Minula doba se vrati. V zime se bude topit jen v jedne mistnosti a budeme se oblekat v zime do svetru a ne jako ted i v zime do trenyrek.
Z čeho postavit domek?
- pelen
- Test driver

- Kontaktovat uživatele:
Re: Z čeho postavit domek?
Pekne se to tu rozjelo.
Minula doba se vrati. V zime se bude topit jen v jedne mistnosti a budeme se oblekat v zime do svetru a ne jako ted i v zime do trenyrek.
- stigi
- Zkušený

- Kontaktovat uživatele:
Eidž: Ja to samozrejme respektuji a ztotoznuji se s Vami, ze energeticky stitek je naprosto k nicemu a praxe bude vzdy jina. Toto uz dal nema cenu rozebirat, praxe bude vzdy jina, to tvrdim i ja.
Kazdopadne jste mne asi nepochopil v tom, ze ja nejsem zastancem lenke stavby, coz jste ovsem s moji uvedene skladby mohl pochopit. U me vitezi tezka stavba, at uz je to vapenopiskova tvarnice nebo cihlovzduch, ci betonova skorepinova tvarnice atd. Treba prave z duvodu akumulace mam VPC. A pokud jeste muzu znovu zminit Vasi skladbu tak me se na ni nelibi ne ta cihla, ale pomer mezi cihlou a zateplenim.
pelene, ta doba se vrati u starych domu, u nove stavenych snad neeeee
Kazdopadne jste mne asi nepochopil v tom, ze ja nejsem zastancem lenke stavby, coz jste ovsem s moji uvedene skladby mohl pochopit. U me vitezi tezka stavba, at uz je to vapenopiskova tvarnice nebo cihlovzduch, ci betonova skorepinova tvarnice atd. Treba prave z duvodu akumulace mam VPC. A pokud jeste muzu znovu zminit Vasi skladbu tak me se na ni nelibi ne ta cihla, ale pomer mezi cihlou a zateplenim.
pelene, ta doba se vrati u starych domu, u nove stavenych snad neeeee
-
Eidž
- Test driver

Poměr 44 ku 8 je záměr. V době stavby bych čedičovou vatu už nezaplatil a EPS nezískalo moje sympatie, neboť jsem zvědav, kolik materiálu tam bude za 20 let. Ten záměr je v tom, že jsem vsadil na to, že za deset let budou dostupné úplně jiné izolační materiály a fasáda se strhne a předělá. Stěnou jsou orientační ztráty kolem 30%, okna a střecha jsou podstatnější. Proto trojskla a 26 cm izolace nad sadrokartonem.
Např. již dnes při stavbě supermarketu používají izolační panely cca 10 - 15 cm silné, které jsou "údajně" jako 80 zeď.
Vzhledem k tomu, že před 3 lety byl problém ukotvit 20 cm EPS, dnes už je to běžné, tak za pár let bude jistě dostupné "smart" zateplení
Např. již dnes při stavbě supermarketu používají izolační panely cca 10 - 15 cm silné, které jsou "údajně" jako 80 zeď.
Vzhledem k tomu, že před 3 lety byl problém ukotvit 20 cm EPS, dnes už je to běžné, tak za pár let bude jistě dostupné "smart" zateplení
Seat Altea XL-prodáno
Ford Focus kombi, 1,8 TDCi, 85 kW, Ghia(+tempomat,+DRL), RV 05/2002-prodáno
Honda Jazz, 1,4 GD1 61 kW, automat(+DRL), RV 03/2003
Škoda Forman 135, LPG, 43 kW, GLX, RV 12/1992, model 1993-prodáno
- stigi
- Zkušený

- Kontaktovat uživatele:
Tak pokud pocitate s tim, ze vse strhnete a budete delat znovu tak proc ne. Opet vec nazoru a ja se priznam, ze bych do toho uz tak nesel. Moznost kotvit silnejsi EPS byla urcite i pred 3 lety, navic kotvit se v nekterych pripadech nemusi vubec. Tepelne izolace urcite pujdou kupredu, otazkou bude zda to budete schopen zaplatit - viz. strikane izolace cca 4000,- m3 
-
Eidž
- Test driver

OK, třeba už tu ani nebudu, takže jestli na to budu mít, je mi teď jedno

Seat Altea XL-prodáno
Ford Focus kombi, 1,8 TDCi, 85 kW, Ghia(+tempomat,+DRL), RV 05/2002-prodáno
Honda Jazz, 1,4 GD1 61 kW, automat(+DRL), RV 03/2003
Škoda Forman 135, LPG, 43 kW, GLX, RV 12/1992, model 1993-prodáno
- foki
- Admin

