Unik tlaku turba Focus ST 225

Vše o motorech ST a RS
Moderátor:foki
Odpovědět
jankuram
Nováček
Nováček

Unik tlaku turba Focus ST 225

Příspěvek od jankuram » 01.05.2010 07:07

Zdravim.

Kupil som nedavno jazdeny ST r.v. 2005, v prevadzke od sept 2006. Najazdenych ma 30 tis km (aj vo Ford servise s tym v zasade suhlasili).
Minuly tyzden mi zacalo vo vyssich otackach turbo stracat tlak. Nehovorim o znizenom tlaku ale o uplnej strate. Niekedy sa nic nestane ani ked ho tocim nad 6 tis otacok, inokedy sa to stane hocikde nad 5000 ot/min. Ak potom preradim na vyssi stupen, spravidla sa tlak vrati ale nie na dlho, zase so stupajucimi otackami zmizne. Dokonca potom pri ustalenej jazde auto casto neprijemne cuka a raz sa dostavilo aj "dusenie" motora po pridani plynu s naslednym zhasnutim pri dobrzdovani do krizovatky.

Pokial sa turbo toci ma pekny zvuk, ziaden sramot ani ine neprijemne prejavy, len potom pri vyssom tlaku odfukne a uz sa nenadychne :cry:

Stalo sa to uz niekomu, mne osobne to pripada ako uvolnena hadica, alebo tesnenie, ale skutocne sa do motorov nevyznam, tak to len tak dufam, ze nejde o nic vaznejsie.

Skuste poradit kym sa s tym vyberiem do servisu.

SRoVny
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Re: Unik tlaku turba Focus ST 225

Příspěvek od SRoVny » 01.05.2010 09:36

:!: to s úplným zhasnutím při dobržďování se mi poslední 3dny stává taky :( mám vadnou lambdu a byl jsem u fordu, ptal jsem se čím to může být a oni že to může být i tím, že to počítačí hlásí blbosti a tak...takže jsem objednal lambdu, necham ji vyměnit a pak jim to tam nechám na otestování...tak doufám, že to bude "jen" tohle :roll:

btw: nemám ST225 ale 1.6Ti-VCT :lol: ...ještě mě ale napadla baterka nebo svíčky :?
Current: '03 Ford Mondeo ST220 sedan
Ex-project: '05 Ford Focus 1,6Ti-VCT custom look

jankuram
Nováček
Nováček

Re: Unik tlaku turba Focus ST 225

Příspěvek od jankuram » 01.05.2010 14:39

No to cukanie mi ozaj pripadalo ako motorovy problem (ale kontrolka motoru sa nerozvietila).
Otazne je, ci by lambdy, alebo sviecky sposobili stratu tlaku turba, alebo naopak, ci turbo dokaze az tak cukat s motorom, pretoze to nebolo len strata tahu, ale doslova brzdenie, poskakovanie.

Uz som do auta kupoval novy alternator a baterku s predchadzajucim pokusom o vymenu diodoveho mostika v starom alternatore a to ma vyslo dokopy 600 Eur, takze ak tato oprava bude tiez stat vacsie peniaze, zvazim ci sa k Fordom este niekedy vratim. :palec_dolu:

Odpovědět

Zpět na „Motory“