turbo netaha
-
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
turbo netaha
Ahojte,prosím o radu, mám focus 1,8 TDDi r.v.2004, 66kw a je problem s tým, že auto sa chová akoby tam turbo ani nebolo. ziadne opretie do sedaciek,kamarat ma ten isty motor ale este starsie, asi 2000 a tam citit zatah okolo 1900 az 2500 otacok, a moje ma problem, tak isto aj vo vyssich rychlostiach nad 120 km/h zrychluje na tento motor dost biedne. Dakujem za vsetky napady.ak potrebujete este nieco upresnit piste prosim
-
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Re: turbo netaha
tak hadice som skontroloval,tam neni problem.mal som dole tie z intercoolera,pozeral som egr ventil, vnutri bola vrstva nanosu, taky cierny kentus, ako blato. budem to musiet vycistit len neviem ci sa nieco zlepsi.preco nepocut turbinu neviete?neni tam neaka klapka alebo nieco?
jj na turbu je regulacni obtokova klapka ta musi chodit volne. kdyz ji odpojis od toho ovladaciho ventylu tak musi jit zcela volne a mech ve ventylu nesmi byt deravy. sani urcite vysisti a egr zaslep bude to jen k dobru 

-
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
dobre tak to skusim pozriet..ale ako to zistim? nikdy som to nemal rozobrate. nieje niekde neaky nakres toho turba? a co potom ak by tam boli problemy co popisujes? da sa niekde zohnat ten diel do turbiny?
- ziky31
- Nováček
Asi je pricin vice, ale me to delal konektor na leve strane intercooleru, prostriknul jsem ho kontaktolem a od ty doby zase litam. Jak pises, sice to jelo pres 100kmh, ale zrychleni hrozny, proste jakoby bez turba.
-
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
ziky31 píše:Asi je pricin vice, ale me to delal konektor na leve strane intercooleru, prostriknul jsem ho kontaktolem a od ty doby zase litam. Jak pises, sice to jelo pres 100kmh, ale zrychleni hrozny, proste jakoby bez turba.
ja som to pozeral, ten konektor je ok cisty, skor sa zameriam na tu turbinu,dik,
- junior
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
na vysokotlaku do turba může bejt prasklina kterou ani neuvidíš a bude to dělat problémy 

JUNIOR
MK3 1.8 DuratecHE 16v/92Kw 02/05 lítám

MK3 1.8 DuratecHE 16v/92Kw 02/05 lítám

-
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
[quote="papouch22"]jj na turbu je regulacni obtokova klapka ta musi chodit volne. kdyz ji odpojis od toho ovladaciho ventylu tak musi jit zcela volne a mech ve ventylu nesmi byt deravy. sani urcite vysisti a egr zaslep bude to jen k dobru
[/quote
tak dnes som do toho znova pozeral, pripajam foto, skusal som posuvat to tiahlo ale vobec sa nehybalo,ta tenka hadicka bola cista. ten kruzok to je ventil? bol uchyteny na nitoch

tak dnes som do toho znova pozeral, pripajam foto, skusal som posuvat to tiahlo ale vobec sa nehybalo,ta tenka hadicka bola cista. ten kruzok to je ventil? bol uchyteny na nitoch
takhle jak si to hezky vyfotil tak at ti nekdo prida plny knedlik a uvidis jestli se hejbe to tahlo na kterym mas modry odkaz. ono to jde i rukou s tim pohnout ale chce to trochu sily tak zaber. to tahlo se da na 2 strane nez si vyfotil odpojit. a ten hrnec to je ovladaci ventyl. kdyz turbo moc tlaci tak tou hadickou co jde to toho hrnce a ten hrnec pohne tim tahlem a to tahlo tou klapkou co je na strane turbiny tzn. ve vyfuku. chapes?
-
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
papouch22 píše:takhle jak si to hezky vyfotil tak at ti nekdo prida plny knedlik a uvidis jestli se hejbe to tahlo na kterym mas modry odkaz. ono to jde i rukou s tim pohnout ale chce to trochu sily tak zaber. to tahlo se da na 2 strane nez si vyfotil odpojit. a ten hrnec to je ovladaci ventyl. kdyz turbo moc tlaci tak tou hadickou co jde to toho hrnce a ten hrnec pohne tim tahlem a to tahlo tou klapkou co je na strane turbiny tzn. ve vyfuku. chapes?
chapem uplne presne..si KAPACITA

-
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Takze.. nove veci.
Dnes som si zavolal kamarata, nech trochu ide popridavat,to tahlo sa absolutne nehybe, skusal som to aj blickami - hasakom alebo ako to nazvat.no a pri vysokych otackach stahuje pravú hadicu hned za intercoolerom ta guma čo je tak ide smerom k turbine, podla toho ako su otacky. ked sa vratia na volnobeh tak ide naspať.pohyb hadice je znazorneny šípkou
Dnes som si zavolal kamarata, nech trochu ide popridavat,to tahlo sa absolutne nehybe, skusal som to aj blickami - hasakom alebo ako to nazvat.no a pri vysokych otackach stahuje pravú hadicu hned za intercoolerom ta guma čo je tak ide smerom k turbine, podla toho ako su otacky. ked sa vratia na volnobeh tak ide naspať.pohyb hadice je znazorneny šípkou
Naposledy upravil(a) johnyvine dne 28.01.2010 22:01, celkem upraveno 1 x.
to je normalni ze se ty hadice nafukujou kdyz pridas a turbo tlaci. tvuj problem je asi zavaznejsi asi bych zaïnvestoval a zajel za nekym kdo tomu rozumi aby se na to podival a pokud mozno s diagnostikou urcite to bude nejaka prkotina ale takhle hadat pres internet neni zrovna idealni
-
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
papouch22 píše:to je normalni ze se ty hadice nafukujou kdyz pridas a turbo tlaci. tvuj problem je asi zavaznejsi asi bych zaïnvestoval a zajel za nekym kdo tomu rozumi aby se na to podival a pokud mozno s diagnostikou urcite to bude nejaka prkotina ale takhle hadat pres internet neni zrovna idealni
a nebude ta klapka vo vyfuku niekde pridreta? ked sa nechce ani pohnut? vyskusam sa na to pozriet odspodu a uvidim. pojdem aj za mechanikom. ale nie za tym co to predaval lebo ten sa tvari a hovori ze to je v poriadku.skusim nakrutit video ako sa to chova.ale asi ked nebude tolko snehu lebo je to vonku dovidenia
-
- Nováček
vyzkoušej jestli nemáš ucpaný katalyzátor. Taky jedna z možností
Fo Fo Combi 1,8 TDDi 10/2002, 66kW, šedá metal?!