Koukněte se na toto:
http://www.katastrofy.com/scripts/index ... _nad=18677
Podle toho co tam píšou, tak za to samozdřejmě může zase řidič. Nějaký důchodce si jde uprostřed silnice v takovémto počasí, kdy je blbě vidět a člověk má brzdnou dráhu celkem dlouho. A když ho někdo srazí tak za to může řidič, cituji:
"nepřizpůsobil jízdu stavu a povaze vozovky a povětrnostním podmínkám a ze zadu narazil do jednasedmdesátiletého chodce, který šel stejným směrem, ale středem vozovky"
Zajímal by mě i váš názor na přednost chodců na přechodech?
Já osobně nejezdím moc dlouho, ale i tak jsem se dost často setkal s tím, že většinou důchodci jdou na přechod a na poslední chvíli tam vlezou nebo se ani nepodívají jestli nějaké auto nejede a berou to jako samozdřejmost, že každý stihne zastavit.
Smetl chodce uprostřed vozovky
- Aspide_Boy
- Junior
Smetl chodce uprostřed vozovky
Ford Focus 1.6 74kW, r.v. 2000

- Miki.N
- Nováček
Re: Smetl chodce uprostřed vozovky
No každopádně ten důchodce porušil dopravní předpisy taky, šel ve směru jízdy a uprostřed vozovky. To nejspíš, ale nikoho zajímat nebude. Jako řidiči jsme prakticky jednou nohou v průseru vždy, když vyjedeme na silnici.
Je fakt, že mám zkušenosti s důchodci, kteří se nerozhlédnou a vstoupí na přechod. Jednou, když jsem ještě jezdil ve favoritovi jako začínající řidič, mi vlezli dvě důchodkyně na přechod bez rozhlédnutí. Naštěstí jsem se skřípěním gum stačil těsně před něma dobrzdit. Krve by se tehdy ve mě nedořezal a ty p.... se divily co to vlastně dělám.
Přesto všechno bych přednost chodců ponechal. Vím jak je obtížné z pohledu chodce někdy přejít vozovku i když se naznačuju celým tělem, že chci přejít...
. Problém vidím spíš v malé informovanosti. Z televizní reportáže o zavedení přednosti chodců si všichni odnesli jen to, že mají přednost. Za jakých podmínek a tak, to už neví. Neznalost zákona samořejmě neomlouvá
Je fakt, že mám zkušenosti s důchodci, kteří se nerozhlédnou a vstoupí na přechod. Jednou, když jsem ještě jezdil ve favoritovi jako začínající řidič, mi vlezli dvě důchodkyně na přechod bez rozhlédnutí. Naštěstí jsem se skřípěním gum stačil těsně před něma dobrzdit. Krve by se tehdy ve mě nedořezal a ty p.... se divily co to vlastně dělám.
Přesto všechno bych přednost chodců ponechal. Vím jak je obtížné z pohledu chodce někdy přejít vozovku i když se naznačuju celým tělem, že chci přejít...

Je: Ford Focus kombi, r.v. 2014, 1.6 EcoBoost 110kW FFV, lunar sky
Byl:Ford Focus kombi, r.v. 2000, 1.6 benzin, Aquamarine Fros
Byl:Ford Focus kombi, r.v. 2000, 1.6 benzin, Aquamarine Fros
- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
duchodce udelal dopravni prestupek , ridic zpusobil dopravni nehodu , stejne jako neosvetleny cyklista , on tim ze nesvitil udelal prestupek ale ja jsem zpusobil dopravni nehodu tim ze jsem ho srazil .
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč
-
- Zkušený
Asi tak.Miki.N píše:Jako řidiči jsme prakticky jednou nohou v průseru vždy, když vyjedeme na silnici.
Policajti srovnávají auto se zbraní a ŘP jako zbroják... Já dostal 2 nebo 3 body za nedání přednosti chodci při odbočování. Nikoho nezajímalo, že přecházel v křižovatce bez přechodu, že měl jedno pivo. A ani policajty nezajímalo, že když mě řešili tak kolem projel neosvětlený cyklista s druhým borcem na rámu... Prostě nic.
Řidič je vrah a basta.
Ex ST220 model 2004
- Palec4
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
sa mi paci ze ,,nedaleko" , tak bol alebo nebol natom prechode,a ked je tma,prsi, tak ziadny chodec nieto posr..ny dochodca nema co hladat na ceste...