Extra nafta a aditiva - zkušenosti, testy
-
- Nováček
Re: extra nafta,aditiva,co vy na to?skusenosti, testy
Tak po umornom precitani celeho fora a ohlasov od znamych som dosiel k zaveru ze sa oplati tankovat shell VP bez aditiv alebo potom shell DE s aditivami. Ja som doteraz nepoouzival nic ale idem skusit VIF a DE. Po par nadrziach dam vediet ako som zatial dopadol.
No je jasne ze tankovat nekvalitnu naftu sa vobec nevyplati.
PS: na slovensku by sa mal dat VIF kupit v autotechne bez problemov.
http://autotechna.sk/autodiely/maloobch ... venska.htm
No je jasne ze tankovat nekvalitnu naftu sa vobec nevyplati.
PS: na slovensku by sa mal dat VIF kupit v autotechne bez problemov.
http://autotechna.sk/autodiely/maloobch ... venska.htm
Focus II combi 2.0 TDCI - 06 / 2009
- Raada
- Test driver
No, z hlediska ceny vyjde nejlepe Verva - tam je jistota nejvyssiho cetanovyho cisla. Shell stoji neumerne draz nez Verva Diesel. Otazkou je samozrejme, zda na SK se taky prodava Verva.
- Wincenzou
- Pokročilý
Re: extra nafta,aditiva,co vy na to?zkusenosti, testy
Ahoj, chtěl bych se Vás všech na něco zeptat.
Je tohle moje první zima s FF a vůbec s autem.
Nemám žádné zkušenosti s aditivy a tak.
Takže za prvé, zkušenosti se píší se "Z". Nevim proč to ještě není opravené, ale to je maličkost.
Jak poznám, že mám nebo nemám DPF? Je to filtr pevných částic, nebo se pletu? Je důležitý?
Chtěl bych se zeptat jaké aditivum bych měl používat na zimu a jak ho používat (nějaký souhrn informací). Četl jsem i tom VIN, vvýsledky vypadají slibně, ale našel jsem jen na léto, je i na zimu? Dávkuje se to tedy do téměř prázdné nádrže, pak se natankuje a má se ujet nějaký počet km?
Mám si ještě něco pořídit na zimu kromě zimní kapaliny do odstřikovačů? Něco speciální do chladící kapaliny? Do oleje?
Pokud mi na to někdo bude odpovídat, prosím zkuste mi odpovědět na vše.
Vím, že je to hodně, ale jak říkám, je to moje první zima a nemám známosti takového kalibru jako jste vy
.
Mnohokrát Vám děkuji : )
Je tohle moje první zima s FF a vůbec s autem.
Nemám žádné zkušenosti s aditivy a tak.
Takže za prvé, zkušenosti se píší se "Z". Nevim proč to ještě není opravené, ale to je maličkost.
Jak poznám, že mám nebo nemám DPF? Je to filtr pevných částic, nebo se pletu? Je důležitý?
Chtěl bych se zeptat jaké aditivum bych měl používat na zimu a jak ho používat (nějaký souhrn informací). Četl jsem i tom VIN, vvýsledky vypadají slibně, ale našel jsem jen na léto, je i na zimu? Dávkuje se to tedy do téměř prázdné nádrže, pak se natankuje a má se ujet nějaký počet km?
Mám si ještě něco pořídit na zimu kromě zimní kapaliny do odstřikovačů? Něco speciální do chladící kapaliny? Do oleje?
Pokud mi na to někdo bude odpovídat, prosím zkuste mi odpovědět na vše.
Vím, že je to hodně, ale jak říkám, je to moje první zima a nemám známosti takového kalibru jako jste vy

Mnohokrát Vám děkuji : )
- vitacz
- Zkušený
No VIN je neco jineho, predpokladam, ze mas na mysli VIF 
VIF se pradava jak letni tak zimni. Pouziva se tak, ze nalijes do odmerky, ktera slouzi jako vicko tolik kolik natankujes nafty. Odmerka ma stupnici primo v litrech tudis nemusis nic prepocitavat.
Zacal bych asi tak, ze prvni naliti VIF bude odpovidat 52 litrum (respektive takhle je velka ma nadrz) Nejdrive nalijes aditivum coz bude priblizne jeden a pul vicka a pote nepujes plnou.
Pak pri kazdem tankovani das vif podle toho kolik budes tankovat. Pokud das o neco vic VIF tak se nic vazneho nedeje. Co se tyce filtru pevnych casti skoro bych si typnul, ze ho nemame a ze ho maji az od FOFO II

VIF se pradava jak letni tak zimni. Pouziva se tak, ze nalijes do odmerky, ktera slouzi jako vicko tolik kolik natankujes nafty. Odmerka ma stupnici primo v litrech tudis nemusis nic prepocitavat.
Zacal bych asi tak, ze prvni naliti VIF bude odpovidat 52 litrum (respektive takhle je velka ma nadrz) Nejdrive nalijes aditivum coz bude priblizne jeden a pul vicka a pote nepujes plnou.
Pak pri kazdem tankovani das vif podle toho kolik budes tankovat. Pokud das o neco vic VIF tak se nic vazneho nedeje. Co se tyce filtru pevnych casti skoro bych si typnul, ze ho nemame a ze ho maji az od FOFO II
- Wincenzou
- Pokročilý
jo jo VIF
.. diky, už jsem ho našel za 272 kč.
Takže díky za info. Ještě jsem si zkoušel měřit hustoměrem chladící kapalinu abych zjistil do kolika stupnů nezamrzá. Je to trochu ubtížnější, když člověk neví, co to je za kapalinu.
Ještě k tomu filtru pevných částic. Dá se to určitě někde dohledat, nebo to někdo ví zcela určitě?

Takže díky za info. Ještě jsem si zkoušel měřit hustoměrem chladící kapalinu abych zjistil do kolika stupnů nezamrzá. Je to trochu ubtížnější, když člověk neví, co to je za kapalinu.
Ještě k tomu filtru pevných částic. Dá se to určitě někde dohledat, nebo to někdo ví zcela určitě?
- Raada
- Test driver
Na FFI filtr pevnych castic nebyl, to vim 100%
. Jinak ten VIF se da sehnat v http://www.autostangl.cz za ramcove 160Kc, takze za 270 je dost predrazenej. Dalsi moznost je jeste Autokelly. Do oleje prosim nic nelej, do chladici kapaliny taky ne - jen dopln na stanovenou rysku.

- tomason
- Test driver
Zcela určitě 1,8tdci nikdy neměli DPF předtím ani teď ve Fofu koukám si z hor tam by v zimě měla být i odolnější nafta na zamrzání i když Buky sou taková rovina no stačí se zeptat na pumpě v zimě jakou třídu nafty právě vytáčí 

byl focus 2005 1.8TDCI
je Focus 2008 1.8TDCI
je Focus 2008 1.8TDCI
- Wincenzou
- Pokročilý
Ó pánové, děkuji Vám mnohokrát
. Jinak ten VIF jsem taky sehnal za levno, ale když k tomu připadám ještě poštovný, tak mě to vyjde na stejný peníz.
No a kdybych se zeptat na tu třídu nafty, tak kdepak seženu informace co to znamená?
Jinak u tý chladící kapaliny je problém, že nevím, která tam je. Takže jí budu muset asi vyměnit komplet, že?

No a kdybych se zeptat na tu třídu nafty, tak kdepak seženu informace co to znamená?

Jinak u tý chladící kapaliny je problém, že nevím, která tam je. Takže jí budu muset asi vyměnit komplet, že?
- tomason
- Test driver
byl focus 2005 1.8TDCI
je Focus 2008 1.8TDCI
je Focus 2008 1.8TDCI
- Wincenzou
- Pokročilý
- vitacz
- Zkušený
Ja jsem ji nemenil, dolil jsem ji CAT do -80, je taky ruzovej a nazdar.
Jinak ji tam am uz rok a nic se nedeje. Taky nevim co by se melo stat.
Jinak ji tam am uz rok a nic se nedeje. Taky nevim co by se melo stat.
- Jozkablack
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Dodržet správnou specifikaci a nic rozhodně neměnit. Chladící kapalina se mění po 10ti letech nejdřív.Wincenzou píše:Ó pánové, děkuji Vám mnohokrát. Jinak ten VIF jsem taky sehnal za levno, ale když k tomu připadám ještě poštovný, tak mě to vyjde na stejný peníz.
No a kdybych se zeptat na tu třídu nafty, tak kdepak seženu informace co to znamená?![]()
Ford Focus combi, 1.8TDDI, 66KW, 03, červená sériovka kromě alu kol a folií 35%-15%-5%
Renault Megane 1.6 benál, 5dv, 1996
Nálevna U Velasů: https://www.restauraceuvelasu.freepage.cz/onas/
Renault Megane 1.6 benál, 5dv, 1996
Nálevna U Velasů: https://www.restauraceuvelasu.freepage.cz/onas/
- Wincenzou
- Pokročilý
Jaj, neměnit :/ to půjde těžko, když nevím co je to za kapalinu, jako značku. No mám jí tam hodně, takže na to prdim 

-
- Nováček
No pri ci tani ineho fora som narazil na tento odkaz bishoporiginal a Přísady do paliv a maziv... - Jiří Čech - vskratke je to o aditivach do oleja a o tom ze preco vsetky nefunguju ale len nejaky od uja Bishopa funguje lebo neslubuje nic ine ale len to ze bude motor 100% premazávaný a že iné cudzorodé látky len poškodzujú motor,... celkom fajn a hlavne dlhy clanok.
Ale k veci. Tam na stranke bishoporiginal su aj aditiva do nafty, lenta, zimna a celorocna. Na prvy pohlad je drahsia lenze tato sa riedi 1:8000 - letna a 1:5000 - zima (do -31 °C, nizsie teploty sa riedia inak). V celkovom meradle je lacnejsia ako VIF.
Tak mám otázku či nemá niekto skúsenosti s aditívami od Bishop-a.
Ale k veci. Tam na stranke bishoporiginal su aj aditiva do nafty, lenta, zimna a celorocna. Na prvy pohlad je drahsia lenze tato sa riedi 1:8000 - letna a 1:5000 - zima (do -31 °C, nizsie teploty sa riedia inak). V celkovom meradle je lacnejsia ako VIF.
Tak mám otázku či nemá niekto skúsenosti s aditívami od Bishop-a.
Focus II combi 2.0 TDCI - 06 / 2009
- tomason
- Test driver
Aditivum používá ČS KM PRONA .
byl focus 2005 1.8TDCI
je Focus 2008 1.8TDCI
je Focus 2008 1.8TDCI