Som škodovák no rozmýšľam nad FFII 2.0 TDCi

Pouze rady - žádná inzerce!
Moderátor:ZaQik
nyco
Nováček
Nováček

Som škodovák no rozmýšľam nad FFII 2.0 TDCi

Příspěvek od nyco » 05.11.2009 23:57

Zdravím Vás forďáci.
Dospel čas kedy chcem vymeniť moju š. octaviu 1.6b/lpg za niečo iné. Čítam, listujem, surfujem, orientujem sa podľa cien a vzhľadom na moje požiadavky mi najviac vyhovuje FFII 2.0 TDCi Hatchback v dobrej výbave. Niekedy so jazdil na dieseli, preto moje srdce znova zapišťalo a chcel by som sa k tejto pohonnej hmote s určitosťou vrátiť. Na Mondeu som šoféroval 1x, no dávno a na Focuse II vôbec.
Potreboval by som o tomto vozidle a tiež motore vedieť viac, no nie len chválu ale aj kritiku. Je to dobrý motor z hľadiska poruchovosti? Nie je to niečo podobné ako u Mondea (o ktorom tiež uvažujem) s poukázaním na vstreky, čerpadlo a podobné nie lacné záležitosti? Mám dve malé deti, je bezpečné? Skúste mi povedať prečo nie Mondeo, prípadne naopak - prečo nie Focus. Do "nového" autíčka chcem investovať max. 8.000,-€.
Ďakujem za ochotu pomôcť.

zirafak
Test driver
Test driver

Re: Som škodovák no rozmýšľam nad FFII 2.0 TDCi

Příspěvek od zirafak » 06.11.2009 06:09

Staci precitat toto forum po par veceroch a nemusime ti uz nic viac pisat.Len Ta potom zaradime do nasich radov :wink:

madbugie
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od madbugie » 06.11.2009 06:39

ej bistu hned takto donho... sak on chce len strucné info a nie kupovat 3 litre kávy a 2 týždne stráviť štúdiom siahodlhych prispevkov :D :D :D (ale inac zirafo ma ako vzdy pravdu... treba čítať je tu toho more...)

stručne: bezpečnosť u oboch rovnaká... vnútroný priestor tiež rovnaký (možno v mondeu troška viac miesta na nohy vzadu ale nič extremneho,... focus je zasa veeeľmo široky na svoju triedu a samozrejme väčší kufor mondea ale aj 385 litrov focusu nie je na zahodenie, pri mililitrovej meracej metode ala Schade by to bolo aj 420 l)

moderné TDCi dízle su citlivé na kvalitu nafty, žiadna autobusárska aby bolo jasno, ináč to majú vstreky a spol za pár... :D 2,0ka diesel bude asi na fofo II htb trošičku ťažší na predok, ale vyrovná to výbornými jazdnými vlastnosťami takže v pohode... až sa ti bude zdať že aj tých 140k je ti málo...

kazivosť ako všade inde holt žijeme spotrebnú dobu a časy ked PDčkový dízel od VW vydžal 500 tis. km sú nenávratne preč takže treba rátať že po 200 000 sa to pomaličky začne zbierať... (podla predošlej kvality údržby majitela a štýlu jazdy...)

hladaj témy ako benzín vs. nafta a ideeeeeeeeeeeeeeeeeeeeš tam toho je... kolko km chceš jazdiť ročne, aké trasy, trošku viac sa rozpíš... ked vieme poradíme...

enjoy this forum... :mrgreen:
------ ===== < as mad as possible > ===== ------
modrá je dobrá ale iba ako farba auta :-) + 100 fordích koníkov
Obrázek
Obrázek

Quickie
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Quickie » 06.11.2009 06:48

ohladom motora sa dozvieš najviac v tejto sekcii, vyhladaj si témy s 2.0 motorom :arrow: http://www.ford-focus.cz/forum/viewforum.php?f=196

o celom vozidle... tam bude asi najlepsie poprečitovať viac tém odtialto :arrow: http://www.ford-focus.cz/forum/viewforum.php?f=55

co sa týka jazdy... fofo jazdí vyborne, zaleží od teba, aký jazdny štýl preferuješ. Nemusí sadnut každému. dočítaš sa tu napr. názory že fofo je tvrdšie ako francúzi ale zato má ovela lepšiu odozvu podvozku na vodičove požiadavky. treba čítať, prípadne sa tu s niekym dohodnuť, kto ta vo focuse prevezie, možno dá aj vyskúšať.
Nejaké info si najdi aj na serveri moje.auto.cz

