Navigace

Moderátor:phofy
Odpovědět
kasi
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Re: Navigace

Příspěvek od kasi » 14.11.2009 19:25

na nové mapy :oops: sem to zapoměl napsat ... čerpám tu http://www.volny.cz/sstopar/mio_mapy_igo8.html zatím to nějak nejde ale průběžně zkouším..
je Ford Focus 1.8L Zetec-E EFI r.v.00,Sedan,Pacific Green Metallic,Ghia
byl Ford Focus 1.8L Endura TDdi r.v.99,Hatchback,Moondust Silver Metallic,Ghia
Obrázek

cage
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od cage » 14.11.2009 19:31

pošlu ti sz
Ford Transit Connect Long a Ford Tourneo Courier

Quickie
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Quickie » 24.11.2009 13:42

z dôvodu obmedzenia umiestnovania navigacií na predne sklo (SR) môže byť zaujímavé takéto spatne zrkadlo
smartmirror.jpg
tu je nejake videjko [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=8wKHw2w5 ... re=related[/youtube]
je tam igo8 takže by nemal byt problem ani s češtinou ani slovenčinou a ani s mapami.
na nete je viac typov. zadajte do googla "rearview gps mirror" a možte popozerat ak chcete.
mna to celkom zaujalo :idea:

Pastovic
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pastovic » 15.01.2010 18:43

Já používám Navigona v Iphonu.....a před tím Garmina v Nokii a spokojenost s oběma....jen za Navigona sem musel platit :mrgreen:
FoFo I htb GHIA/1,8/16V/85kw/07-2001/silver/K&N/17" Wolfrace Pro Sprint/Hankook V12 Evo/Eibach
Galerie https://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... 94&t=21271
ObrázekObrázek

mickielli15
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od mickielli15 » 20.02.2010 02:34

Quickie - to zrcátko s navigací je zajímavý, já bych ale moje stmívací zrcátko nevyměnil :-)
V jiném vláknu "vnucuju" test žárovek :mrgreen: , protože mám koníčka ve svítilnách power-LED. Jenže mám ještě jednoho, silnějšího koníčka a tím jsou navigace. Potom ještě hudba a to je tak všechno. Takže ve vlákně o navigacích si nemůžu odpustit trochu přispět. Jsem trochu ukecanej, co se těhle témat týká, tak se na mě nezlobte :mrgreen: .
Používám Tomtom, ale i iGO8 v PDA. Tomtoma používám kvůli jeho jednoduchosti a používám ho především v tuzemsku díky jeho vychytanému systému na upozornění blížících se bodů zájmu a radarům. Nechávám se tak upozornit 600m před:
-radar mobilní
-radar stacionární
-radar semaforový
-radar úsekový
-policejní kontroly
-nebezpečná místa
-měřící dipleje v obcích.
-ne že bych záměrně překračoval rychlost v obci, ale někdy se zapomenu a najednou jedu 63km/h, za což dostávám v zápětí pokutu 1000kč a 2body. (14 dní zpět) :cry: Nejhorší bylo, že mě na to navigace upozorňovala, ale já byl zaposlouchanej do nějakého pořadu v rozhlase....

iGO8 používám převážně v zahraničí, a to proto, že ve spojení se skinem Gurjon má neskutečné množství užitečných (i zbytečných-které ale lze jednoduše vypnout) funkcí, mezi kterými je do zahraničí pro mne nejužitečnější navádění do pruhů, které je zde dovedeno do absolutní dokonalosti v podobě online návěštních tabulí doplněnými naváděcími šipkami do pruhů (vše se dá i vypnout). Tento model tabulí a šipek navádění do pruhů je nesrovnatelně přehlednější než model, který používá Navigon, natož Tomtom, který ukáže statický obrázek se schématem sjezdu, ale v tu chvíli už nevidím pohybující se mapu a snadno se dá sjet jinam, než chci, zvláště v hodně složitých kříženích. V tomto je iGO se skinem Gurjon prostě nepřekonatelné. Můžete si ho upravit naprosto podle svého, od minimalistického zobrazení s minimem rušivých elementů:
Obrázek

