tachometr
- Ahmed
- Test driver
- poldik
- Nováček
Tachometr
Ahoj dneska jsem dělal dtc přístrojů a nabíjení mam 13,8volt při zapnutých spotřebičích je to dost
Stále mam problém s těmi padajícími ručičkami a svítí mi motor dneska se přidalo dobíjení

Ford Focus 1,8TDdi, rok 2003,barva zelená-modrá vitro
- Mysak
- Nováček
Ve Fordu CARent mají altík repas výměnou za 4tis.(neřekli mi co tam je nového)
Já si to nechal opravit za 1500,-Kč u kámoše co dělá altíky, tam mám ložiska, uhlíky a sběrné kroužky a k tomu mě tam jěště opravil spojení s odporem, které bylo vypálené. Nový stojí 14tis.
. Taky mi padaly rafiky, tak teď uvidím jestli to bude tím, ale jěště jsem očistil všechny kostry a přestalo to dělat o 90% míň. Pak mi to sem tam zablblo. Jezdím s opraveným altíkem 2 dny a zatím v pohodě.
Já si to nechal opravit za 1500,-Kč u kámoše co dělá altíky, tam mám ložiska, uhlíky a sběrné kroužky a k tomu mě tam jěště opravil spojení s odporem, které bylo vypálené. Nový stojí 14tis.

- hape
- Junior
- hape
- Junior
Já myslím, že čidlo na převodovce má úplně stejnou funkci u benzímu, jakož i u nafty (proč by taky nemělo?). A jak píšu, můj tip právě ono čidlo. Věř, že jsem měl úplně stejné příznaky jako Ty !!!poldik píše:ahoj máš TDDI já měl to samé a bylo to že je pokles napětí kámoš rozebral altik a udělal uhlíky a už mám zatím pokoj , čidlo na převodovce to dělá jen u benzínu.
- poldik
- Nováček
Tachometr
Ahoj tak dneska jsem to měl zase u elek. a ten mě zaručil , že to altikem není ,znova mi přejel všechny kostry a dělá to stejně. Taky si myslim že by to mohlo dělat to čidlo zítra jedu znova do forda na počítač tak uvidim co mi řeknou (jestli tam necham prachy a řeknou, že neví tak jim to tam vypálim i z dílnou
)To, že to není to čidlo to mi řekli právě tam. Jinak aby se to nepletlo tak teď mi svítí na přístrojovce snad vše co jde
už mě to ser..............
Zítra dám vědět.

- Mysak
- Nováček
Re: čidlo
To už se tu někde řešilo v nějakém dalším tématu. Hledal jsem, ale nenašel jsem. Chtěl sem ti poslat odkazpoldik píše:Jo ještě se chci zeptat jak budé složité to čidlo vyměnit, ten šteftík co to drží jde dobře venjde něčím vyrazit
![]()
Díky

Někde to tam bude hledej.
Co si tak pamatuji, buď de ven dobře nebo je to na ... Nastříkej si to WDčkem než budeš něco dělat, je to prý docela oříšek

- poldik
- Nováček
Tachometr
Ahoj tak jsem našel tu doskuzi o výměně toho čidla , dneska jsem byl v dílně a vlezl pod foka a jediné čidlo které jsem vyndal z převodovky bylo na závit , žádný kolík a žádný problém
jiné tam není jen dole snímač kliky a na hoře snímač na zpátečku. Opravdu práce na 10min. Tak nevím mam rok 2003 oni to asi zjednodušili
Jenom mě zaráží že vám padala rafka jen u tachometru ale mě padá i otč. a i voda

- Ahmed
- Test driver
Re: Tachometr
To muze byt nejaky problem s napetim nebo vadna pristrojovka.poldik píše:Ahoj tak jsem našel tu doskuzi o výměně toho čidla , dneska jsem byl v dílně a vlezl pod foka a jediné čidlo které jsem vyndal z převodovky bylo na závit , žádný kolík a žádný problémjiné tam není jen dole snímač kliky a na hoře snímač na zpátečku. Opravdu práce na 10min. Tak nevím mam rok 2003 oni to asi zjednodušili
Jenom mě zaráží že vám padala rafka jen u tachometru ale mě padá i otč. a i voda
![]()
![]()
- poldik
- Nováček
tachometr
No já nevím kdyby byla v čudu přístrojovka tak si myslím, že by nešlo vůbec nic , alternátor měl kolega na stolici i jsem ho měl rezebraný a ten je 100% dává jak má. Je fakt, že to mé čidlo na tachometr vypadá jinak než to čidlo co je tu v jednom příspěvku vyfocené a jak jsem už říkal nahoře bylo na závit žádný zajištovací šteftík. Chci se zaptat těch co ho již měnily měli jste ve vnitř tu hřídelku
Možná u těch novějších je to už propojené nějak z otáčkoměrem