Podběhy v zimě - kola drhnou o nalepenej sníh
- pkadecka
- Test driver
Re: Podběhy v zimě - kola drhnou o nalepenej sníh
Zástěrky pomůžou na to, aby ten bordel nelítal na celý auto a zůstal jen v tom podběhu. Ale drbat bych to musel stejně. Každopádně mám v plánu si je koupit.
Na to, že si kolo udělá prostor samo, bych se radši nespoléhal - resp. pokud ho vytočíš do rejdu na obě strany, tak asi jo. Ale když přijedeš a zaparkuješ bez potřeby zatáčet, tak tam ta břečka IMHO může zamrznout a až se pak rozjedeš, tak pneumatika pak může drhnout o hroudu tvrdou jako kámen, což se mi nelíbí.
Na to, že si kolo udělá prostor samo, bych se radši nespoléhal - resp. pokud ho vytočíš do rejdu na obě strany, tak asi jo. Ale když přijedeš a zaparkuješ bez potřeby zatáčet, tak tam ta břečka IMHO může zamrznout a až se pak rozjedeš, tak pneumatika pak může drhnout o hroudu tvrdou jako kámen, což se mi nelíbí.
Pavel Kadečka
Mazda 6, 2.0i, 2004
Citroën Xsara, 1.4i, 2004
Ford Focus Turnier, 1.6i, 2002
Mazda 6, 2.0i, 2004
Citroën Xsara, 1.4i, 2004
Ford Focus Turnier, 1.6i, 2002
- h4gis
- Nováček
máš pocit že to zástěrky zachrání? jo leda že by byly přes celý podběh a po jízdě bys to celé vytáhnul i se sněhem a měl to krásně čistýNepér píše:A co zástěrky, pomohly by?

1.6L Zetec-S/Duratec EFI (100PS) Pacific Green
https://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... 94&t=27038
https://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... 94&t=27038
- Quickie
- Moderátor
- Infinter
- Zkušený
Jestli by se tohle téma nemělo LOCKnout, když je venku 13°C 

-
- Pokročilý
Já tedy s tímto nemám problém, že bych měl zalepený celý podběh, maximálně okopu ten sněho-solnej sajrajt okolo zástěrky.
Správně by totiž zimní kola měla vyhazovat sníh a břečku ze vzorků co nejdříve jakmile opustí silnici. Pokud sníh vyhazujou až do celého podběhu, tak klidně část sajrajtu může ve vzorku zůstat a zalepený vzorek není zrovna ideální.
Správně by totiž zimní kola měla vyhazovat sníh a břečku ze vzorků co nejdříve jakmile opustí silnici. Pokud sníh vyhazujou až do celého podběhu, tak klidně část sajrajtu může ve vzorku zůstat a zalepený vzorek není zrovna ideální.
Ford Focus Mk4 HB, 1.0EB/92kW, 2021
Ford Focus Mk1 HB, 2.0i/16V/96kW, Ghia, 2004
- Honcke
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Já čekám vždycky do jara-oteplí se,rozmrzne,upadne. 

- Infinter
- Zkušený
Tak zatím u všech aut co jsem jezdil, byl sníh vyhozený tak do výšky středu kola, to je věc která je dána fyzikou a nic s tím neuděláš. Jinak myslím že takovéhle věci si výrobci dost kontrolujou, než vůbec pustí daný dezén na trh.Bullitt píše:Správně by totiž zimní kola měla vyhazovat sníh a břečku ze vzorků co nejdříve jakmile opustí silnici. Pokud sníh vyhazujou až do celého podběhu, tak klidně část sajrajtu může ve vzorku zůstat a zalepený vzorek není zrovna ideální.
-
- Pokročilý
Asi tu máme jinej sníh 
Ale jak jsem psal, tak jsem to nikdy na žádným autě za celý roky nedobýval z celýho podběhu, stačilo okopnout nános kolem zástěrky. Holt to záleží jaký je zrovna sníh, jak nasoleno, teplota, rychlost jízdy apod.

Ale jak jsem psal, tak jsem to nikdy na žádným autě za celý roky nedobýval z celýho podběhu, stačilo okopnout nános kolem zástěrky. Holt to záleží jaký je zrovna sníh, jak nasoleno, teplota, rychlost jízdy apod.
- Infinter
- Zkušený
Tak styl jízdy asi má taky nějaký vliv. Ale je fakt že abys dostal sníh do nejvyššího místa v podběhu, asi bys musel zapadnout do metr hluboké závěje 

-
- Pokročilý
Taky jsem třeba nejel v zimě na sněhu nebo v břečce delší štreku po dálnici, kde se jede stabilně vyšší rychlostí, bez velkých zatáčení a po rovném povrchu(je někde u nás taková dálnice?
), tam se nějaký nánosy můžou vytvořit. Oproti tomu nějaký okresky a taky město, kde se hodně zatáčí, zastavuje a rozjíždí a taky otřesama přes koleje, kanály, krátery v silnici ten bordel z podběhů taky snadněji odpadne.