...nebo pokud jsem hračička, dát si tam spoustu zbytečností (vzdálenost příští odbočky, vzdálenost do další odbočky, povolená rychlost, zákaz odbočení, nejvyšší dosáhnutá rychlost, průměrná rychlost, spotřeba paliva, vzdálenost do cíle, aktuální rychlost, čas do cíle, čas příjezdu, aktuální čas, stav baterie, síla signálu GPS, kompas, název aktuální ulice, název následující ulice, grafický ukazatel průběhu jízdy atd atd... vše nastavitelné):
Obrázek

..co je ale hlavní přednost v neznámých složitých velkých městech, je to navádění do pruhů. Prostě se držím v těch pruzích a o nic jiného se nestarám, jen mrknu na ceduli a jedu v pruzích, které mi to ukazuje. Zároveň ale vidím kam jedu. Zde je hlavní rozdíl proti třeba Tomtomu, který hodí statický obrázek a kašle na to. Kde se v tu chvíli nacházím, nemám šanci zjistit, než se Tomtom uráčí ten statický obrázek vypnout a hodit tam znovu "online" jízdu.
Pruhy, návěštní cedule:
Obrázek
---------------------------------------------------------
Obrázek

... nebo je libo jiný skin? Třeba skin Miscan? Prosím:
Obrázek

... nelíbí? A co třeba skin Choup (Francouz):
Obrázek

... prostě, iGO8 je kompletně nastavitelný software, který poslouží i začátečníkům (má i zjednodušený mód), normálním uživatelům i naprostým hračičkům, mě vyhovuje něco mezi, ale třeba tak vychytané upozorňování na blížící se např. nebezpečná místa, policejní kontroly atp. jako Tomtom nemá. Umí upozornit na radar, dokonce i hlasem, ale s tím upozorňováním na jakýkoliv jiný bod zájmu je to slabší. Pro mě je to důvod, proč u nás používám Tomtoma. Je i za jízdy (i když na hraně) ovladatelný, i když jenom základní věci, za jízdy u Tomtoma používám jen zrychlené menu - vypnutí zvuku, noční/denní režim a "přidat pozici mezi oblíbené".

Vyzkouše jsem několik navigací, ale tyhle dvě kdyby někdo spojil, bylo by to suuuper. Pokusil se o to slovenský Sygic a i když je velmi dobrý, zůstávám u této kombinace. Tomtom u nás, iGO8 v zahraničí. Teď si uvědomuju, že ve městě už radary asi nebudu potřebovat, protože mám v Maxíkovi tempomat. A na ten (ačkoliv jsem si myslel, že je to skoro zbytečnost) jsem začal hojně používat, s ním bych tu pokutu nedostal, protože bych tam měl 50km/h podle GPS a měl bych klid. Jdu spát, mějte se.
Focus C-max 2004 2.0 TDCi 100kw DPF, stříbrná met., GHIA, vyhř. př.sklo, aut. klima, tempomat, ESP, dešť. senzor, zatím plecháče, ale mazel edition :-)
Obrázek

Quickie
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Quickie » 20.02.2010 07:56

Quickie - to zrcátko s navigací je zajímavý, já bych ale moje stmívací zrcátko nevyměnil
no ja stmievacie nemam, takže by som tam kludne toto dal aj s tym iGO systemom.. a pripadne ešte aj cuvaciu kameru na neho napojil (hoci uz nepamatam ci toto podporuje a nechce sa mi teraz po tom pátrať) frajerka mi aj chcela nejaku navi kupiť, ale som jej povedal že nech investuje do niečoho ineho. Mam zjazdenu skoro celu europu bez navigacie a teraz ked uz nikde nejazdim len doma po SR (eventualne HU a CZ) tak sa naozaj bez navi zaobidem.. aj ked zabavka je to fajn :wink:

inak chvalim za pekne prehladne spracovany topic 8)

ybuba
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od ybuba » 20.02.2010 12:38

Dotaz asi na mickielli15 nebo kohokoli jiného :idea: : zvažuji koupit navigaci NAVON N650Q (s iGO8) - doporučujete nebo radši jinou (cenová relace okolo 5 tKč) :?:
Díky všem
Ford Focus Combi II, 1,6 benzín + LPG (74 kW), 6/2006, Blue Tonic
Obrázek

