátoru mám problém( mondeo 2.0 tddi). Při studeném startu není problém. Ale někam dojedu, chcípnu to a po opětovném nastartování nezhasne kontrolka dobíjení a nelze přidat plyn. Buď se pak plyn chytne a nebo cca. do 30s auto samo chcípne. Většinou po druhém nastartování se to po rytmickém podupávání po plynu chytne a vše je ok. U forda v servisu mi po dvou dnech moc neporadili, neměli ani možnost vyzkoušet jiný altík, diagnostika je ok...ještě chci zkusit ošáhnout altík, jestli se nepřehřívá, ale že by to byla tato závada?
- cole
- Nováček
neviete nahodou ake diody su na diodovom mostiku v 2.0 tdci a ci sa vobec daju vymenit alebo treba menit komplet cely mostik? ..tiez mi odisiel alternator a udajne je to diodovy mostik.. autoelektrikar udajne bude mat pristup k nahranym dielom az od 10.1.. 

Focus RS MK1 #0552 & Focus ST-Line TDCi & Ochcavia III 2.0 TDI
Past Focus II 2.0 TDCi, 136 PS, Grey Titanium 2006, Eibach pro kit + spacer
Past Focus TDCi 115 PS, 3D Grey, Eibach, Francois Duval limited 2002
Past Focus II 2.0 TDCi, 136 PS, Grey Titanium 2006, Eibach pro kit + spacer
Past Focus TDCi 115 PS, 3D Grey, Eibach, Francois Duval limited 2002
-
- Nováček
Připojuji svoji zkušenost. Mám Focusa 1,8, tdci 2006 najeto 97t. a i já jsem měl tu čest měnit altrnátor. Jednou jsem uslyšek takový divný zvuk, jako když drhne řemen o nějaký plast. kryt a všiml si , že mi svítí kontrolka dbíjení -asi souvislost. Známý co opravuje altíky mi vyměnil diodový most+regler+ložisko,proměřil a vše OK. Při namontování dobíjelo 14,4 V, ale kontrolka svítila stále. Diagnostika a pokus vymazat chyby marný. Známý volal do Fordu a tam bylo sděleno,že ford má svoje diody pro inteligentní dobíjení a pokud nedám nový origo od Forda,tak to bude svítit pořád. Nakonec koupen nový -3 200,-. Původně tam byl Denso 120a a nyní Fo MO CO 120A made in Poland. Při jednom mi odešly př. tlumiče (koupeny rovněž FO Mo Co made in Poland-ks 3400,- ) a i ložisko na levém př. kole. Takže hned po vánocích cca třináctka uložena u p. Forda. čest Palko