Alternátor
-
- Nováček
Re: Alternátor
Napadá mě, že při takto zvýšeném napětí by možná mohl počítač dostávat falešné informace od čidel - těch, která fungují napěťově, či odporově.
Jinak jsem další do rodiny padlých alternátorů, včera se odporoučel a nejlepší na tom bylo, že do poslední chvíle nesvítila kontrolka dobíjení - až to vytáhlo baterku a potom postupně barevná hudba na přístrojích a zmatené hlášky z počítače. Kdybych nenapojil po nabití baterie a nastartování voltmetr, nic bych nevěděl, protože kontrolka opět normálně zhasla a nerozsvítila se opět - ani po chvíli /ca 20 sec./ - znám to ze staršího TDCi, takže jsem čekal.
Jinak jsem další do rodiny padlých alternátorů, včera se odporoučel a nejlepší na tom bylo, že do poslední chvíle nesvítila kontrolka dobíjení - až to vytáhlo baterku a potom postupně barevná hudba na přístrojích a zmatené hlášky z počítače. Kdybych nenapojil po nabití baterie a nastartování voltmetr, nic bych nevěděl, protože kontrolka opět normálně zhasla a nerozsvítila se opět - ani po chvíli /ca 20 sec./ - znám to ze staršího TDCi, takže jsem čekal.
FoFo II, 1,8 TDCi, 4/2006, jeansblue
- ondora
- Nováček
přidám se také-naštěstí začala svítit kontrolka dobíjení a při přidání plynu se kolem 1 100 min-1 ozývalo hučení od alternátoru-120t km najeto a výměna alternátoru to doufám vyřešila.
FORD FOCUS KOMBI SPORT TDCi 85kW 02/2006 stříbrná metal
-
- Nováček
zdravim vsetkych, pozorne som precital toto vlakno a chcem vas popytat o radu. mam FF II 1,6 TiVCT, 2005, 60 000 km. asi dva tyzdne mi zdanlivo uplne nahodne blika kontrolka dobijania. kedykolvek po jazde dlhsej ako cca 20 - 30 minut sa zacne rozsvecovat a zhasinat. kontrola vo forde, vysledok: diagnostika nic, baterka pri starte pada na 8V, co je malo, ked kontrolka nesvietila altik dobijal v poriadku, rozsvietenu kontrolku nezastihol. ze to len tipuje na alternator, a ze s tym mozem jazdit, kym sa uplne nedojekazi, potom mi vymenia novy za 240 euri. v inom servise sa podarilo zmerat dobijanie alternatora pri svietiacej kontrolke. a dobijal v poriadku. wtf? co to moze znamenat? prud z altiku ide vzdy iba do baterky a z baterky dalej, kam ho treba? alebo ide nieco z alternatora aj priamo "do spotreby"? v com moze byt problem, ked alternator dobija v poriadku a svieti kontrolka dobijania? da sa vysledku takehoto merania verit? vraj skontroloval aj kable a ze vsetky boli ok. auto mi vratil s tym, ze nevie, co mu je. fuck, uz som na tom aute opravoval ESP aj pumpu k posilnovacu riadenia! zacinam stracat doveru k fordu.
FordFocus II Cosmic Silver combi, 1,6 Ti-VCT, 85kW/115HP, 10/2005
- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Rozsviceni kontrolky dobijeni ovlivnuji dve zarizeni:
- alternator
- pcm modul
Pokud je alternator vporadku, nejjednodussi je kontrolovat palubni napeti site, pak je vadny pcm modul. Kontrolka sviti pri podpeti i pri prepeti.
- alternator
- pcm modul
Pokud je alternator vporadku, nejjednodussi je kontrolovat palubni napeti site, pak je vadny pcm modul. Kontrolka sviti pri podpeti i pri prepeti.
-
- Nováček
vdaka za info. tipujem, ze PCM sa neda opravit, iba vymenit a ze stoji 3000 euri.. je teoreticky mozne, ze by bol problem este niekde v kabloch? je mozne, aby alternator chvilu dobijal spravne a chvilu nespravne? ze by ten moj nameral zrovna, ked dobijal spravne.. ale to su uz take zufale uvahy 

-
- Nováček
Kup si diodový voltmetr, který se dá napíchnout do zapalovače /není drahý,mají jej v každých autodoplňkách i některých pumpách/. Používám jej, když si nejsem jistý nabíjením a samozřejmě nemůžu mít stále napojený voltmetr. Podle něj poznáš, co se děje s napětím za jízdy. A potom bych spíše šel napřed po alternátoru /šikovný autoelektrikář jej dokáže většinou opravit - uhlíky,regulátor,diodový blok, rotor/.
-
- Nováček
Mira: ja by som si to kupil, ale co mi to povie, ten pristroj? ze je problem s dobijanim. to mi ukaze aj ta ikonka na pristrojovke
alebo sa mylim?

