KOROZE
- Kóťa
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Re: KOROZE
Nic obecného nevim...Já mám 2005 a na kastli nic zrezlého nemám....ťuk,ťuk,ťuk...
- ghostx5844
- Pokročilý
Ja mam 2004 a tak isto nic, myslim ze toho sa mozes obavat najmenej
Teda pokial neni po buracke. Tam to potom ide velmi rychlo.

Ford Mondeo, 2.0TDCi 85kW, M6, 2004, Liftback, Magnum Grey, Titanium S Limited Edition 1/1
- Foord
- Nováček
tak asi tie problemi co boli s dverami sa im asi podarilo odstranit....mam teraz Focus a to nie je ziadna vyhra...inak auto super
preto pokukojem po Forde znova ae uz nechcem auto kde sa toto objavuje.....
preto pokukojem po Forde znova ae uz nechcem auto kde sa toto objavuje.....
Ford Focus Combi 1.8 TDDI GHIA...66kw...r.v.00...Black Metal
- Kóťa
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Tak focus r.v.2000...To je klasika.My máme 2001 a jedny dveře už jsou vyměněný a na druhý se chystáme... 

- j.pajinek
- Nováček
Ahoj,mé Mondeo je ročník 8/2001 a koroze na spodních hranách dveří se měl také a to napřed na zadních a po roce na předních,,,auto mám dva roky a až teprve před půl rokem jsem to jel reklamovat do Fordu protože záruka na karoserii je 12let,první co chtěly tak servisní knížku a tu sem měl v pořádku a navíc auto bylo jako nové koupeno u českého prodejce Ford. Auto odfoceno a fotky byly poslány do Prahy k posouzení,po pár týdnech byla uznána reklamace a ato přivezeno do servisu,,,vše opraveno nalakováno a ted je to zatím v pohodě a doufám že to tak bude i na dále,,,takže pokud máte servisku v pořádku a nebylo auto bourané měly by to vyřešit jako reklamaci ne ??? 

Ford Mondeo 2.0 DuraTorg-DI 16V 85kW
- Kóťa
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Tak to jsi šťastný člověk
U spousty z nás asi bude problém v tom,že auto je dovoz a každý rok prostě razidlo nemá nebo je bez servisky úplně.Tohle je třeba muj případ.

- j.pajinek
- Nováček
...no do roku 2002 nemusela být každoroční prohlídka karoserie,ale faktem je že původní majitel jezdil na prohlídky a výměny dílů do Ford servisu.Dokonce podle VINU vše sedělo,můžu ale říct že po zjištění koroze jsem nebyl zrovna nadšen zvlášt když šlo o tak pečované a garážované auto.V servisu my bylo vysvětleno že od toho roku 2001 byl nějaký problém na výrobní lince a proto ty problémy,no a proto potom chtěly pravidelné kontroly karoserie ale když tak vzpomínám známý měl také Mondeo dovezeno z Německa kde se mu ten problém vyskytl také a na základě servisky která byla OK mu auto na reklamaci udělaly,asi je to na přístupu servisu,záruka je přece 12let a je jedno kolik majitelů auto má ne? no a je Eurozáruka
...........

-
- Test driver
tak to je klika... nevim, jestli jsem to sem psal, mam 2001 a taky rez na lemech dveri a byl jsem ve 2 servisech, v tom jednom mi to zarizoval znamy zname
a problemy jsem mel dva, proc nebyla uznana reklamace (resp. mi to ani nikam nechteli poslat, ze to nema cenu)
- prohlidky jsem mel treba az po 13 nebo 14 mesicich (ma byt 1x za rok)
- a nemel jsem razitka o zaznamech prohlidky karoserie.
Docela me to nas*alo, protoze tohle je forduv pruser a meli by to uznavat bez kecu. Tohle uzivatel nijak negativne neovlivni. A taky prece jen to nejsou auta za 200 tisic. Uz jsem chtel napsat "sprostej" email nekam do Nemecka, ale nakonec jsem se na to vykaslal, nema to cenu.
Takze jsem si to smirgloval sam, ale stejne se to tam objevuje znovu, jedine reseni je vymena dveri

