Sedacky a barva v c-maxovi

Chcete s něčím poradit nebo se podělit o radu s ostatními?
Moderátor:foki
Odpovědět
phxyz
Nováček
Nováček

Sedacky a barva v c-maxovi

Příspěvek od phxyz » 25.04.2010 21:36

Ahoj, nejspis si do mesice koupim maxika nebo kombi, je to sileny dielma ktereho v nich vybrat. Ale zatim asi vede cmax, mam rad nafoukly auta :) Jen kdyz jsem si sednul dozadu, prisly mi sedacky nejak nizke a stehna nemela patricnou oporu. No, mozna bych se tam mohl vice rozvalit a bylo by to, misto na to je ;)
Ale vazne, mate nekdo zkusenost s delsima cestama a sedenim vzadu? Neboli z toho potom zadek? Mozna by pomohlo jezdit bez vika schranek v podlaze, ale to se mi nechce.
A jeste jeden dotazek na barvu. Kombi bych vzal urcite ve vision blue s cernyma hagusama. Ta barva me proste desne bere. Na cmaxovi jsem ji nazivo jeste nevidel, nemate ji nekdo a jak se vam libi?
Dik za nazory!

Joose
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Re: Sedacky a barva v c-maxovi

Příspěvek od Joose » 03.05.2010 20:16

barvu auta řešit nebudu ,káždý ma to jiný názor . Sedačky vzadu myslím pohoda. Od střední výbavy se dá pro dlouhány krajní sedáky posunout dozadu .Střední se vyndá z auta ven, amísta je tam dost.
Fokus C-max 1,6 TDci 90K 2006 Red Tango Trend+
Obrázek

mickielli15
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od mickielli15 » 03.05.2010 23:53

... a ani se nemusí ta střední vyndavat ven, akorát trochu pak zabírá kufr. Pak je ale místa pro 4 osoby habaděj. Na zadních sedačkách si nikdo nestěžuje :-). Já taky řešil dilema kombi nebo C-max. Ani nevím co rozhodlo, věděl jsem výhody a nevýhody, ale když jsem si sednul do Maxe, tak mě vzala ta vzdušnost všude kolem, celkový posez stylem "kolena při sezení směřují spíše dolů, než nahoru", což je pro mne mimořádně pohodlné. Ať je to vzdálenost a velikost předního okna, nebo opravdu dost široká nastavitelnost výšky sezení. Prostě mě víc vzal. Tak jsem mu na druhou stranu musel odpustit větší náklon v zatáčkách oproti kombi, ale sedí jinak pěkně. Kufr je vyšší, ale kratší. Do kombi toho naložíš víc. Nevím, já ho vybral vyloženě intuicí, prostě mě osobně sednul a hotovo. :) . Někdo řekne - C-max je zbytečný auto, ale pak se sveze a říká - "hele, není to přední okno nějak daleko ode mě? Hmm, to je zajímavý". A pak si sedne za volant a říká - "hele, ta řadička je nějak vysoko, hmm, to je dobrý - zdá se mi, že s tím autem jezdím odjakživa" :) . Teď jsem si uvědomil, proč jsem ho koupil. Je to přesně proto, že když jsem se poprvé svezl, tak si říkám - s tímhle autem jako bych už dávno jezdil. A to je přesně vlastnost u aut, kterou mám rád.
Jo a barvu jsem si Bohužel vybrat nemohl... ale děsně moc se mi líbí Max v černé. S pěknými koly a tmavšími okny jde opravdu o designově jiné auto, než mám já. Ale to nikomu neříkejte, kdyby se to dozvěděl můj Max, tak by mi nedovolil podřadit při předjíždění :mrgreen:
Focus C-max 2004 2.0 TDCi 100kw DPF, stříbrná met., GHIA, vyhř. př.sklo, aut. klima, tempomat, ESP, dešť. senzor, zatím plecháče, ale mazel edition :-)
Obrázek

Sobull
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od Sobull » 04.05.2010 07:50

Jestli chceš vozit dospělý lidi vzadu na delší trasy, ber maxe. Mám kombi a sám za sebe si dozadu sice sednu, ale daleko bych takhle nedojel. A to mám normálních 186 cm. Je tam místa asi jako v ochcávce čili nic moc.
FFII kombi 2,0TDCI, 2006

mickielli15
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od mickielli15 » 04.05.2010 08:37

no vidíš, já myslel, že v kombi FoFo je vzadu místa víc než v Octávii...
Focus C-max 2004 2.0 TDCi 100kw DPF, stříbrná met., GHIA, vyhř. př.sklo, aut. klima, tempomat, ESP, dešť. senzor, zatím plecháče, ale mazel edition :-)
Obrázek

Sobull
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od Sobull » 04.05.2010 08:47

No možná o trochu, já to nijak exaktně neměřil :D . Je to podobný. Prostě jak ve focusu tak v octávce bych měl problém sám za sebou sedět delší čas. Ale to je asi obecně problém aut nižší třídy. V maxu sem nejel, ale předpokládám, že to bude lepší (ty posuvný sedačky, vyšší posaz...).

EDIT: mluvím o O2, v O1 je to úplná katastrofa.
FFII kombi 2,0TDCI, 2006

mickielli15
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od mickielli15 » 04.05.2010 12:46

no jako v Maxovi je za standardní situace místa vzadu tak akorát, ale když ty sedačky posuneš, je to královské - ale - pak máš zase jen 4 místa. Prostě něco za něco, tak je to vždycky. :)
Obrázek

Anndy
Test driver
Test driver

Příspěvek od Anndy » 04.05.2010 12:49

Mozno bezvyznamna vec, ale c-max ma lepsi komfort pruzenia podvozku, inymi slovami auto je na nasich cestach komfortnejsie ako focus.
Focus II kombi, facelift, r.v. 2008, 1.8 92kw Duratec, Titanium X Galéria
Obrázek

Odpovědět

Zpět na „Rady, nápady a dotazy“