... tak přesně tohle mě taky čeká. Další vypečenost, co se na benzíňáku nevyskytujemirec1000 píše:bola to kladka, ktorá je spojená s alternátorom - pekne vymlátená

... tak přesně tohle mě taky čeká. Další vypečenost, co se na benzíňáku nevyskytujemirec1000 píše:bola to kladka, ktorá je spojená s alternátorom - pekne vymlátená
Mění pouze kladku napínáku a nebo celý napínák? Kdyby se ložisko v kladce vysypalo 2x za sebou, OK, mohlo být špatné z výroby a měl jsi smůlu, ale tohle z hlediska pravděpodobnosti silné kafe. Podezříval bych, zda nemůže být kladka usazená nějak nakřivo - kdyby to totiž zatěžovalo kladku (resp. ložisko) osově, vydrželo by pak podstatně míň. K tomu by mohlo dojít např. kdyby se už někdy kladka natvrdo zakousla (k čemuž asi došlo, když říkáš odtah), řemen se sklouzl a něco ohnul. Chtělo by to vzít rovné dlouhé pravítko nebo laťku a zkusit, zda jsou všechny kladičky v rovině, ale přístup tam je na draka, takže se to snáz říká než dělá. Nic jiného mě nenapadá.Viktor píše:Potřebuji poradit,
mám fofo 1,8 TDCI se 198 000 km (kupované nové) a budu již po 4-té měnit napínací kladku klínového řemene.
Díky.
Asi jenom kladku, ale 100% to nevím. Také mě napadlo, že tam budou působit nějaké axiální síly na které to ložisko není dimenzované. Teď je auto v servisu, tak uvidím. Dnes mi technik volal, že auto nějak nestartuje, tak se na to mrkli a zjistili, že nefunguje ani jedna žhavící svíčkajenikHK píše: Mění pouze kladku napínáku a nebo celý napínák?
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Google [Bot] a 0 hostů