- Kontaktovat uživatele:
taky neco pridam ,
dum do patra - nezamyslel se nekdo nad tim co az mi bude treba 60-70 let a budu denne chodit do loznice po schodech ? proto kdyz bych stavel tak asi jen prizemni nebo max 2-3 schody nejaka mistnost vys nebo niz .
co psal eidz - to ze je trab si rozvrhnout co kde , jak , pristup , kryti , zahradu , je to vse dobre , ale na papire to vypada jinak nez v realu a protoze mnohdy je lepsi typovy ktery clovek muze nekde videt a vse si prohlednout , nez vymyslet neco sveho a pak si rict , tohle bych udelal tak a tohle jinak .
k pouzitemu materialu , ma nekdo spocitane o kolik vic vyjde treba stigiho varianta oproti necemu normalnimu (abych se priznal , v dobe kdy jsem stavel jsem nic takoveho neresil , hlavni a rozhodujici ukazatel byly penize , protoze jsem se nechtel zadluzovat , tak se vybiraly takove materialy ktere v te dobe vychazely nejak lepe ) a nasledne kolik je mozen rocne usetrit zase oproti normalnimu . protoze kdyz si vezmu ze protopim cca 35000 (vcetne ohrevu vody - sporak je elektrika ) a stalo me by me to kolem 2000000 , a na druhe strane znamy ktery postavil s odrenýma usima do 5000000 , ma tam vzduchotechniku , trojskla (vmoji dobe nic takoveho nebylo ) zaizolovanou fasadu tak kolik muze protopit 10000? a tim mi vychazi ze se to srovna za cca 100let coz uz me trapit nemusi . jestli je tam neco jinak tak me opravte .
dum do patra - nezamyslel se nekdo nad tim co az mi bude treba 60-70 let a budu denne chodit do loznice po schodech ? proto kdyz bych stavel tak asi jen prizemni nebo max 2-3 schody nejaka mistnost vys nebo niz .
co psal eidz - to ze je trab si rozvrhnout co kde , jak , pristup , kryti , zahradu , je to vse dobre , ale na papire to vypada jinak nez v realu a protoze mnohdy je lepsi typovy ktery clovek muze nekde videt a vse si prohlednout , nez vymyslet neco sveho a pak si rict , tohle bych udelal tak a tohle jinak .
k pouzitemu materialu , ma nekdo spocitane o kolik vic vyjde treba stigiho varianta oproti necemu normalnimu (abych se priznal , v dobe kdy jsem stavel jsem nic takoveho neresil , hlavni a rozhodujici ukazatel byly penize , protoze jsem se nechtel zadluzovat , tak se vybiraly takove materialy ktere v te dobe vychazely nejak lepe ) a nasledne kolik je mozen rocne usetrit zase oproti normalnimu . protoze kdyz si vezmu ze protopim cca 35000 (vcetne ohrevu vody - sporak je elektrika ) a stalo me by me to kolem 2000000 , a na druhe strane znamy ktery postavil s odrenýma usima do 5000000 , ma tam vzduchotechniku , trojskla (vmoji dobe nic takoveho nebylo ) zaizolovanou fasadu tak kolik muze protopit 10000? a tim mi vychazi ze se to srovna za cca 100let coz uz me trapit nemusi . jestli je tam neco jinak tak me opravte .
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč
- stigi
- Zkušený

- Kontaktovat uživatele:
foki zalezi na tom co chces porovnavat. Eidž napsal svoji variantu, ja svoji. Jake budou naklady na realizaci? Zapocitam jenom rozdil v nakladech na skladbu obvodove zdi? Omitka na jeho cihlu bude jina jak na moji atd. Neni to jenom o cihle, tvarnici, zatepleni. Bylo by nutne posoudit cely dum jako komplex.
Naklady na rizene vetrani v dnesni dobe nejsou tak zasadni - rozvody si muzes udelat sam, radove rekneme kolem 50tis., samotna jednotka od 25-30tis. - dle mne zanedbatelne polozky.
Pokud jde o fasadu, jestli udelam zateleni 10cm nebo 25cm tak v praci samotne je to jedno, lepidlo, perlinka atd. porad je cena stejna, rozdil je prakticky jenom v m3 EPS, coz neni nejpodstatnejsi polozka. Zustava podlaha, strop - opet jen material, pripadne jeden sar tvarnic navic, a trojskla (abych pravdu rekl tak nevim jaky by byl rozdil oproti dvojsklum, na ne jsem se ani nedival).
Pro muj dum a skladbu steny mam spocitane naklady na vytapeni nekde kolem 16tis. rocne, naklady na TUV cca 8tis., ostatni spotrebice cca 15tis. rocne. Jedna se o bungalov cca 150m2 zastavene plochy, okna 11.7m2 JV, 2.25m2 JZ, 4.68m2 SZ, 1.125m2 SV, rizene vetrani (ucinnosti si ted nejsem jisty), teplovodni podlahovka + elektrokotel.
Naklady na rizene vetrani v dnesni dobe nejsou tak zasadni - rozvody si muzes udelat sam, radove rekneme kolem 50tis., samotna jednotka od 25-30tis. - dle mne zanedbatelne polozky.
Pokud jde o fasadu, jestli udelam zateleni 10cm nebo 25cm tak v praci samotne je to jedno, lepidlo, perlinka atd. porad je cena stejna, rozdil je prakticky jenom v m3 EPS, coz neni nejpodstatnejsi polozka. Zustava podlaha, strop - opet jen material, pripadne jeden sar tvarnic navic, a trojskla (abych pravdu rekl tak nevim jaky by byl rozdil oproti dvojsklum, na ne jsem se ani nedival).
Pro muj dum a skladbu steny mam spocitane naklady na vytapeni nekde kolem 16tis. rocne, naklady na TUV cca 8tis., ostatni spotrebice cca 15tis. rocne. Jedna se o bungalov cca 150m2 zastavene plochy, okna 11.7m2 JV, 2.25m2 JZ, 4.68m2 SZ, 1.125m2 SV, rizene vetrani (ucinnosti si ted nejsem jisty), teplovodni podlahovka + elektrokotel.
- pelen
- Test driver

- Kontaktovat uživatele:
Zacina se zase vracet k minulosti:
1/3 domu pod zemi, zbytek nad zemi.
1/3 domu pod zemi, zbytek nad zemi.
- Rendy
- Nováček

To Damon,když chce někdo postavit maštal z nejlevnějšího popela tak se staví z ostravských yporů(v té zelené folii),když z bílého brajglu z hrušovan(v té žluté folii),ale nejlepší izolační vlastnosti má klasická 44 porotherm a stačí zomítat a nemusí se izolovat samozřejmě plastová okna a jak napsal Foki musíš myslet až Ti bude 70 let,tak raděj stavět do šířky a ne do výšky,čus.
- Damon
- Test driver

Nechci stavět z popela ale hledám a zajímám se o všechny varianty,je na tom něco špatného??
Foki: Já vím že "placka" je lepší ale pozemek který jestli vše vyjde bude s kopce. Nejde si u nás vybírat. Není z čeho. Ale to jsem už psal.
Foki: Já vím že "placka" je lepší ale pozemek který jestli vše vyjde bude s kopce. Nejde si u nás vybírat. Není z čeho. Ale to jsem už psal.
Je: Ford Kuga 2,5T 200hp 2009 & Kawasaki Z1000SX
Byl: Ford C-max 1,8 16V 2004
.....Ford Focus combi 1,8 16V 1999
- Rendy
- Nováček

Jo a Damone,hlavně at Ti to nestaví ukrouši,protože kámoš(má stavební firmu) jim nemůže přijít na jméno a pak za ním chodí investoři co od nich nechali něco stavět a on nestačí posílat svoje lidi aby to po těch prasatech spravili,protože jsou nevyučený věčně nalitý a co je nejhorší blbí a blb se nikdy nic nenaučí,pak ta jejich práce tak vypadá,takže ukrajince tak max na helfrařinu,protože pak je problém 
- Damon
- Test driver

No to je právě ono já jsem furt pryč a hlídat to denně je pro mě problém a pak to opravovat je problém. Ale tyhle tam taky mít nechci.
Je: Ford Kuga 2,5T 200hp 2009 & Kawasaki Z1000SX
- Rendy
- Nováček

to Damon,dneska vybrat stav. firmu bez ukroušů a ještě k tomu u Prahy je trošku problém,ale jde to 
- Rendy
- Nováček

A Damone,hlavně barák neizoluj,protože pak "nedýchá",všude plísen,alergické reakce dětí,samozřejmě,že stavitel Ti nabídne vatiantu postavit z nejlevnějšího brajglu a pak hned zaizolovat(čím víc pracovních operací tím lépe pro vychcánka stavitele),ale jak už jsem psal 44porotherm a bez izolace(tak má postavenej barák i můj kamoš majitel stav.firm i jeho parták i jeho známí a i já,ale ještě nebydlím jo prachy pořád chybí,ale než se zadlužit to raději rok dva počkám
) takže bacha na zmrdy 
- ybuba
- Pokročilý

A na to jsi přišel jakRendy píše:... když chce někdo postavit maštal z nejlevnějšího popela tak se staví z ... z bílého brajglu z hrušovan(v té žluté folii),ale nejlepší izolační vlastnosti má klasická 44 porotherm a stačí zomítat a nemusí se izolovat ...
Ford Focus Combi II, 1,6 benzín + LPG (74 kW), 6/2006, Blue Tonic