- prohlidky jsem mel treba az po 13 nebo 14 mesicich (ma byt 1x za rok)
- a nemel jsem razitka o zaznamech prohlidky karoserie.
Docela me to nas*alo, protoze tohle je forduv pruser a meli by to uznavat bez kecu. Tohle uzivatel nijak negativne neovlivni. A taky prece jen to nejsou auta za 200 tisic. Uz jsem chtel napsat "sprostej" email nekam do Nemecka, ale nakonec jsem se na to vykaslal, nema to cenu.
Takze jsem si to smirgloval sam, ale stejne se to tam objevuje znovu, jedine reseni je vymena dveri
Ford Mondeo Turnier, 2.0 107kW, 2010 FL
no start&stop, no TPMS, no shift advisor, no FAP, no turbo, no direct injection, no intelligent charging = no features getting you down
Dříve: Ford Mondeo Turnier, 1.8 92kW, 2001
no start&stop, no TPMS, no shift advisor, no FAP, no turbo, no direct injection, no intelligent charging = no features getting you down
- j.pajinek
- Nováček
...no tak mě to také očistily natřely prej spec.zakladovkou pak nanesly tu gumu se silikonu co se táhne po celém vnitřním rámu dveří,,,prej to tam musí být,,,a pak to celé stříkly nějakým plničem a potom metalíza,lak......no a na závěr vystříkaly dutiny dveří antikorozním tekutým voskem,,,ted to pořád teče s otvorů ven,,,je to nějaký Fordůf přípravek.... kámoš to má reklamované také a postup je naprosto stejný jako u mne no a má to druhým rokem bez problémů,zatim se koroze neukázala,,,no a kdyby tak záruka pokračuje dále 12let je přeci jenom dlouho...
- Boban
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
j.pajinek: kolik to vyšlo ?? nebo to bylo v rámci záruky ?
Ford Galaxy 2.0 \tdci
MB W124
Ford Fiesta 2007
old Mondeo galerie
old Focus galerie old Focus galerie II

MB W124
Ford Fiesta 2007
old Mondeo galerie
old Focus galerie old Focus galerie II
- Kóťa
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Já byl dneska s fofanem s druhejma dveřma a říkal,že by mi rád pomohl ,ale bez kontrol už to neprojde.Minulej rok to ještě šlo.Prý přitvrdili 

-
- Test driver
Tak ja to jen tak z pr-ele taky jeste zkusil s reklamaci, 12 let je na proreziveni skrz, na korozi 12 mesicu. Takze smula
cim delaji vlastne tu housenku ze silikonu?
asi to zkusim jeste jednou poradne sam a dam vystrikat dutiny a 5 let potrebuju, aby to drzelo. U zeny mi nove priblizovadlo driv neprojde

cim delaji vlastne tu housenku ze silikonu?
asi to zkusim jeste jednou poradne sam a dam vystrikat dutiny a 5 let potrebuju, aby to drzelo. U zeny mi nove priblizovadlo driv neprojde

- j.pajinek
- Nováček
...nestálo to opravdu nic vše v rámci záruky,,,jjj stálo technikovy jsem dal velké kafe a slušně poděkoval,,, ten šulek tam opravdu musí být....zjistim co to je za sajrajt no a ten vosk čím mě to stříkaly jsem dostal ,,, jmenuje se to FordService HP Corrosion Protection Wax specifikace,,WSK-M7C89-A je toho 500ml a ve spreji s tyčinkou.
-
- Test driver
ten vosk, to myslis, ze tim delali tu housenku, nebo je to jeste nejaky nater pod to?
- j.pajinek
- Nováček
...ten vosk je na vystříkání spodních dutin dveří,teče to s tama jak divé,,,,ta housenka co je na dveřích je nějaký jejich sajrajt ale podle obalu co jsem to tak z dálky vyděl to byla zase nějaká Fordí specialitka podobná jako bílému silikonu a vytláčelo se to pistolou z obalu ven,,,jak jsem psal budu s tím mechanikem ještě mluvit tak se ho na to zeptám...