V dnešnej dobe je každé auto bezpečné. Nebezpeční sú len vodiči.

nyco
Nováček
Nováček

Příspěvek od nyco » 06.11.2009 08:36

Ďakujem za doterajšie príspevky.
Ide mi vlastne o to aby som neinvestoval do niečoho, čo je vyslovene kazové, nespoľahlivé... Viem, že dnes nie je doba Mercedesov - pián, ktoré mali nalietané cez 1 mil. (inak videl som to na vlastné oči v taxiku v Blave) a nič autu nebolo. Uvažujem tak, že za tie peniaze kúpim cca ročník 2006 s cca povedzme, že origoš 100.000km. Nech mi vydrží 5-6 rokov a príde zase iné.
S octáviou som prakticky doteraz nemal žiadny problém, pravidelné výmeny náplní, filtrov, 1x čapy, 1x ložisko, to je za 5 ročnú históriu asi všetko a to mám ročník 97"...
Chcel som zase škodu, no za tie prachy dostanem takú istú len o 5-6 rokov novšiu, no zdôrazňujem, že vlastne takú istú...
Preto poškuľujem po niečom inom. Kolega ma FFI 1.8 TDCi a je s ním spokojný, preto hlbšie skúmam fordy. Ako som už tiež uviedol, jednoznačne chcem dízel a nech sa to nevlečie, preto 2,0.
Jazdievam z 80% cesty "I. triedy", 15% III. triedy a ostatok diaľnice a občas mesto. Nalietam ročne do 20.000 km, samozrejme leto nejaká dovolenka pri mori, teda nech ma to tam nenechá :D. Denné trasy min. 10 - 20km a späť + výlety a pod...
Quickie: Na tej poslednej vete je kus pravdy, pri búračkách som veľmi často (súčasť zamestnania) a v drtivej väčšine zdoláva ľudský faktor, no práve preto nech to aspoň trošku korigovať bezpečnosťou auta...
Uvažujem správne ak tvrdím, že motor v Mondeu 2.0 TDCi a 2.0 TDCi vo Focuse nie sú rovnaké? Alebo sa Mýlim? Mám na mysli hlavne tie vstreky, dosť som čítal o problémoch pri Mondeu, možno kvôli tej "autobusárskej" nafte, ktorú tam nemám v úmysle liať :D.

Myslel som, že toto fórum len prelistujem, prečítam, no aj 3 litr. kávy by bolo málo, preto som zvolil takýto postup. Ešte raz díky za podnety...
A ešte, ak ste tu niekto z okolia Ružomberka, nepreveziete ma???

risomas
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od risomas » 06.11.2009 09:51

Vo focuse je 2l franzus fordacky sa tam nikdy nedaval. Do mondea sa dava tusim aj francuz aj fordacky ale to neviem s urcitostou.
Na 20tis km rocne a tie kratke trasy co pises by som siel skorej do benzinu.
Honda Shadow 130dB
toto uz len odpociva pred barakom - FoFo Combi 1,8Tddi 2003, strieborna Trend, kupene v 53t km. Teraz 98 000 km
Foto https://forum.ford-focus.cz/viewtopic.php?f=96&t=10373
ObrázekObrázek

TripleJay
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TripleJay » 06.11.2009 10:28

jj, vo FoFo je PSA HDI, 100kW. V Mondeu sa daval aj Ford TDCi, ten mal 96kW

Anndy
Test driver
Test driver

Příspěvek od Anndy » 06.11.2009 10:48

Mno, cakaj, ze ford je nieco uplne ine ako skoda. neviem na co si bol zvyknuty a na co nie, ale cim menej si bol na nieco z VW gruppy, tym lepsie pre teba. Bo na forde je to v lepsom pripade inak v horsom vobec, ci na nic. Kedze vsak mas O1 a chces FFII, tak tie zmeny by nemali byt k horsiemu :D.

Ale najzasadnejsie zmeny su tieto:
ford je urcite tvrdsi na nasich rozbitych cestach. Najma v mestach a obciach je vyrazne menej komfortne ako na octavii. Mimo mesta to nie je tak citit, resp. tam je komfort dostacujuci.
Na druhej strane jazdi uplne inak a to tak, ze lepsie. Proste vyborna odozva v riadeni - vo volante, sedi velmi dobre na ceste - sam budes prekvapeny s akou istotou akou budes prechadzat zatacky, zadna naprava drzi stopu ako prilepena, bude ta to bavit proste.

