Ventilátor
-
- Junior
Ventilátor
Zdarec. Mám C-maxe a poslední dobou mnì špatnì fouká vzduch do auta. Nevíte jestli je to zneèištìným pylovým filtrem nebo je tam ještì nìjaká zrada?
- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
-
- Junior
Re: Ventilátor
Zdarec. Zajímala by mì jedna vìc. Teï v tìch mrazech se mi zamlžují okna. Nevíte èím to je?
- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
-
- Test driver
pelovy filter
pravidelne menit pelovy filter a NO PROBLEM.Osobna skusenost...aj castejsie,ako predpisuju v servisnej knizke
- CZaryfuk
- Nováček
Ahoj všichni.
Taky mám problém s ventilátorem.Režim vnitřní cirkulace vzduchu je O.K.,ale jak přepnu na vzduch zvenku,tak to téměř není cítit.Pro představu to na stupeň 4 zvenku fouká asi jako na 1 recyklace,nebo ani to ne.
Tím pádem se mi ukrutně zamlžují okna,takže jezdím téměř furt se zapnutou klimou,což není na začátku prosince zrovna ideální.Ventilátor normálně na přepínání stupňů reaguje (podle hluku),ale funí minimálně.Pylový filtr byl měněný v létě,tedy asi před třemi měsíci.Nemůže být někde vypadlá nějaká vzduchová hadice?Nebo napadá Vás něco?Při představě ceny(za zjištění závady,opravy,n.d.atd..)
ve značkovém servisu mám už teď husí kůži
.Díky ahoj!
Taky mám problém s ventilátorem.Režim vnitřní cirkulace vzduchu je O.K.,ale jak přepnu na vzduch zvenku,tak to téměř není cítit.Pro představu to na stupeň 4 zvenku fouká asi jako na 1 recyklace,nebo ani to ne.
Tím pádem se mi ukrutně zamlžují okna,takže jezdím téměř furt se zapnutou klimou,což není na začátku prosince zrovna ideální.Ventilátor normálně na přepínání stupňů reaguje (podle hluku),ale funí minimálně.Pylový filtr byl měněný v létě,tedy asi před třemi měsíci.Nemůže být někde vypadlá nějaká vzduchová hadice?Nebo napadá Vás něco?Při představě ceny(za zjištění závady,opravy,n.d.atd..)
ve značkovém servisu mám už teď husí kůži

Ford Focus kombi 1.8 TDDi,r.v.2000,černá met.
- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- CZaryfuk
- Nováček
Díky za odpovědi.
Tak se teda zkusím podívat,na ten pylový filtr.Myslel jsem si,že když byl měněný v létě,tak že by to mohlo být ještě něco jinýho.
Mám ale strach,že tam teď v zimě ulámu všechny ty plastový příchytky.To už by mě fakt jeblo.Stačilo mi co mi s nima provedli v létě v autosklo servisu,když mi měnili přední sklo.Nechám to až na víkend,to by mělo být ještě asi 12stupňů,tak snad to nebude moc ztuhlý.Potom dám kdyžtak vědět,jak to dopadlo.Tak zatím ČUS-FOCUS
Tak se teda zkusím podívat,na ten pylový filtr.Myslel jsem si,že když byl měněný v létě,tak že by to mohlo být ještě něco jinýho.
Mám ale strach,že tam teď v zimě ulámu všechny ty plastový příchytky.To už by mě fakt jeblo.Stačilo mi co mi s nima provedli v létě v autosklo servisu,když mi měnili přední sklo.Nechám to až na víkend,to by mělo být ještě asi 12stupňů,tak snad to nebude moc ztuhlý.Potom dám kdyžtak vědět,jak to dopadlo.Tak zatím ČUS-FOCUS

Ford Focus kombi 1.8 TDDi,r.v.2000,černá met.
- CZaryfuk
- Nováček
Tak jsem se pustil do toho pylovýho filtru a nestačil jsem se divit jak vypadal asi po čtyřech měsících používání.Byl totál zanešený a černej jak bota.
Takže záhada odhalena,větrák funí tak jak má.Tzn.bez filtru asi stejně,jako na vnitřní cirkulaci.Tak teď už jen koupit nový filtr,vrazit ho tam a doufat,že to pocení skel zmizí.Plasty jsem taky zatím neulámal,tak snad už zbytek bude v pohodě
Tak zatím Čus Focus!!
Takže záhada odhalena,větrák funí tak jak má.Tzn.bez filtru asi stejně,jako na vnitřní cirkulaci.Tak teď už jen koupit nový filtr,vrazit ho tam a doufat,že to pocení skel zmizí.Plasty jsem taky zatím neulámal,tak snad už zbytek bude v pohodě

- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Dnes jsem pri jizde premyslel. Pylovy filtr a vzduchovy filtr by asi mely byt zhruba stejne ve stejnou dobu zanesene.CZaryfuk píše:Tak jsem se pustil do toho pylovýho filtru a nestačil jsem se divit jak vypadal asi po čtyřech měsících používání.Byl totál zanešený a černej jak bota.
Takže záhada odhalena,větrák funí tak jak má.Tzn.bez filtru asi stejně,jako na vnitřní cirkulaci.Tak teď už jen koupit nový filtr,vrazit ho tam a doufat,že to pocení skel zmizí.Plasty jsem taky zatím neulámal,tak snad už zbytek bude v pohoděTak zatím Čus Focus!!
Pylove filtry maji dve provedeni:
1) obycejny
2) s aktivnim uhlim - ten je cerny jak bota uplne novy
Jaky filtr jsi mel namontovany? Ja jsem daval aktivni za obycejny.

- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele: