Špatné starty
- Lopik@Trance
- Zkušený
Re: Špatné starty
mam presne vas problem, takze tipujem to na nejake ojedinelu chorobu nejakej motorovej casti fofa ... mne sa to stalo 3x za mesiac. Startujem prvy krat, motor nic. Druhy krat, motor sa uz chytal, ale nic, Treti krat uz hned chytil. Ale inak chyta podstivo hned na prvy krat behom sekundy.
-
- Nováček
Re: Špatné starty (za vyšších teplot)
Mám také problémy se startováním za vyšších teplot. Projevuje se to za následujících okolností:
- musí být tropické vedro
- auto stálo celý den na slunci
- napoprvé to nechytí
- napodruhé tak tak, ale chytne
Auto je FF2 2009 1.6 Ti-VCT, najeto 5000 km.
- musí být tropické vedro
- auto stálo celý den na slunci
- napoprvé to nechytí
- napodruhé tak tak, ale chytne
Auto je FF2 2009 1.6 Ti-VCT, najeto 5000 km.
- jill
- Nováček
Problemy se startem se nevyhybaji ani me. Stava se hlavne, kdyz necham FoFo nekde stat cca 20-40 min. Pak sednu, na prvni otoceni starter toci ale nic, druhe otoceni klickem motor kucka al nic a na potreti naskoci jako by se nechumelilo. Jinak vse ok - je to neprijemne - clovek se pak boji, ze nenaskoci vubec
Poresil to uz nekdo z Vas nejak?

FoFo II 2005 kombi Titanium 2.0 Duratec HE 107 Kw - dark grey.
ex FoFo I 2000 kombi Ghia 1.6 benzin - stribrnak
R.I.P. Nissan Almera N15/ Fiat Punto I/ VW Golf II

ex FoFo I 2000 kombi Ghia 1.6 benzin - stribrnak
R.I.P. Nissan Almera N15/ Fiat Punto I/ VW Golf II

- lijab
- Nováček
U mého fofo úplně stejně jako u tvého... Občas nenastartuje po krátkém odstavení. Vzpomínám si že u poslední generace Favorita se vstřikováním bylo v návodu napsáno, že za určitých okolností se má startovat s přidaným plynem. Takže, když mi fofo nechytne na poprvé, tak na podruhé startuji s plynem. Úspěšnost 100%.jill píše:Problemy se startem se nevyhybaji ani me. Stava se hlavne, kdyz necham FoFo nekde stat cca 20-40 min. Pak sednu, na prvni otoceni starter toci ale nic, druhe otoceni klickem motor kucka al nic a na potreti naskoci jako by se nechumelilo. Jinak vse ok - je to neprijemne - clovek se pak boji, ze nenaskoci vubec![]()
Předchozí auto - Nissan Almera tyto problémy neměl. Japonec startoval vždy na poprvé!!!
- Shimi
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Koukám, že je nás víc, mám úplně stejný problém. FFII, 1.6 74kW, r.v.2006 koupený jako fungl. U studeného motoru se mi to nikdy nestalo, ať je +30 nebo -30, vždy na první cuknutí. Motor musí být zahřátý na provozní teplotu a převážně se to stává u kratších odstávek, třeba na zmrzlinu (10 - 20 min.). Není to nic tragického, ale štve mě to. Hlavně když potom člověk to auto prodává, tak se cítí docela trapně, když ta herka na předváděcí jízdě nenaskočí, jak na potvoru, na první cuknutí. A říkat někomu, že je to u Focusu normální mi moc košér nepřijde, protože to normální není.
- focusfan
- Nováček
Též se připojuji s naprosto stejným problémem. Zrovna včera jsem po 10min jízdy zajel k benzínce. Po natankování otočím klíčkem a nic. Podruhé, to samé. Až na třetí pokus se motor chytl. Zkoušel jsem dle návodu při startování vyřadit rychlost a mít prošláplou spojku, ale nepomohlo to. Teď to zkusím s tím plynem. Třeba to vyjde 

měl jsem: FF 2.0 DURATEC (SPORT) - KOMBI r.v. 2006
mám: FORD FOCUS 1.6 ecoboost (150k) - KOMBI r.v. 2014, titanum, burnished glow
https://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... 4#p1015924
- vevemafa
- Nováček
Tak pánové nevím čím to je, ale jak jsem psal v září 2009, tak od té doby nic. FoFo startuje jak o život, asi to bude seveřan
, uvidíme až bude teplo. Jinak FoFo šlape jak hodinky
.

Ford Focus II - kombi, 1.6 Duratec, 74 KW, šedá sea
- Lopik@Trance
- Zkušený
az teraz som si uvedomil, ze pocas zimy som tiez este nemal ani raz problem
... asi to bude fakt severan