-
- Nováček
Jednak máš kontrolu,kdy Ti skutečně nabíjí, bez ohledu na kontrolku, která není vždy směrodatná /jak jsem psal výše, mě nenabíjel a přesto nesvítila/ a jednak máš v této nejisté situaci /než opravdu něco padne a budeš mít jistotu/ alespoň trochu pod kontrolou stav baterie a možná Ti to ušetří případné starosti s odtahem - tyhle auta dlouho bez nabíjení nejedou, už vzhledem k tomu, kolik tahá elektrické servo a elektrika nutná pro motor.
- chycek
- Pokročilý
Nebo se dá kontrolovat napětí když vlezeš do "diagnostického módu přístrojové desky", aspoň myslím.
>>Galerie<<Ford Focus I Trend, 1.6/74kW, 3 door, r.v. 2002
Všichni jste blázni, jenom já jsem letadlo.
Všichni jste blázni, jenom já jsem letadlo.
-
- Nováček
Mira: jj, uz to zhanam, este sa mi to tu v BA nepodarilo kupit. podla mojich chabych vedomosti mi takyto voltmeter ukaze pokles napatia v systeme. ake su ale moznosti, co moze ten pokles sposobovat? viem to potom nejako vydedukovat?
- Matej
- Nováček
Presne tak ..........tiež som si myslel že to nie je možné ale práve dnes mi odišiel alternátor do "večných lovíšť"sibari píše:Prečítaj si celé toto vlákno a zistíš,že už prišiel "jeho"čas . . .

Naposledy upravil(a) Matej dne 22.06.2010 06:11, celkem upraveno 1 x.
FORD-Focus C-MAX 1.8TDCi Ghia
- Matej
- Nováček
[quote="Matej"][quote="sibari"]Prečítaj si celé toto vlákno a zistíš,že už prišiel "jeho"čas . . . 
Tu je odkaz aj na ceny nových
http://www.google.sk/imgres?imgurl=http ... s%3Disch:1

Tu je odkaz aj na ceny nových
http://www.google.sk/imgres?imgurl=http ... s%3Disch:1
- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Zase konstrukteri nezohlednili pri volbe diod jejich nedostatecne chlazeni.
-
- Nováček
Ahoj,
tak dneska se mi konečně podařilo dostat tu mrchu z auta ven. Určitě je v pytli diodový můstek.
Takhle vypadají dvě diody. Myslíte, že má cenu zkoušet je vyměnit? Přeci jen, měnit kvůli tomu celý můstek, to se mi moc nezdá.
Nevíte o nějakém opraváři alternátorů v Praze a blízkém okolí?
PS: Než mi altík odešel, tak jsem měl auto v servisu. Snad tři týdny. Takže se asi vybila baterka a alternátor to pak neutáhl, jak psal Matej. Takže bacha na to...
M.
tak dneska se mi konečně podařilo dostat tu mrchu z auta ven. Určitě je v pytli diodový můstek.
Takhle vypadají dvě diody. Myslíte, že má cenu zkoušet je vyměnit? Přeci jen, měnit kvůli tomu celý můstek, to se mi moc nezdá.
Nevíte o nějakém opraváři alternátorů v Praze a blízkém okolí?
PS: Než mi altík odešel, tak jsem měl auto v servisu. Snad tři týdny. Takže se asi vybila baterka a alternátor to pak neutáhl, jak psal Matej. Takže bacha na to...
M.
Focus II, 2006, 1.6 TDCi, 66kW
- Matej
- Nováček
[quote="mirecek"]Ahoj,
No ak si na to vybavený tak je treba vymeniť celý mostík. Diody sú z výroby bodované a repas sa robí aj tak že mnohí používajú klasickú pájku ale to musí byť skutočne urobené zodpovedne. A to že Ti odošli len diody ešte nemusí byť pravda . Ak odošiel aj regulátor tak potom treba vymeniť aj ten a všetko pred montážou aj vyskúšať. Montáž a demontáž nie je jednoduchá vec.Tie diody v mojom prípade vypadali rovnako ako je na obrázku
No ak si na to vybavený tak je treba vymeniť celý mostík. Diody sú z výroby bodované a repas sa robí aj tak že mnohí používajú klasickú pájku ale to musí byť skutočne urobené zodpovedne. A to že Ti odošli len diody ešte nemusí byť pravda . Ak odošiel aj regulátor tak potom treba vymeniť aj ten a všetko pred montážou aj vyskúšať. Montáž a demontáž nie je jednoduchá vec.Tie diody v mojom prípade vypadali rovnako ako je na obrázku