Nevyhodou je, ze spracovanie interieru, prevedenie roznych detailov je prinajlepsom priemerne, aj ked voci O1 to bude mozno porovnatelne. Tiez bude zalezat velmi od kusa.
Tak isto podla mna vacsi buchot od naprav na nerovnostiach, ale tragicke to nie je samzrejme.

Ked sa ti podari kupit nejaky dobry zachovaly kus, najlepsie nemeckko a spol. tak asi budes spokojny.

Inak ja tuto reprezentujem kritickeho uzivatela, ja uz dalsieho forda nechcem (noveho som kupoval), takze to ber takto.
Focus II kombi, facelift, r.v. 2008, 1.8 92kw Duratec, Titanium X Galéria
Obrázek

spigot
Test driver
Test driver

Příspěvek od spigot » 06.11.2009 10:52

Viac menej suhlasim az na tu tvrdost. Ta je velmi subjektivna. Pretoze vela ludi (spolu so mnou) nema problem jazdit na 17" a dokonca aj s Eibach pruzenim a nemaju s tym problem. Takze je to dalsia vec ktoru si treba vyskusat osobne.
Ja som sa bal ze 17" bude tvrde a tak, a teraz by som v pohode isiel aj do 18". :wink:
Je: Skoda ST: Fabia 1,4 16V white devil
Bol: Ford Focus II Sedan, r.v. 2005, 1,6 74kW | Obrázek
Obrázek Obrázek
Obrázek

Anndy
Test driver
Test driver

Příspěvek od Anndy » 06.11.2009 11:00

Bacha, ale ja hovorim, ze je to tvrdsie ako octavia. A to tak, ze je vyrazne :) A to je fakt. :mrgreen:
Ci mu uz bude vyhovovat vseobecna tvrdost, to je na nom :)
Obrázek

Quickie
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Quickie » 06.11.2009 11:12

Anndy???
Anndy píše:zadna naprava drzi stopu ako prilepena, bude ta to bavit proste.
:lol:

Anndy
Test driver
Test driver

Příspěvek od Anndy » 06.11.2009 11:24

quickie: co sa cudujes? ford ma bavi ked s nim jazdim niekedy po okreskach. Ale vacsinu casu som v meste, kde vzrga, hrkoce, je tvrdy a plno veci mi nevyhovuje, takze celkovo som nespokojny a kludne to nabuduce vymenim za nieco ine.

proste 5% z casu ma to auto bavi a 95% lezie viac-menej na nervy. proste je to nevyrovnane auto. :mrgreen:
Obrázek

Quickie
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Quickie » 06.11.2009 11:27

som naražal na tu napravu.. tvoja vlani až tak stopu nedržala :wink:

Anndy
Test driver
Test driver

Příspěvek od Anndy » 06.11.2009 11:42

jaj :D hehe chybalo iba 10 cm
mno ale fyzika plati furt :D nie? :D
Obrázek

killerhammer
Test driver
Test driver

Příspěvek od killerhammer » 06.11.2009 11:59

prechod od O1 do FOFO2 bude urcite kvalitativny skok dopredu :idea:
aj co sa tyka jazdy aj co sa tyka interieru :idea:
horsie je to s tvojim rozpoctom 8k eur za fofo2 2006 8O
chapem, ze kvoli peniazom nejdes do O2 lebo su ovela drahsie (ak hladas 100+ kW dizlovy motor, teda 2.0 tdi ktory bol spolu 2.7 tdi asi najporuchovejsi dizel motor od VW :lol:)
len sa obavam, ze za tie peniaze tiez nekupis FOFO2 v plnke a to byva potom na skodu
aby si nebol sklamany
cena za 2.0 tdci 2006 v plnej vybave (ghia alebo titanium) sa pohybuje dnes okolo 9-10k eur :!:
Naposledy upravil(a) killerhammer dne 06.11.2009 12:06, celkem upraveno 2 x.
Ford Explorer 3.0 PHEV, Platinum 2024, 336kW, Silver Obrázek
bolo: Ford Mondeo Wagon MK4 2.5T BusinessX 2009, 162kW, Hypnotic Silver Obrázek

Odpovědět

Zpět na „Rady prodej - nákup“