pelen píše:Jiny sroub se mu snad nemohl utrhnout. Zase myslim jeden, ktery nedodrzel 85Nm.Fuks píše:to misoo:
To se ti utrhnul dlouhej šteft?
Já vím, že jiný ne

nene, zlomila sa mi ta bezpecnostna matka... presne v polovici... takze sa s nou da teoreticky a trochu aj prakticky srobovat. som si myslel ze fajn, ju vysrobujem a hodim tam normalny, sak na dalsich 3 kolach su bezpecnostne, takze pohoda. no len ako som sroboval, tak sa zrazu zastavila a ne a ne von. tak som zobral kleste a to trochu islo a potom sa to zaseklo uz nadobro...Fuks píše:to misoo:
no jo, silu medvedi...Fuks píše:pelen píše:Jiny sroub se mu snad nemohl utrhnout. Zase myslim jeden, ktery nedodrzel 85Nm.Fuks píše:to misoo:
Já vím, že jiný neJen se divím jakou má sílu.
no tak ja si ten pytel cementu nabuduce zoberiem so sebou aby som vedel ako utahovat...pelen píše:to misoo:
85Nm je shruba 8,5kg na klici dlouhem 1m nebo 17kg na klici dlouhem 0,5m nebo 34kg na klici dlouhem 0,25m. Pytel cementu ma 50kg, proto nepouzijes pri utahovani klice 0,25m dlouheho stejnou silu, jako kdyz zvedas pytel cementu, ale mensi. To uz myslim trochu odhadnes.
Na tu rozlomenou matku budes muset myslim pouzit rozbrusku.
podla mna ta rozpera sa stara o stuhnutie karoserie, nezavisle od toho ake tam mas pruzenie.ihrdlick píše:2 Peta: takže podle Tvé teorie nedoporučuješ ani tuhle rozpěru bez dalších úprav?
Foto by PajaS
Zkus tam stříknout třeba WD-40 nebo něco podobnýho a kousek utáhni a kousek povol a takhle to střídej - s citem. Musí se to povolitmisoo píše:nene, zlomila sa mi ta bezpecnostna matka... presne v polovici... takze sa s nou da teoreticky a trochu aj prakticky srobovat. som si myslel ze fajn, ju vysrobujem a hodim tam normalny, sak na dalsich 3 kolach su bezpecnostne, takze pohoda. no len ako som sroboval, tak sa zrazu zastavila a ne a ne von. tak som zobral kleste a to trochu islo a potom sa to zaseklo uz nadobro...Fuks píše:to misoo:
To se ti utrhnul dlouhej šteft?neviem teraz co mam robit, na 4 sa dufam da jazdit, ale minimalne do jari musim vymysliet co s tym... nedajboze dostat defekt, tak som jak se lidove rika - v riti !!
no len ja mam taky blby pocit, ze som si to vcera po tme zatiahol aj cez poskodeny zavit, ktory sa poskodil pri ulomeni matky...Fuks píše:Zkus tam stříknout třeba WD-40 nebo něco podobnýho a kousek utáhni a kousek povol a takhle to střídej - s citem. Musí se to povolit
...ale jasně že to má význam, nikdy jsem netvrdil opak...ihrdlick píše:2 Peta: takže podle Tvé teorie nedoporučuješ ani tuhle rozpěru bez dalších úprav?
Foto by PajaS
Tolik ho dávat nemusíšmisoo píše:no len ja mam taky blby pocit, ze som si to vcera po tme zatiahol aj cez poskodeny zavit, ktory sa poskodil pri ulomeni matky...Fuks píše:Zkus tam stříknout třeba WD-40 nebo něco podobnýho a kousek utáhni a kousek povol a takhle to střídej - s citem. Musí se to povolit![]()
![]()
dnes to kuknem, WD je zaklad, ho tam vyminiem cely !!!
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti