caute,
checel by som sa spytat, nevie niekto ci existuje daky pretlakový/podtlakový ventil na palivovej nadrzi vo Ford Ka?
Ak ano kde je a ako sa dá pripadne vymenit, mam problem s tym, ze ked napriklad vyjazdim velku cast nadrze v jednom kuse (dlha cesta), je v nadrzi taky podtlak, ze je problem otvoriť viečko.
Alebo na druhu stranu keĎ mam natankovanú plnú, resp. takmer plnú nádrž a stojí mi auto na slnku v lete, pripadne aj trochu na kopci zacen mi cez viecko nadrze vytekat benzin.
V takomto prípade po naštartovaní tlak aj hladina benzinu klesne.
poradi niekto?
pretlak/podtlak v nadrzi
- alcat
- Nováček
- spanel
- Pokročilý
Re: pretlak/podtlak v nadrzi
No, nevím, jak přesně to má K, ale u Vectry jsem měl problém s ucpaným filtrem benzínových par. Je to systém pro "zlepšení" eko vlastností vozu, kdy se páry neodvětrávají, ale přes speciální filtr s aktivním uhlím (který je dvoucestný) jímají a pak se spálí v motoru, podtlak v nádrži vznikající čerpadlem se vyrovnává opačnou cestou přes ten fitlr. Jak říkám, nevím přesně jak to má K, ale u VeBe to tak je. Může to být i skříplá či ohnutá hadička odvětrávání či "odpotlakování" nádrže, nebo by to mohl dělat seklý zpětný přepadový ventil v systému plnění nádrže. 

Do 3.5.2020 byl: FoFo II COMBI, 2006, 1.8 TDCi, 85 kW, Diamond White