Písař
Junior
Junior

Příspěvek od Písař » 20.02.2010 13:02

Já jsem pořád věrnej automapám,ale včera jsem navštívil Halfords a ceny navigací tam byly hodně zajímavý,takže jsem pomalu začal o něčem uvažovat.To je u mě známka,že do něčeho určitě taky půjdu :wink:
1,4i 16V ZETEC 5 dv. HTB,červená základní r.v.98
Obrázek

mickielli15
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od mickielli15 » 20.02.2010 13:47

ybuba - Navon obecně je oblíbená značka na našem fóru o iGO8 - a to proto, že je v něm iGO8 :-) Ale prodává se i se softwarem iGO Amigo, což je zjednodušená verze iGO8, ale taky na něj existují schopné skiny. Já bych ale bral model s iGO8... přeju šťastnej výběr. To fórum o iGO8 je velmi dobré, jsou tam borci, kteří znají konfigurační soubory iGO8 do nejmenších detailů a někteří členové dokonce vytváří vlastní skiny. Pokud koupíš Navon, návštěva tohoto super fóra Tě asi nemine.:
http://www.forum.entershop.cz/index.php
jinak, s navigací se člověk může hodně spálit a pak už jim nevěřit. Dá se koupit poměrně drahá, která nebude kvalitní a zároveň levná, která bude super. Záleží taky, zda chceš jenom navigovat, nebo chceš doplňkové funkce (FM vysílač, RDS-TMC dopravní zpravodajství, přehrávání videa/MP3, bluetooth a tak dále), ale to nejdůležitější je kvalita map a úroveň navigačního software...
Focus C-max 2004 2.0 TDCi 100kw DPF, stříbrná met., GHIA, vyhř. př.sklo, aut. klima, tempomat, ESP, dešť. senzor, zatím plecháče, ale mazel edition :-)
Obrázek

ybuba
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od ybuba » 20.02.2010 14:50

Díky za skvělý tip :idea:
Pokud jsem to správně pochopil, tak uvažuji asi o dobrém typu navigace ...
Obrázek

mickielli15
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od mickielli15 » 20.02.2010 22:02

Když koupíš Navon s iGO8, budeš mít takové levnější "železo", ve kterém budeš mít jeden z nejlepších navigačních software.
Obrázek

ybuba
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od ybuba » 20.02.2010 22:36

mickielli15 píše: ... takové levnější "železo"...
Mám to chápat tak, že ten přístroj samotný za moc nestojí, je za podobné peníze něco lepšího :?:
Nechci za navi dávat majlant - má to být přece jen pomůcka na lepší cestování, kdyby mě to živilo, tak si rád připlatím :wink: :idea:
Obrázek

mickielli15
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od mickielli15 » 20.02.2010 23:53

obecné zkušenosti nejsou vůbec špatný, myslel jsem to tak, že to není "značka" jako Navigon, Garmin nebo Tomtom. To jsou velcí hráči.... nebál bych se toho. Koneckonců, 2 roky záruky tam máš... stejně je to všechno dneska vyrobené v Číně...
Nechtěl jsem Tě polekat, já bych do toho asi šel. Zavolej do toho obchodu, pokud je to ten Entershop.cz, tak majitel je taky na fóru a je to odborník přes navigace.
Obrázek

ybuba
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od ybuba » 21.02.2010 00:16

Díky za další info, trochu jsi mne uklidnil.
Už jsem stihnul pročíst nejrůznější recenze, ale začínám se v tom množství dat ztrácet :oops:
Proto je pro mne lepší informace přímo od zkušených - prostě praxe je praxe :idea:
Obrázek

mickielli15
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od mickielli15 » 21.02.2010 14:34

já totiž nevím, co od navigace očekáváš. Obecně velmi dobrý hlasový výstup má Tomtom a Navigon, pro iGO ale vzniklo velké množství upravených nebo uživateli vytvořených hlasů, které navigují taky velmi dobře. iGO8 je špičkové, ale musíš si ho trochu "vytunit". Rozhodně doporučuju použít některý skin, přidat hlasy (pro mne nejlepší Adam), nebo Pavel Liška pro pobavení. Pro Tomtom už jsou taky další hlasy. Ale pokud rád nastavuješ svoje věci sám podle potřeby, bude pro Tebe iGO8 přímo tamagoči :mrgreen: . Pokud koupíš cokoliv s iGO8, rozhodně si dej to fórum, co jsem psal, do záložek. :D
Obrázek

Odpovědět

Zpět na „Pokec“